Testületi döntések
2016 augusztusi rendkívüli ülés

2016.09.07.

Sportparkokra pályáznak

A nyár első rendkívüli ülését tartotta a képviselő-testület augusztus 18-án. Egyebek mellett arról is döntöttek, hogy sportparkok létesítésére pályázik a város.

Megszünteti a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (KLIK) megkötött, a tolnai polgármesteri hivatal irodáinak használatára szóló szerződést a város - döntött a képviselő-testület.
Mint azt megírtuk, a KLIK-et országos szinten átszervezik, ennek nyomán a Tolnai Tankerület a Szekszárdi Központi Tankerületbe olvad be. A Tolnai Tankerület az utóbbi bő egy évben a polgármesteri hivatal három földszinti irodájában működött, de már augusztus elején megtörtént a Szekszárdra költözés. Az üressé váló irodákba hamarosan a Tolnai intézményműködtető Központ költözhet a gimnáziumból, amelynek fenntartását és működtetését a Pécsi Egyházmegye veszi át szeptembertől.

Kártalanítási szerződést köt az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. és a város. Az áramszolgáltató néhány önkormányzati tulajdonú ingatlant is érintő közcélú villamos hálózatot alakított ki, a jogszabályok alapján ezért kártérítés jár a városnak, összességében nettó kb. 15 ezer forint értékben.

Egy mohácsi társaság végezheti a közvilágítási hálózat korszerűsítését célzó tervezői feladatokat. A meghívásos pályázatra két cégtől érkezett ajánlat, ezek közül a Wéber Villany Kft. magajánlott ára volt az olcsóbb, nettó 2,51 millió forint, így ezzel a társasággal szerződik az önkormányzat.
Döntés született a közvilágítás-korszerűsítési projekt közbeszerzési szakértőjének kiválasztásáról is. A legolcsóbb ajánlatot a siklósi dr. Zoric Ildikó ügyvéd adta, bruttó 635 ezer forint értékben, így ő láthatja el ezt a feladatot.

Új tagot delegált a képviselő-testület az Önkormányzati Tűzoltóság Tolna közgyűlésébe. A közgyűlésben az önkormányzatot Appelshoffer Ágnes polgármesteren kívül eddig Guld Csaba képviselte. Rajtuk kívül a jövőben Berta Zoltán alpolgármester is a közgyűlés tagja.

Megválasztották az október 2-i országos népszavazás kapcsán a tolnai és mözsi szavazatszámláló bizottsági tagokat és póttagokat.

Két új szerződést köt a város a Jerabek-Mosoda Kft.-vel. Az egyik szerződés tárgya a tolnai Garay utcai rendelőben működő védőnői szolgálat tevékenységével, illetve a tolnai Egészségházban működő fizikoterápia és labor szolgáltatással kapcsolatos mosatási feladatok elvégzése. A másik megállapodás a mözsi orvosi rendelő működésével kapcsolatos textiltisztításról szól.

Döntöttek a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Programban való részvételről. Ennek során - a lakosságszám alapján - három park létesítésére adhatott be pályázatot a város. A létesítményeket a Bartók utcai óvoda melletti területre, a Vásártérre és a mözsi Dobó térre tervezik. A költségeket az állam állja, az önkormányzatnak a területet és az előzetes tereprendezést kell biztosítania. A pályázatot C-típusú parkra adták be. Ez minimum 90 négyzetméter alapterületű, gumi talapzatú, minimálisan 8 eszközzel ellátott, tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítő, illetve fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, bordásfalon végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas létesítményt jelent.

Módosították a köztisztasági rendeletet, jogszabályi változások miatt. A módosítások a lakosságot érdemben nem érintik.

Önkormányzat
2016.12.08.

Testületi ülés 2016.
december 15. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2016.
december 15. 15.00 óra
2016.12.15.

Testületi döntések
a november 24-i ülésen

Önkormányzat
Testületi döntések
a november 24-i ülésen
2016.12.30.

Közösségi együttélés szabályozása

Önkormányzat
Közösségi együttélés szabályozása
2017.01.13.

Fúrt kút engedélyezése, területi határok

Önkormányzat
Fúrt kút engedélyezése, területi határok
2017.01.16.

Testületi döntések
a december 15-i ülésen

Önkormányzat
Testületi döntések
a december 15-i ülésen
2017.01.19.

Testületi ülés 2017.
január 26. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2017.
január 26. 15.00 óra
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár