Biztató a női csapatok formája

2016.09.01.

Női futsal | A Tolna-Mözsi FSE a második, a Szekszárdi Football Club a harmadik helyen végzett a hatodik ELTE-BEAC Kupán. Mindkét megyei gárda formája biztató a két hét múlva rajtoló NB I-es szezon előtt.

Kép

Másfél hónappal ezelőtt még az sem volt biztos, hogy lesz NB I-es futsalcsapat Tolnán (mi több, a futsalcsapat fennmaradása is kétséges volt), ehhez képest most amiatt bánkódnak a Tolna-Mözsi FSE játékosai, hogy nem nyerték meg az ELTE-BEAC hagyományos tornáját (a csoportmeccseken simán lelépték a Hajdúböszörményt, de a fináléban nem volt szerencséjük)

A letargiát, a szomorúságot felváltotta az öröm, a mosoly, s van is mire vidámnak, optimistának lenni. Azzal, hogy a Tolna-Mözs három ukrán játékost (Anna Shulha, Maria Poliscsuk, Anna Szidorenko) is leigazolt az Európa-hírű Belichanka csapatától, ráadásul Vladimir Kolok személyében nemcsak egy klubedzőt, de egyenesen az ukrán futsalválogatott kapitányát ültette le a kispadra, egy csapásra a hamarosan kezdődő NB I bajnokesélyesévé lépett elő.

Az ukrán futsal jóval a magyar előtt jár, s aki ismeri a sportágat, az tudja, hogy milyen komoly erősítést jelent három ilyen játékos egy csapatnak. A légiósok már a hétvégi kupán is bizonyítottak, a Tolna 19 góljából 13-at ők szereztek. A tolnai csapat az elmúlt pár nap közös gyakorlásának köszönhetően egyre karakteresebb, nem csoda, hogy a lányok már nagyon várják a szezon kezdetét.

Kép

Tolnai ezüst-, szekszárdi bronz a fővárosból

A Szekszárdi FC eredményei, csoportmérkőzések: Szekszárdi FC-ELTE-BEAC 3-0 (Gól: Horváth K. 2, Szekér), Szekszárdi UFC-Airnergy 7-2 (Gól: Horváth K. 2, Buchmüller 2, Ganczer, Szekér, Fábián R.). Az elődöntőben: Szekszárdi FC-Hajdúböszörmény 1-1, büntetőkkel: 4-5 (Gól: Szekér). Helyosztó, a 3. helyért: Szekszárdi FC-ELTE-BEAC 5-0 (Gól: Horváth K., Urbán, Ganczer, Buchmüller P., Mausz R.).

A Tolna-Mözs eredményei, csoportmérkőzések: Tolna-Mözs-TFSE 5-0 (Gól: Shulha 3, Varga A., Bernhardt Barbara), Tolna-Mözs-Szt. Mihály 6-0 (Gól: Poliscsuk 3, Szidorenko 2, Shulha), Tolna-Mözs-Hajdúböszörmény 3-0 (Gól: Shulha 2, Szidorenko). Az elődöntőben: Tolna-Mözs-ELTE-BEAC 4-1 (Gól: Varga A. 2, Poliscsuk, Berhardt Bernadett). A döntőben: Tolna-Mözs-Hajdúböszörmény 1-1, büntetőkkel: 4-5 (Gól: Szidorenko).

A torna végeredménye: 1. Hajdúböszörményi TE, 2. Tolna-Mözs, 3. Szekszárdi FC, 4. ELTE-BEAC, 5. Airnergy, 6. TFSE, 7. Szt. Mihály FC.

Különdíjasok. A torna legjobb játékosa: Horváth Kata (Szekszárdi FC). A torna legjobb kapusa: Torma Lilla (Hajdúböszörményi TE). A torna gólkirálynője: Anna Shulha (Tolna Mözsi Futsal SE) 6 góllal.

Részletes beszámoló a teol.hu portálon olvasható.

2016. augusztus 31. Rónai Gábor (gabor.ronai@mediaworks.hu)

Sport
2016.12.10.

Nagyra értékelik a tolnai sportélet szereplőit

Sport
Nagyra értékelik a tolnai sportélet szereplőit
2016.12.11.

24 óra, 3 győzelem

Sport
24 óra, 3 győzelem
2017.01.24.

Tolnán véget ért a Szekszárd menetelése

Sport
Tolnán véget ért a Szekszárd menetelése
2017.02.25.

Terepsport, supermaraton és a család

Sport
Terepsport, supermaraton és a család
2017.02.26.

Nem változott a sporttámogatás

Sport
Nem változott a sporttámogatás
2017.02.28.

Hat játékossal raboltak pontot

Sport
Hat játékossal raboltak pontot
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár