Sporttámogatás: mostohagyerekek?

2017.03.23.

A futsalosok sem mostohagyerekek Tolnán - állítja a polgármester

TOLNA-MÖZS | A Tolna-Mözsi Futsal SE-t a város az elmúlt évben és idén is 1,4 millió forinttal támogatta, azonba a profi futsalcsapatnak valóban nem nyújt támogatást.

Az elmúlt hetekben több nyilvános fórumon jelent meg olyan állítás, mely szerint a tolnai önkormányzat nem kellő mértékben, illetve egyáltalán nem támogatja a városi futsalt. Ezek az állítások azonban nem felelnek meg a valóságnak - állítja Appelshoffer Ágnes polgármester.

Tolna városának első embere lapunknak elmondta: az önkormányzat évtizedek óta támogatja a helyi versenysportot és a szabadidős sporttevékenységet is. Előbbi célra idén 9,5 millió forintot, utóbbira 800 ezer forintot biztosít a város. Emellett a sportklubok kedvezményesen, az önköltséghez képest nagyjából féláron vehetik igénybe a helyi sportlétesítményeket. Összevetve Tolna és a hasonló méretű, vagy akár Tolnánál jóval nagyobb települések sportfinanszírozási gyakorlatát, bátran kijelenthető, hogy a település az átlag felett támogatja a helyi sportot.

Kép

- Mindez természetesen a futsalra is vonatkozik - szögezte le a polgármester. A Tolna-Mözsi Futsal SE-t a város az elmúlt évben és idén is 1,4 millió forinttal támogatja. A sportlétesítmények kedvezményes használata pedig 2016-ban további mintegy 2,9 millió forint közvetett támogatást jelentett az egyesületnek. - Ebből is látszik, hogy a futsal sem mostohagyerek a tolnai sportcsaládban - fogalmazott a városvezető.

Appelshoffer Ágnes ugyanakkor felhívta a figyelmet: talán sokak előtt nem teljesen világos, hogy a Tolna-Mözsi Futsal SE mellett dolgozik a Tolna-Mözsi Sportszervező Nonprofit Kft., amely az NB I-es felnőtt női csapatot működteti.

Nem a városé a felelősség a költséges működésért

A városvezető kitért arra: információi szerint a futsalcsapat anyagi problémái részben összefüggenek azzal, hogy a női NB I.-es csapatban több külföldről igazolt futsalos is játszik, illetve külföldi edző irányítja a gárdát. Appelshoffer Ágnes nem vitatja, hogy a légiósok leigazolását tulajdonképpen a kényszer szülte, mivel az előző szezon befejeztével sokan távoztak a csapattól, és egy ideig az is kérdéses volt, el tud-e egyáltalán indulni a gárda bajnokságban. Ám úgy véli, ettől még ezért a döntésért a klub vezetésének kell vállalnia a felelősséget. Nem elegáns azt megpróbálni másra - jelen esetben az önkormányzatra - hárítani.
- Természetesen továbbra is igyekszünk az önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérten támogatni a helyi sportot, így többek között a futsalegyesületet is. Szurkolunk a tolnai futsalcsapatok sikereiért, és bízunk abban, hogy a klubnak sikerül úrrá lennie a nehézségeken - fogalmazott a polgármester.

A polgármester elismerte: az önkormányzat a profi futsalcsapatnak valóban nem nyújt támogatást, ahogy a korábbi években sem tette, és ezután sem tervezi. Az NB I-es női csapat működése ugyanis nem felel meg a város sportkoncepciójában foglaltaknak, ami a támogatási feltételeket illeti. Többek között a város azon elvárásának sem, hogy az önkormányzati támogatásnak a város fiataljainak sportolási lehetőségeit kell szolgálnia.

2017. március 23. Munkatársunktól

Közélet
2017.10.21.

Közösek a textilgyári szép emlékek

Közélet
Közösek a textilgyári szép emlékek
2017.10.24.

Városi megemlékezés
Október 23.

Közélet
Városi megemlékezés
Október 23.
2017.10.25.

Klasszikus kézműves kisüzemet működtet

Közélet
Klasszikus kézműves kisüzemet működtet
2017.10.31.

Halloweenre hangoltak Tolnán

Közélet
Halloweenre hangoltak Tolnán
2017.11.01.

Nem büntettek, ajándékot adtak a rendőrök

Közélet
Nem büntettek, ajándékot adtak a rendőrök
2017.11.06.

Jobb a bajt megelőzni, mint szenvedni miatta

Közélet
Jobb a bajt megelőzni, mint szenvedni miatta
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár