Nagyon várták már, hogy újra vízre szállhassanak

2020.04.27.

Nem egészen két hete ismét vízre szálltak a Tolnai Kajak-Kenu SE sportolói.

A járványügyi szabályokat betartva, a kajak-kenu szövetség iránymutatásai alapján edzenek a tolnai holtágon.

Idén február 20-án kezdték a vízi edzéseket a tolnai kajakosok. Március 16-ától azonban a járvány­ügyi korlátozások miatt kényszerszünetet kellett tartaniuk. Ebben az időszakban egyéni felkészülést rendelt el tanítványainak Barina József. A mesteredző a versenyzőktől napi 40–60 perc futást, kettlebell-, illetve saját testsúlyos edzést (fekvőtámasz, felülés stb.) kért, amelynek elvégzéséről a fiataloknak vissza kellett jelezniük a közösségi oldalon.

Kép

A hajókat készítik elő vízre szállás előtt a tolnai kajakosok

A kényszerszünetnek azonban immár vége, húsvét után újra vízre szálltak a kajakosok, természetesen a járvány­ügyi szabályok betartásával. A kajakházat nem használják a sportolók, csak a csónakházból viszik-hozzák a kajakokat. Barina József elmondta, hogy előzetes időbeosztás alapján, délután két órától meghatározott időközönként érkeznek a fiatalok a Duna-parti kajakbázisra, ahol a szabadban elvégzett gimnasztika, bemelegítés után indulnak evezni a holtágra, maximum háromfős csoportokban. Az edzések az országos kajak-kenu szövetség iránymutatása alapján zajlanak: jelenleg csak „szabadidősport jelleggel” lapátolnak a sportolók. A cél nem a versenyekre való „direkt” készülés, most az a legfontosabb, hogy mozogjanak, egészségesek legyenek és a fizikai kondíciójuk ne essen nagyon vissza.

Kép

Barina József elmondta: tartottak attól, hogy a kényszerszünet miatt esetleg többen is elkedvetlenednek, netán elfordulnak a kajakozástól. Ám ez egyáltalán nem így történt, a fiatalok alig várták már, hogy kimozduljanak és hajóba szállhassanak, mindenki az első jelzésre jött edzeni.

A versenykilátásokról szólva a tolnai klub vezetőedzője elmondta: a szövetség tervei szerint július végén kisebb versenyekkel indul be az idei versenyszezon. Augusztusban rendeznék meg a vidékbajnokságot, a hónap végén pedig az országos bajnokságot, amin természetesen a tolnaiak is indulnának.

Kép

A nemzetközi ifjúsági versenyeket lefújták, de elképzelhető, hogy a V4 országok részvételével olimpiai reménységek versenyét tartanak szeptember végén, ahol valószínűleg szintén lehetne tolnai érintett versenyző. Októberben, Csepelen lenne az idei maratoni Európa-bajnokság, de ahogy a többi versenynek, úgy ennek a megrendezése sem biztos egyelőre.

Steinbach Zsolt, fotó: Makovics Kornél

https://www.teol.hu/galeria/ujra-edzesben-a-tolnai-kajak-kenu-se-sportoloi/

Sport
2019.10.29.

Megállították az eddig veretlen TFSE-t

Sport
Megállították az eddig veretlen TFSE-t
2019.11.05.

Átadták a szabadtéri sportparkot

Sport
Átadták a szabadtéri sportparkot
2019.11.06.

Szeniorok tornája lett az Alta Ripa

Sport
Szeniorok tornája lett az Alta Ripa
2019.11.16.

Tolna VFC 2019/2020
Őszi 6. hely

Sport
Tolna VFC 2019/2020
Őszi 6. hely
2019.11.20.

Ismét az élre állt a Tolna VFC férficsapata

Sport
Ismét az élre állt a Tolna VFC férficsapata
2019.11.21.

Csapatához hasonlóan nagyon elkapta a fonalat

Sport
Csapatához hasonlóan nagyon elkapta a fonalat
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár