Egyre élhetőbb településsé válik Tolna

2019.08.22.

Az utóbbi időben egymást érik a jelentős fejlesztések Tolnán és Mözsön. Nyáron sincs pihenő, jelenleg is számos projekt megvalósítása zajlik a városban.

– Mostanában különösen jó dolog városvezetőnek lenni – fogalmazott nemrégiben egy rendezvényen Appelshoffer Ágnes. Tolna polgármestere ezzel arra utalt, hogy adott idő alatt ennyi jelentős fejlesztés még soha nem volt a városban. Az elmúlt fél évben felavatták az energetikai korszerűsítésen átesett négy iskolaépületet, átadták a felújított-kibővített tolnai idősek klubját, a Bartók utcai iskola megújult melegítőkonyháját és ebédlőjét, egy újabb hosszú, városközponti járdaszakaszt, nem utolsó sorban az Alta Ripa Szabadidőparkot a Duna-parton. A szintén megújult tolnai plébánia épületet pedig éppen ma, a tolnai búcsú alkalmával áldja meg a megyéspüspök.

Kép

Appelshoffer Ágnes polgármester a Kossuth–Garay utcai út- és járdafelújítást mutatja, amelyet nagyon várták már a tolnaiak. Fotó: Makovics Kornél

És ezzel még koránt sincs vége a beruházásoknak. A tolnai Kossuth–Garay utcai útburkolat- és járdaépítés jelenleg is zajlik, várhatóan szeptember végéig be is fejeződik a fejlesztés. Az ún. CLLD-pályázat keretében már elkészült a vásártéri és a mözsi Dobó utcai játszótér, ezen beruházások esetében már csak a műszaki átadás van hátra. Ugyanezen pályázat finanszírozásában folyik a mözsi civil ház felújítása, és a Martinek házból létrehozandó új tolnai civil ház kialakítása. Ezeket a munkákat augusztus végére tervezik befejezni.

Az Aprajafalva óvoda JETA-támogatás révén megvalósítandó belső felújítása zajlik, a városi sportcsarnokban újabb öltöző szépül meg. Elkezdődött a városi tanuszoda melletti fitnesz­park kialakítása is. A mözsi Újbúcsú téren a végéhez közeledik az illegális szemétlerakó megszüntetése. A Tavasz, Akácfa, Határ utcákban padkarendezés van folyamatban.

Ezeken a projekteken kívül is marad még tennivaló a jövőben. A volt laktanyában, az egykori istállóépületből kialakítandó játszóház és szabadidőpark kivitelezésére várhatóan hamarosan megkötik a szerződést. Emellett továbbra is folyik a Tolna–Fadd-Dombori kerékpárút építésének előkészítése.

Appelshoffer Ágnes különösen nagy eredménynek tartja, hogy a fejlesztéseket az önkormányzat folyamatosan stabil anyagi helyzete mellett sikerül megvalósítani. A zömmel infrastrukturális beruházások és a kötelező feladatok megfelelő színvonalon történő ellátásán kívül a nem kötelező, saját erőből finanszírozott feladatokra is jut forrás. Mindehhez az átgondolt, takarékos gazdálkodás mellett a város lakói és a vállalkozások által befizetett helyi adók is jelentősen hozzájárulnak.

Steinbach Zsolt

A teljes cikk a teol.hu portálon olvasható.

Közélet
2018.11.20.

Mise a szegények segítéséért

Közélet
Mise a szegények segítéséért
2018.11.20.

Család, gyermek, vállalkozás

Közélet
Család, gyermek, vállalkozás
2018.11.21.

Mindig lesz helye a tolnaiak szívében

Közélet
Mindig lesz helye a tolnaiak szívében
2018.11.23.

Járási hivatalvezetőként szerzett tapasztalatot

Közélet
Járási hivatalvezetőként szerzett tapasztalatot
2018.11.28.

Nem lehet mindig ugyanazt hajtogatni

Közélet
Nem lehet mindig ugyanazt hajtogatni
2018.12.02.

Fénybe öltöznek az utcák és a terek

Közélet
Fénybe öltöznek az utcák és a terek
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár