Sporttámogatás: mostohagyerekek?

2017.03.23.

A futsalosok sem mostohagyerekek Tolnán - állítja a polgármester

TOLNA-MÖZS | A Tolna-Mözsi Futsal SE-t a város az elmúlt évben és idén is 1,4 millió forinttal támogatta, azonba a profi futsalcsapatnak valóban nem nyújt támogatást.

Az elmúlt hetekben több nyilvános fórumon jelent meg olyan állítás, mely szerint a tolnai önkormányzat nem kellő mértékben, illetve egyáltalán nem támogatja a városi futsalt. Ezek az állítások azonban nem felelnek meg a valóságnak - állítja Appelshoffer Ágnes polgármester.

Tolna városának első embere lapunknak elmondta: az önkormányzat évtizedek óta támogatja a helyi versenysportot és a szabadidős sporttevékenységet is. Előbbi célra idén 9,5 millió forintot, utóbbira 800 ezer forintot biztosít a város. Emellett a sportklubok kedvezményesen, az önköltséghez képest nagyjából féláron vehetik igénybe a helyi sportlétesítményeket. Összevetve Tolna és a hasonló méretű, vagy akár Tolnánál jóval nagyobb települések sportfinanszírozási gyakorlatát, bátran kijelenthető, hogy a település az átlag felett támogatja a helyi sportot.

Kép

- Mindez természetesen a futsalra is vonatkozik - szögezte le a polgármester. A Tolna-Mözsi Futsal SE-t a város az elmúlt évben és idén is 1,4 millió forinttal támogatja. A sportlétesítmények kedvezményes használata pedig 2016-ban további mintegy 2,9 millió forint közvetett támogatást jelentett az egyesületnek. - Ebből is látszik, hogy a futsal sem mostohagyerek a tolnai sportcsaládban - fogalmazott a városvezető.

Appelshoffer Ágnes ugyanakkor felhívta a figyelmet: talán sokak előtt nem teljesen világos, hogy a Tolna-Mözsi Futsal SE mellett dolgozik a Tolna-Mözsi Sportszervező Nonprofit Kft., amely az NB I-es felnőtt női csapatot működteti.

Nem a városé a felelősség a költséges működésért

A városvezető kitért arra: információi szerint a futsalcsapat anyagi problémái részben összefüggenek azzal, hogy a női NB I.-es csapatban több külföldről igazolt futsalos is játszik, illetve külföldi edző irányítja a gárdát. Appelshoffer Ágnes nem vitatja, hogy a légiósok leigazolását tulajdonképpen a kényszer szülte, mivel az előző szezon befejeztével sokan távoztak a csapattól, és egy ideig az is kérdéses volt, el tud-e egyáltalán indulni a gárda bajnokságban. Ám úgy véli, ettől még ezért a döntésért a klub vezetésének kell vállalnia a felelősséget. Nem elegáns azt megpróbálni másra - jelen esetben az önkormányzatra - hárítani.
- Természetesen továbbra is igyekszünk az önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérten támogatni a helyi sportot, így többek között a futsalegyesületet is. Szurkolunk a tolnai futsalcsapatok sikereiért, és bízunk abban, hogy a klubnak sikerül úrrá lennie a nehézségeken - fogalmazott a polgármester.

A polgármester elismerte: az önkormányzat a profi futsalcsapatnak valóban nem nyújt támogatást, ahogy a korábbi években sem tette, és ezután sem tervezi. Az NB I-es női csapat működése ugyanis nem felel meg a város sportkoncepciójában foglaltaknak, ami a támogatási feltételeket illeti. Többek között a város azon elvárásának sem, hogy az önkormányzati támogatásnak a város fiataljainak sportolási lehetőségeit kell szolgálnia.

2017. március 23. Munkatársunktól

Közélet
2018.01.22.

Alakul a KÉSZ idei programja

Közélet
Alakul a KÉSZ idei programja
2018.01.26.

Figyelem! Változik a parkolási rend

Közélet
Figyelem! Változik a parkolási rend
2018.01.31.

Élmények / Irán, a béke szigete

Közélet
Élmények / Irán, a béke szigete
2018.02.03.

Több támogatást ad a város a tűzoltóságnak

Közélet
Több támogatást ad a város a tűzoltóságnak
2018.02.06.

Díjátadó ünnepség a Vármegyeházán

Közélet
Díjátadó ünnepség a Vármegyeházán
2018.02.06.

Jézusom, én egy nő vagyok?

Közélet
Jézusom, én egy nő vagyok?
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár