Püspök áldotta meg a gimis sportpályát

2018.05.04.

Áldott lett a tolnai Szent István gimnázium új sportpályája. A létesítmény ünnepélyes avatásán dr. Udvardy György, a fenntartó Pécsi Egyházmegye püspöke áldotta meg az új objektumot.

A testnevelés tárgyi feltételeit illetően úgy tűnik, hogy valóban „áldott”, de minőségileg mindenképpen új korszak köszöntött be a tolnai gimnázium életében. A középiskola 1995-ben költözött jelenlegi helyére, az egykori laktanya területére. Kezdetben csak a némileg átalakított katonai alakuló tér állt rendelkezésre a testnevelés órák céljára.

Kép

Évekkel később aztán felépült a gimnázium mellett a sport- és rendezvénycsarnok, a „Lovarda”, ami a tornatermi foglalkozások problémáját megoldotta, ám a szabadtéri testnevelés helyzete nem változott. Sőt, a nemrég átadott tolnai tanuszoda a gimnáziumi sportudvar területén épült fel, ezzel pedig romlottak a kültéri testnevelés körülményei. A gimnázium fenntartását-üzemeltetését 2016-ban átvevő katolikus egyház viszont úgy döntött, hogy vadonatúj, korszerű sportpályáját építtet az uszoda mellé. Ebben partnerre talált a tolnai önkormányzatban: a több tízmillió forintba kerülő beruházás költségeit fele részben a város vállalta.

A létesítmény megfelel a mai követelményeknek és esztétikus is. Ráadásul – amint azt Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármester az avatáson bejelentette – az önkormányzat pályázati támogatással a gimnázium udvarán hamarosan egy szabadtéri sporteszközökkel felszerelt sportparkot is létesít. Ami az uszodával és az új pályákkal együtt igazi sportkomplexumot alkot majd, szintén a diákok és a lakosság rendelkezésére állva.

Az avatáson a gimnázium igazgatója, dr. Novothné Bán Erzsébet, dr. Udvardy György és Appelshoffer Ágnes mondott beszédet. Valamennyien reményüket fejezték ki, hogy a létesítmény sokféle jó célt szolgál majd: a diákok felkészülését csakúgy, mint a lakosság mozgási igényét, az egészséges életmódot, a létezés örömének megélését.

Az ünnepségen jelen volt mások mellett Németh Miklós, olimpiai bajnok gerelyhajító, a pályákat építő cég vezetője is. Az avatáson trombitán közreműködött a gimnázium két végzőse, Nagy Zsófia és Zsolnai Beatrix, a 7. osztályosok tornagyakorlattal, illetve számos más gimnazista, akik a rendezvény végén birtokba vették a pályákat.

Steinbach Zsolt, fotó: Mártonfai Dénes

https://pecsiegyhazmegye.hu

Képes összefoglaló

 

Kultúra
2018.06.04.

Láthatók plakettek és kisplasztikák is

Kultúra
Láthatók plakettek és kisplasztikák is
2018.06.12.

Hangversenyt adtak a templomban

Kultúra
Hangversenyt adtak a templomban
2018.06.20.

Könyvbemutató: Wosinsky Mór a tudós pap

Kultúra
Könyvbemutató: Wosinsky Mór a tudós pap
2018.06.22.

Találkozó a thelenában: ötvenöt éve végeztek

Kultúra
Találkozó a thelenában: ötvenöt éve végeztek
2018.06.25.

Élvezetes kurzus gitárral, zongorával

Kultúra
Élvezetes kurzus gitárral, zongorával
2018.06.29.

Szivárvány jelent meg a megalakuláskor

Kultúra
Szivárvány jelent meg a megalakuláskor
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár