Biztató a női csapatok formája

2016.09.01.

Női futsal | A Tolna-Mözsi FSE a második, a Szekszárdi Football Club a harmadik helyen végzett a hatodik ELTE-BEAC Kupán. Mindkét megyei gárda formája biztató a két hét múlva rajtoló NB I-es szezon előtt.

Kép

Másfél hónappal ezelőtt még az sem volt biztos, hogy lesz NB I-es futsalcsapat Tolnán (mi több, a futsalcsapat fennmaradása is kétséges volt), ehhez képest most amiatt bánkódnak a Tolna-Mözsi FSE játékosai, hogy nem nyerték meg az ELTE-BEAC hagyományos tornáját (a csoportmeccseken simán lelépték a Hajdúböszörményt, de a fináléban nem volt szerencséjük)

A letargiát, a szomorúságot felváltotta az öröm, a mosoly, s van is mire vidámnak, optimistának lenni. Azzal, hogy a Tolna-Mözs három ukrán játékost (Anna Shulha, Maria Poliscsuk, Anna Szidorenko) is leigazolt az Európa-hírű Belichanka csapatától, ráadásul Vladimir Kolok személyében nemcsak egy klubedzőt, de egyenesen az ukrán futsalválogatott kapitányát ültette le a kispadra, egy csapásra a hamarosan kezdődő NB I bajnokesélyesévé lépett elő.

Az ukrán futsal jóval a magyar előtt jár, s aki ismeri a sportágat, az tudja, hogy milyen komoly erősítést jelent három ilyen játékos egy csapatnak. A légiósok már a hétvégi kupán is bizonyítottak, a Tolna 19 góljából 13-at ők szereztek. A tolnai csapat az elmúlt pár nap közös gyakorlásának köszönhetően egyre karakteresebb, nem csoda, hogy a lányok már nagyon várják a szezon kezdetét.

Kép

Tolnai ezüst-, szekszárdi bronz a fővárosból

A Szekszárdi FC eredményei, csoportmérkőzések: Szekszárdi FC-ELTE-BEAC 3-0 (Gól: Horváth K. 2, Szekér), Szekszárdi UFC-Airnergy 7-2 (Gól: Horváth K. 2, Buchmüller 2, Ganczer, Szekér, Fábián R.). Az elődöntőben: Szekszárdi FC-Hajdúböszörmény 1-1, büntetőkkel: 4-5 (Gól: Szekér). Helyosztó, a 3. helyért: Szekszárdi FC-ELTE-BEAC 5-0 (Gól: Horváth K., Urbán, Ganczer, Buchmüller P., Mausz R.).

A Tolna-Mözs eredményei, csoportmérkőzések: Tolna-Mözs-TFSE 5-0 (Gól: Shulha 3, Varga A., Bernhardt Barbara), Tolna-Mözs-Szt. Mihály 6-0 (Gól: Poliscsuk 3, Szidorenko 2, Shulha), Tolna-Mözs-Hajdúböszörmény 3-0 (Gól: Shulha 2, Szidorenko). Az elődöntőben: Tolna-Mözs-ELTE-BEAC 4-1 (Gól: Varga A. 2, Poliscsuk, Berhardt Bernadett). A döntőben: Tolna-Mözs-Hajdúböszörmény 1-1, büntetőkkel: 4-5 (Gól: Szidorenko).

A torna végeredménye: 1. Hajdúböszörményi TE, 2. Tolna-Mözs, 3. Szekszárdi FC, 4. ELTE-BEAC, 5. Airnergy, 6. TFSE, 7. Szt. Mihály FC.

Különdíjasok. A torna legjobb játékosa: Horváth Kata (Szekszárdi FC). A torna legjobb kapusa: Torma Lilla (Hajdúböszörményi TE). A torna gólkirálynője: Anna Shulha (Tolna Mözsi Futsal SE) 6 góllal.

Részletes beszámoló a teol.hu portálon olvasható.

2016. augusztus 31. Rónai Gábor (gabor.ronai@mediaworks.hu)

Sport
2017.01.24.

Tolnán véget ért a Szekszárd menetelése

Sport
Tolnán véget ért a Szekszárd menetelése
2017.02.25.

Terepsport, supermaraton és a család

Sport
Terepsport, supermaraton és a család
2017.02.26.

Nem változott a sporttámogatás

Sport
Nem változott a sporttámogatás
2017.02.28.

Hat játékossal raboltak pontot

Sport
Hat játékossal raboltak pontot
2017.03.11.

Bringautakban nem áll jól Tolna megye

Sport
Bringautakban nem áll jól Tolna megye
2017.03.12.

Ippon Shobu Országos Bajnoki címek Sárvárról

Sport
Ippon Shobu Országos Bajnoki címek Sárvárról
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár