Sporttámogatás: mostohagyerekek?

2017.03.23.

A futsalosok sem mostohagyerekek Tolnán - állítja a polgármester

TOLNA-MÖZS | A Tolna-Mözsi Futsal SE-t a város az elmúlt évben és idén is 1,4 millió forinttal támogatta, azonba a profi futsalcsapatnak valóban nem nyújt támogatást.

Az elmúlt hetekben több nyilvános fórumon jelent meg olyan állítás, mely szerint a tolnai önkormányzat nem kellő mértékben, illetve egyáltalán nem támogatja a városi futsalt. Ezek az állítások azonban nem felelnek meg a valóságnak - állítja Appelshoffer Ágnes polgármester.

Tolna városának első embere lapunknak elmondta: az önkormányzat évtizedek óta támogatja a helyi versenysportot és a szabadidős sporttevékenységet is. Előbbi célra idén 9,5 millió forintot, utóbbira 800 ezer forintot biztosít a város. Emellett a sportklubok kedvezményesen, az önköltséghez képest nagyjából féláron vehetik igénybe a helyi sportlétesítményeket. Összevetve Tolna és a hasonló méretű, vagy akár Tolnánál jóval nagyobb települések sportfinanszírozási gyakorlatát, bátran kijelenthető, hogy a település az átlag felett támogatja a helyi sportot.

Kép

- Mindez természetesen a futsalra is vonatkozik - szögezte le a polgármester. A Tolna-Mözsi Futsal SE-t a város az elmúlt évben és idén is 1,4 millió forinttal támogatja. A sportlétesítmények kedvezményes használata pedig 2016-ban további mintegy 2,9 millió forint közvetett támogatást jelentett az egyesületnek. - Ebből is látszik, hogy a futsal sem mostohagyerek a tolnai sportcsaládban - fogalmazott a városvezető.

Appelshoffer Ágnes ugyanakkor felhívta a figyelmet: talán sokak előtt nem teljesen világos, hogy a Tolna-Mözsi Futsal SE mellett dolgozik a Tolna-Mözsi Sportszervező Nonprofit Kft., amely az NB I-es felnőtt női csapatot működteti.

Nem a városé a felelősség a költséges működésért

A városvezető kitért arra: információi szerint a futsalcsapat anyagi problémái részben összefüggenek azzal, hogy a női NB I.-es csapatban több külföldről igazolt futsalos is játszik, illetve külföldi edző irányítja a gárdát. Appelshoffer Ágnes nem vitatja, hogy a légiósok leigazolását tulajdonképpen a kényszer szülte, mivel az előző szezon befejeztével sokan távoztak a csapattól, és egy ideig az is kérdéses volt, el tud-e egyáltalán indulni a gárda bajnokságban. Ám úgy véli, ettől még ezért a döntésért a klub vezetésének kell vállalnia a felelősséget. Nem elegáns azt megpróbálni másra - jelen esetben az önkormányzatra - hárítani.
- Természetesen továbbra is igyekszünk az önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérten támogatni a helyi sportot, így többek között a futsalegyesületet is. Szurkolunk a tolnai futsalcsapatok sikereiért, és bízunk abban, hogy a klubnak sikerül úrrá lennie a nehézségeken - fogalmazott a polgármester.

A polgármester elismerte: az önkormányzat a profi futsalcsapatnak valóban nem nyújt támogatást, ahogy a korábbi években sem tette, és ezután sem tervezi. Az NB I-es női csapat működése ugyanis nem felel meg a város sportkoncepciójában foglaltaknak, ami a támogatási feltételeket illeti. Többek között a város azon elvárásának sem, hogy az önkormányzati támogatásnak a város fiataljainak sportolási lehetőségeit kell szolgálnia.

2017. március 23. Munkatársunktól

Közélet
2017.08.22.

Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

Közélet
Önkéntesen a tiszta Magyarországért!
2017.08.22.

Államalapító Szent István király ünnepe

Közélet
Államalapító Szent István király ünnepe
2017.08.29.

Arckép | Kardok között nőtt fel

Közélet
Arckép | Kardok között nőtt fel
2017.09.06.

Aki segíteni siet, az is áldozattá válhat

Közélet
Aki segíteni siet, az is áldozattá válhat
2017.09.13.

Elszármazottak találkozója 2017.

Közélet
Elszármazottak találkozója 2017.
2017.09.13.

Orvosnak lenni menő dolog

Közélet
Orvosnak lenni menő dolog
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár