A város büszke a sportolóira

2017.12.08.

Első alkalommal adták át a Tolna Város Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntető díjakat az új időpontban, decemberben, a városi sportünnepen. A MAG-Házban rendezett eseményen a tolnai VB-, EB-érmes, valamint az országos bajnok sportolókat is köszöntötték.

– Az egész várost büszkévé teszik kiváló sportolóink. Az önkormányzat a sportegyesületek folyamatos támogatása mellett a sporttal, mozgással kapcsolatos létesítmények fejlesztésére is jelentős forrásokat biztosít, így többek között a tanuszodára, a városi sporttelepre, vagy a gimnáziumi sportudvarra – mondta Appelshoffer Ágnes polgármester a december 7-én rendezett városi sportünnepen.

Mint az ismert, a polgármester kezdeményezésére tavaly decemberben tartottak először olyan rendezvényt Tolnán, amelyen az év legkiemelkedőbb eredményeit elért sportolókat köszöntötték, emellett a helyi sportklubok munkáját, eredményeit is bemutatták. Idén decembertől pedig már a jó tanuló-jó sportoló díjakat is ezen az év végi rendezvényen adják át, a tavasszal rendezendő város napi ünnepség helyett.

Kép

Fotó: Németh István

Az idei programon a polgármester köszöntője után a hat kiemelten támogatott sportegyesület (Fastron Asztalitenisz Club, Tanren Karate SE, Tolnai Kajak-Kenu SE, Tolna Kézilabda Club, Tolna-Mözsi Futsal SE, Tolna Városi Futball Club), valamint a sportos egyesületek közül a Fittolna, a Tolnai SE Korcsolyázó Clubja, a Tolnai Sakk Egyesület és a Vitál Sport és Szabadidő Egyesület idei eredményeit foglalták össze. Ezután a 2017-ben a legkiemelkedőbb eredményeket elért sportolóknak adott át oklevelet és ajándékot Appelshoffer Ágnes. Világbajnoki, Európa-bajnoki érmesek: Boros Adrián (kajak), Rácz Dániel (quadratlon). Országos bajnokok: Kaiser Anna, Veres Ádám, Szutor Zétény, Szászi Kata (karate), Nagy Raul, Török Bertalan-Debreceni Áron, Tillmann Zsófia-Haiszer Anna Liza-Kapuvári Fanni (kajak), Kiss Márk (motokrossz), a TMFSE U13-as futsal lány csapata: Berta Petra, Acsádi Petra, Gaál Viktória, Kiss Gréta, Botos Viktória, Heidt Fekete Lina, Vámosi Georgina, Udvardi Bianka, Kulcsár Panna, Ezer Anna, Tancsa Bítia, valamint Boros Adrián és Rácz Dániel.

Kép

A polgármester külön köszöntötte Barina Józsefet, a tolnai kajak-kenu klub mesteredzőjét, aki az országos szövetségtől nemrégiben Az év maratoni edzője elismerést vehette át. 

Az ünnepség végén került sor a Tolna Város Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntető díjak átadására. Az idei díjazottak valamennyien a Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium tanulói.

  • Bátori Kamilla, a Tanren Karate SE sportolója, 7. osztályos, tanulmányi átlaga az előző tanév végén kitűnő volt, általános dicséretben részesült. Jelenlegi osztályfőnöke Maráczi Gyöngyi, testnevelő tanára Herczig Gábor, edzője Bali Ervin.
  • Kaiser Anna 8. osztályos, a Tanren Karate Sportegyesület sportolója. Tanulmányi eredménye kitűnő volt, 6 tantárgyból kapott dicséretet. Osztályfőnöke Weisz Péter, testnevelő tanára Klem Zsolt, edzője Bali Ervin.
  • Rácz Dániel 12. osztályos, quadratlon versenyző. Tanulmányi eredménye kitűnő volt, 3 tantárgyból kapott dicséretet. Osztályfőnöke és testnevelő tanára Pálinkás Gábor. Edzői Szűcs Fatima, Barina József, Klem Zsolt és Taksonyi Kata.   
  • Buchmüller Petra 12. osztályos, az Agenta Girls Szekszárdi FC futsal játékosa. Tanulmányi eredménye kitűnő volt, 4 tantárgyból kapott dicséretet. Osztályfőnöke és testnevelő tanára Klem Zsolt, edzője Micskó Márk.

Steinbach Zsolt

Közélet

Sportünnep 2017.

2018.02.27.

A kezelés hatására csökkent az iszap

Közélet
A kezelés hatására csökkent az iszap
2018.03.01.

Pályázatok kiírása 2018 közművelődés/tömegsport

Közélet
Pályázatok kiírása 2018 közművelődés/tömegsport
2018.03.02.

Tolnán él Nina, a pireneusi hegyikutya

Közélet
Tolnán él Nina, a pireneusi hegyikutya
2018.03.06.

A mínusz húsz fokot is kibírják

Közélet
A mínusz húsz fokot is kibírják
2018.03.13.

Százszor mondtam! Miért nem működik?

Közélet
Százszor mondtam! Miért nem működik?
2018.03.16.

Húszmillió forint támogatás érkezik

Közélet
Húszmillió forint támogatás érkezik
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár