Továbbra is van mire büszkének lenni

2018.05.27.

Ahol nem kerülhet kellemetlen helyzetbe az ünnepi szónok. Továbbra is van mire büszkének lennie Tolnának. Ez is újra bebizonyosodott az idei város napján.

– Kellemetlen lehet, amikor egy ünnepi szónok nem tud örömteli dolgokról beszámolni. Hála Istennek engem ilyen veszély egyelőre nem fenyeget. – Többek között erről beszélt Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere szombaton az idei város napján, a helyi kitüntetések átadása előtt mondott beszédében. A városvezető elismerte: abban a szerencsés helyzetben van, amikor hosszan tudja sorolni a város fejlesztésének eredményeit, az ott lakók sikereit. És megint csak bebizonyosodik, hogy van mire és van kikre büszkének lenniük a tolnaiaknak és mözsieknek, hiszen a város napja a település értékeinek bemutatásáról is szól.

Az első ilyen „büszkélkedésre” pénteken délután került sor a MAG-Házban, ahol Horváth Róbert új, eddig csak kevesek által ismert oldaláról mutatkozott be: a legpatinásabb tolnai üzem, az egykori selyemgyár utódja, a Tolnatext Bt. ügyvezetője az általa készített, távirányítással működő repülőgép-, autó-, helikopter- és hajó-modelljeit mutatta be népes közönség előtt.

Kép

Szombaton délelőtt a Lovardában zajlott az ünnepi testületi ülés, amelynek során átadták a városi kitüntetéseket. Az Év Tolnai Civil Szervezete kitüntetést a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület; az Év Tolnai Vállalkozója díjat Pásztor Istvánné kiskereskedő; a Tolna Város Kiváló Közalkalmazottja elismerést Boda Zoltánné, a Wosinsky Mór Általános Iskola igazgató-helyettese és Nyul Annamária, a Családsegítő Központ esetmenedzsere; a Tolna Város Sportjáért díjat a Brand Mission Artifex Tolna-Mözs – idén Magyar Kupát nyert – női futsal csapata; a Tolna Városért Kitüntető Díjat Mayer Károly, a Fastron Hungária Kft. ügyvezető igazgatója vehette át a polgármestertől. A díjátadó különlegessége volt, hogy idén a kitüntetetteket a helyszínen vetített kisfilmeken mutatták be. A rendezvényen az egyik díjazott, az ifjúsági fúvószenekar működött közre. A kitüntettek „az utolsó szó jogán” szinte valamennyien úgy nyilatkoztak: nem is igazán értik, miért kapták az – egyébként számukra megtiszteltetést jelentő – elismerést, hiszen ők úgymond csak csendben tették a dolgukat. Emellett segítőiknek – kollégáiknak, családjuknak – is ajánlották a díjat.

A város napján természetesen szórakoztató programokból sem volt hiány. Pénteken az óvodás, illetve a kisiskolás korosztály számára színházi előadások zajlottak a Lovarda színpadán. Pénteken este a Hősök terén az Örökség zenekar adott koncertet.

Szombaton délután, a Hősök terén felállított színpadon Mandulás-Müller Olimpia ruhakölteményeit láthatta a közönség egy divatbemutató révén. A legkisebbeknek Csacska Macska Mókatár címmel gyerekjátszót rendeztek, emellett bábszínházi előadást is élvezhettek a gyerekek. Késő délután a Zsikó Együttes lépett fel, majd a sztárvendég, Dobrády Ákos (ex-TNT) szórakoztatta a teret megtöltő közönséget. Az este GHB bulival fejeződött be.

Kép

A város napi programsorozatot ma este az ifjúsági fúvószenekar „Broadway Concert”-je zárja.

Steinbach Zsolt

Közélet
2017.10.21.

Közösek a textilgyári szép emlékek

Közélet
Közösek a textilgyári szép emlékek
2017.10.24.

Városi megemlékezés
Október 23.

Közélet
Városi megemlékezés
Október 23.
2017.10.25.

Klasszikus kézműves kisüzemet működtet

Közélet
Klasszikus kézműves kisüzemet működtet
2017.10.31.

Halloweenre hangoltak Tolnán

Közélet
Halloweenre hangoltak Tolnán
2017.11.01.

Nem büntettek, ajándékot adtak a rendőrök

Közélet
Nem büntettek, ajándékot adtak a rendőrök
2017.11.06.

Jobb a bajt megelőzni, mint szenvedni miatta

Közélet
Jobb a bajt megelőzni, mint szenvedni miatta
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár