Ősi recept szerint készül a kvecsa

2018.06.27.

Újra él a hagyomány. Ez most már nagy biztonsággal kijelenthető a mözsi Kerwastrudl (Keltkalács) Fesztiválról, amelyet negyedik alkalommal rendeztek meg, szombaton.

A műsort a helyi kultúrház szabadtéri színpadán tartották. A rendezvényen köszöntőt Appelshoffer Ágnes tolnai polgármester és Koleszár Ferencné, a német önkormányzat elnöke mondott.

Kép

Felléptek a Zöldkert óvodába és a Wosinsky iskolába járó gyerekek, valamint a Mözsi Német Nemzetiségi Klub énekkara Boglári Ágota vezényletével, a baranyai Harmonika Trió, a Soroksári Férfi Népdalkör és a Mórágyi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes.

Sokan dolgoznak a sváb népviselet és népszokások megőrzéséért Mözsön, de Koleszárné munkája mindenképp kiemelkedő. Ezt köszönte meg – főleg a gyerekek hagyományápolásba való bevonását – Herczig Lászlóné iskolaigazgató az előadás szünetében a színpadon.

Maga a keltkalács számos ízben és alakban volt megtekinthető és megkóstolható a művelődési ház egyik termében. A legősibbnek tartott recept a szilvával készült úgynevezett kvecsa.

Wessely Gábor, fotó: szerző felvétele

Közélet
2018.06.27.

Ősi recept szerint készül a kvecsa

Közélet
Ősi recept szerint készül a kvecsa
2018.06.29.

Megyei elismerést kapott a bizottság

Közélet
Megyei elismerést kapott a bizottság
2018.07.02.

Harminc éve őrzi a helyi németség a hagyományait

Közélet
Harminc éve őrzi a helyi németség a hagyományait
2018.07.06.

Sárgalábú napok, hagyományőrző fesztivál

Közélet
Sárgalábú napok, hagyományőrző fesztivál
2018.07.06.

Maszekká válni nem volt egyszerű

Közélet
Maszekká válni nem volt egyszerű
2018.07.10.

Önkéntesség hete a Bárka Fesztiválon

Közélet
Önkéntesség hete a Bárka Fesztiválon
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár