Püspök áldotta meg a gimis sportpályát

2018.05.04.

Áldott lett a tolnai Szent István gimnázium új sportpályája. A létesítmény ünnepélyes avatásán dr. Udvardy György, a fenntartó Pécsi Egyházmegye püspöke áldotta meg az új objektumot.

A testnevelés tárgyi feltételeit illetően úgy tűnik, hogy valóban „áldott”, de minőségileg mindenképpen új korszak köszöntött be a tolnai gimnázium életében. A középiskola 1995-ben költözött jelenlegi helyére, az egykori laktanya területére. Kezdetben csak a némileg átalakított katonai alakuló tér állt rendelkezésre a testnevelés órák céljára.

Kép

Évekkel később aztán felépült a gimnázium mellett a sport- és rendezvénycsarnok, a „Lovarda”, ami a tornatermi foglalkozások problémáját megoldotta, ám a szabadtéri testnevelés helyzete nem változott. Sőt, a nemrég átadott tolnai tanuszoda a gimnáziumi sportudvar területén épült fel, ezzel pedig romlottak a kültéri testnevelés körülményei. A gimnázium fenntartását-üzemeltetését 2016-ban átvevő katolikus egyház viszont úgy döntött, hogy vadonatúj, korszerű sportpályáját építtet az uszoda mellé. Ebben partnerre talált a tolnai önkormányzatban: a több tízmillió forintba kerülő beruházás költségeit fele részben a város vállalta.

A létesítmény megfelel a mai követelményeknek és esztétikus is. Ráadásul – amint azt Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármester az avatáson bejelentette – az önkormányzat pályázati támogatással a gimnázium udvarán hamarosan egy szabadtéri sporteszközökkel felszerelt sportparkot is létesít. Ami az uszodával és az új pályákkal együtt igazi sportkomplexumot alkot majd, szintén a diákok és a lakosság rendelkezésére állva.

Az avatáson a gimnázium igazgatója, dr. Novothné Bán Erzsébet, dr. Udvardy György és Appelshoffer Ágnes mondott beszédet. Valamennyien reményüket fejezték ki, hogy a létesítmény sokféle jó célt szolgál majd: a diákok felkészülését csakúgy, mint a lakosság mozgási igényét, az egészséges életmódot, a létezés örömének megélését.

Az ünnepségen jelen volt mások mellett Németh Miklós, olimpiai bajnok gerelyhajító, a pályákat építő cég vezetője is. Az avatáson trombitán közreműködött a gimnázium két végzőse, Nagy Zsófia és Zsolnai Beatrix, a 7. osztályosok tornagyakorlattal, illetve számos más gimnazista, akik a rendezvény végén birtokba vették a pályákat.

Steinbach Zsolt, fotó: Mártonfai Dénes

https://pecsiegyhazmegye.hu

Képes összefoglaló

 

Kultúra
2017.05.26.

Egy róka ért egy palacsintát

Kultúra
Egy róka ért egy palacsintát
2017.05.30.

Felhívás német nemzetiségi civil szervezeteknek

Kultúra
Felhívás német nemzetiségi civil szervezeteknek
2017.06.06.

Pedagóusok köszöntése

Kultúra
Pedagóusok köszöntése
2017.06.12.

Jó érzés tudni, hogy mi miért van

Kultúra
Jó érzés tudni, hogy mi miért van
2017.06.20.

Keltkalács fesztivál Tolna-Mözsön

Kultúra
Keltkalács fesztivál Tolna-Mözsön
2017.07.05.

Utolsóként kaphattak Sztárai-díjat

Kultúra
Utolsóként kaphattak Sztárai-díjat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár