Új csarnok alapkőletétele

2016.04.16.

Előrehaladott állapotban van a Fastron Kft. milliárdos beruházása

Tolna | Van példa Magyarországon is olyan beruházásra, ahol az alapkő lerakása után csak évekkel kezdődik el a tényleges építkezés.

Kép

Mayer Károly köszöntőjét Horváth Kálmán (balról), Appelshoffer Ágnes és Horváth István hallgatja (Fotó: Makovics Kornél).

De akad olyan is, ahol már szinte kész a létesítmény, és csak akkor kerítenek sort az alapkő letételre. Ez utóbbi megoldást alkalmazta Tolna legnagyobb cége, a Fastron Hungaria Kft. is, új, kiemelt jelentőségű tolnai beruházása során.

A társaság kinőtte jelenlegi helyét. Az eredeti telephelyeken már nem fért el újabb épület, ezért megvásárolták a szomszédos szántót, de - amint azt a cég ügyvezetője, Mayer Károly korábban jelezte - nem kukoricatermesztés szándékával. Így történt, hogy ezen a földdarabon egy nagyjából futballpálya méretű új, ipari épületegyüttes szökkent szárba.

A pénteki alapkőletételi ünnepségen Horváth István honatya köszönetet mondott a magyar származású Fáskerty családnak, amely 1993-ban külföldi szakmai befektetőként privatizálta az egykori GÉM szövetkezetet. A tulajdonosok azóta sokmilliárd forintot fordítottak saját erőből a cég fejlesztésre, amelynek dolgozói világszínvonalú termékeket állítanak elő. A honatya kiemelte, a társaság lokálpatriotizmusát, ami abban is megnyilvánul, hogy a mostani fejlesztés során is környékbeli cégeknek ad munkát.

Fáskerty Félix, az alapító Fáskerty Gábor fia megerősítette: érdemes volt a tolnai cégbe fektetni, töretlen a bizalmuk az itteni menedzsment és a dolgozók, a tolnai gyár iránt, amelyet a jövőben is fejleszteni kívánnak. Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere is méltatta a mintegy félezer dolgozónak munkát adó, az önkormányzattal partneri viszonyt ápoló, stabilan adózó, a helyi civil szervezeteket is támogató kft. tevékenységét. Végül felhívta a figyelmet, hogy akad még a környéken olyan terület, ahol nem csak kukoricát lehet termeszteni...

Kép

Saját erőből

A mostani, mintegy 1,2 milliárd forintos beruházást is saját erőből végzi a Fastron Kft. Az új, kétszintes csarnokban mintegy 2000 négyzetméteren irodákat, kiszolgáló helyiségeket, üzemorvosi rendelőt és étkezőt alakítanak ki. Az üzemcsarnok 4800 négyzetméternyi gyártóterületet biztosít, ezen kívül raktárnak is lesz benne hely. A beruházás révén mintegy 60-80 új munkahely jön létre. A kivitelező az Alisca Bau Zrt.,várhatóan a tervezettnél korábban, szeptember végén átadják a létesítményt.

2016. április 15. S.K.

Az eseményről készült képek a teol.hu portálon tekinthetők meg.

Közélet
2017.03.20.

A legszebb konyhakertek

Közélet
A legszebb konyhakertek
2017.03.22.

Villanydrótok alá alacsony növésű fafajtákat

Közélet
Villanydrótok alá alacsony növésű fafajtákat
2017.03.23.

Sporttámogatás: mostohagyerekek?

Közélet
Sporttámogatás: mostohagyerekek?
2017.03.26.

Dínó koponyát is találtak

Közélet
Dínó koponyát is találtak
2017.03.29.

Pályázat halgazdálkodásra

Közélet
Pályázat halgazdálkodásra
2017.03.30.

Pályázat | A tűzvédelem fontossága

Közélet
Pályázat | A tűzvédelem fontossága
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár