Ismét aranyat ért a daluk

2018.05.11.

A tolnai ifjúsági kórusnál nincs megállás

A tolnai Fusz János Zeneiskola kórusa ismét arany diplomát és országos dicsérő oklevelet szerzett április 6-án, a Bárdos Lajos Zenei Hetek minősítő hangversenyén, Szekszárdon.

Idén a szekszárdi Babits kulturális központ adott otthont a regionális minősítő hangversenynek, amelyen 15 kórus (kb. 400 gyerek) mutathatta be tudását, három megyéből. A résztvevők között voltak általános iskolák, gimnáziumok és zenetagozatos iskolák is. A jelenlévő kórusoknak 15 perc állt rendelkezésre, hogy bemutassák, mivel készültek a hangversenyre. A zsűri elnöke Kertész Attila, Liszt-díjas karnagy volt.

Kép

A tolnai Fusz János Zeneiskola kórusa 15 fővel vettek részt az eseményen, ami a többi kórus létszámához mérve csekélynek számított. Népdalcsokrot, népdal feldolgozást, egyházi és világi számokat énekeltek és természetesen Bárdos Lajos művet is. A zsűri döntése alapján a tavalyi évhez hasonlóan KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) minősítést kaptak arany diplomával, emellett országos dicsérő oklevéllel is díjazták őket. Ez azért nagy szó, mert az idei rendezvényen mellettük csak a bajai gimnázium zenetagozata kapta meg ugyanezt az elismerést.

Schmidt Zoltánné kórusa januártól készült a megmérettetésre. A kórus tagjainak összetétele nagyon változó, a legfiatalabbak 3. osztályosok, a legidősebb tagj pedig végzős gimnazista. Mindegyik fiatalt dicséret illeti példamutató szorgalma és alázatos munkája miatt. Schmidt Zoltánné szeretné megköszönni a szülőknek is az áldozatot, amit ezért a kórusért hoztak. Elmondása szerint a sikeres minősítő után a gyerekek újult erővel készülnek a zeneiskolai tanévzáróra, amit a tolnai templomban rendeznek majd.

A kórus tagjai voltak: Babos Réka, Bérces Noémi, Buchmüller Fanni, Fülöp Anna, Horváth Kitti, Horváth Míra, Jánvári Viktória, Kakócz Gábor Márk, Kovács Eszter Dominika, Moldován Noémi, Steinbach Luca, Szabó Hanna, Szabó Zsófia, Zsolnai Ágnes, Zsolnai Beatrix, és a karnagy: Schmidt Zoltánné. T. E.

Kultúra
2017.05.26.

Egy róka ért egy palacsintát

Kultúra
Egy róka ért egy palacsintát
2017.05.30.

Felhívás német nemzetiségi civil szervezeteknek

Kultúra
Felhívás német nemzetiségi civil szervezeteknek
2017.06.06.

Pedagóusok köszöntése

Kultúra
Pedagóusok köszöntése
2017.06.12.

Jó érzés tudni, hogy mi miért van

Kultúra
Jó érzés tudni, hogy mi miért van
2017.06.20.

Keltkalács fesztivál Tolna-Mözsön

Kultúra
Keltkalács fesztivál Tolna-Mözsön
2017.07.05.

Utolsóként kaphattak Sztárai-díjat

Kultúra
Utolsóként kaphattak Sztárai-díjat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár