Világbajnoki 6. helyezések Tolnáról

2017.08.29.

53 ország 1380 versenyzőjének részvételével került megrendezésre a 14. Funakoshi Gichin Cup JKA Világbajnokság.

A Magyar JKA Karate Szövetség válogatottja 45 versenyzővel, 4 edzővel és 4 versenybíróval utazott ki az írországi Limerickbe.

A várakozásnak megfelelően minden korosztályban végig a japán versenyzők domináltak, de Schvarcz Péter szövetségi kapitány és Bali Ervin válogatott edző vezetésével a magyar versenyzők is remekül helytálltak, a magyar csapat végül az éremtábla 13. helyén végzett.

Kép

Tolna Városát a Tanren Karate Sportegyesület 2 versenyzője, Kaiser Anna és Veress Ádám képviselték.
Rendkívül hosszúra nyúlt a versenyzők makrociklusa a tavaszi-nyári idényben. Miután borítékolható volt ezen eseményen történő részvétel – előző évi eredmények és a folyamatos edzésmunka valamint teljesítési szinteknek köszönhetően – tudatos és átkonvertált felkészülés előzte meg a rangos eseményen való indulást.
Sok mérkőzésszám, sok szép csillogó érem, ami az első 7 hónapban jellemezte a klub valamint a két versenyző munkáját.
Nyári időszakban a szokásos júliusi edzőtábort megelőzően is és azt követően is személyre szabott programmal dolgoztak sportolóink.
Sajnálatos módon Anna térdsérülése és annak műtéte, rehabilitációja kissé felborította a kislány előzetesen kialakított programját, de köszönhetően a gyors, precíz orvosi és gyógytorna kezelésnek a versenyre maximális felkészültséggel állt fel.
Ádám kitartása, rendkívüli munkabírása pozitív előjelekkel reménykedtette az Egyesület vezetőségét – bár tudtuk, hogy európai versenyzőnek egy döntőt vívni is nagy szó ebben a mezőnyben.

A Magyar JKA Karate Szövetség jóvoltából egy 3 napos kecskeméti felkészülési tábort is sikerült beszervezni versenyzőinknek 2 héttel a nagy esemény előtt, így sok apró csiszolandó dolgot sikerült az utolsó napokban javítani.
Az utazás, transzfer, várakozás és átszállás nem okozott nagy fáradtságot, az átmozgató edzésen szépen teljesítettek így reményeink egyre nagyobb teret hódítottak.

Anna orosz és argentin ellenfeleket legyőzve 28 résztvevőből jutott a 8-as döntőbe, ahol 4 japán és 1 orosz ellenfele mögött a 6. helyen végzett!

Ádám 15 éves korosztályában 42 versenyző nevezett. Német és brazil ellenfeleit maga mögött tudva jutott szintén 8-as döntőbe, ahol Annához hasonlóan 4 japán és 1 orosz ellenfele előzte meg, így ő is 6. hellyel zárta a versenyt.
Másnap egy közös kiértékelésen a két tolnai fiatal eredményesnek érezték szereplésüket – életük első nagy Világbajnokságán! Véleményük - és edzőjük ezt maximálisan alátámasztva – hogy bár van még hova fejlődni, de a lehető legjobb úton járnak.

Amennyiben sikerül többet edzeniük - akár a délelőttök folyamán - és anyagilag is találnak olyan támogatót, aki segíti őket a nemzetközi tapasztalatok megszerzésében, ez a munka hamarosan beérhet, és Tolna Városának újabb nemzetközi, karate eredményekben bővelkedő versenyzője lesz!

Anna és Ádám a Tanren Karate Sportegyesület, Tolna Város Önkormányzata, Jako Fémárugyár, Tolnagro Kft, családjaik anyagi támogatásával jutottak ki.

Sport
2018.02.21.

Hétvégén nyílik a tolnai tanuszoda

Sport
Hétvégén nyílik a tolnai tanuszoda
2018.02.28.

Női futsal 2017/2018 - Tavaszi szakasz

Sport
Női futsal 2017/2018 - Tavaszi szakasz
2018.03.04.

Futsal | Női Magyar Kupa, döntő 2018

Sport
Futsal | Női Magyar Kupa, döntő 2018
2018.03.14.

Brutálisan kemény versenyt nyert

Sport
Brutálisan kemény versenyt nyert
2018.03.21.

Az örömünnep átragadt a bajnokira is

Sport
Az örömünnep átragadt a bajnokira is
2018.03.24.

Eredményes a Tolna V.F.C. utánpótlása is

Sport
Eredményes a Tolna V.F.C. utánpótlása is
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár