Új tárgyalkotási technikákat is szívesen kipróbál

2018.04.20.

Tolnán, a Mag-házban nyílt meg nemrég Laki Erzsébet huszonnegyedik kiállítása.

Könyvelőként dolgozta végig aktív éveit Laki Erzsébet, aki most aktív festő. A váltás éve 2004 volt; akkor vonult nyugdíjba. Vászonra és falemezre készít olaj- és akrilképeket: tájakról, emberekről, tárgyakról, élethelyzetekről. Az utóbbi időben a paverpol technikával is foglalkozik – speciális ragasztó-keményítő anyaggal összefog mindenféle használaton kívüli tárgyat, az inggombtól a borosüvegig, majd lefestve, alkotássá nemesíti. A papírfonást is kipróbálta. Ennek lényege, hogy újságpapírból csövecskéket sodor, s azokból – szintén festett – kosárkákat és más lakásdíszeket fon.

Kép

Mindebből ízelítőt adott az érdeklődőknek a nemrég nyílt, huszonnegyedik kiállításán. A tárlatnak a tolnai Mag-ház adott otthont. A megnyitón közreműködött Seleljo Alexandra (zongora), Moldován Noémi (fuvola), Szabó Nándor (gitár) és Vígh Ferencné (vers).
Laki Erzsébet tagja két Tolna megyei képzőművész csoportnak: a Bárka Művészeti Szalonnak és a Közösség Kultúra Közhasznú Egyesületnek.

Megnyitóbeszédet ez utóbbi szervezet elnöke, Verseghy Ferenc mondott. Először arról beszélt, hogy az alkotó foglalkozott már pályakezdésekor a művésszé válás gondolatával, de jött a két gyerek, és nem vállalhatta az ezzel járó megélhetési nehézségeket. Könyvelőként ment nyugdíjba, aztán vett ecsetet a kezébe. Sokfelé vannak már képei, még a franciaországi Bezonsban is, ahová művészcsere folytán jutott ki. Elhelyezve őt a rangsorban, az egyesületi elnök szerint: kiemelkedik az amatőrök közül. Tárlata május 4-ig tekinthető meg.

Laki Erzsébet Tolnán él, de zombai származású. Ezért a következő kiállítását szülőfalujában szeretné rendezni.

Wessely Gábor

Kultúra
2017.07.19.

Huszonnégy év, negyvennégy könyv

Kultúra
Huszonnégy év, negyvennégy könyv
2017.07.30.

Laki Erzsébet festő kiállítása

Kultúra
Laki Erzsébet festő kiállítása
2017.08.05.

Kiszorulnak az őshonos fajok

Kultúra
Kiszorulnak az őshonos fajok
2017.08.08.

Sárkányhajós és könyvszobrász

Kultúra
Sárkányhajós és könyvszobrász
2017.08.10.

A zenével könnyen lehet adni

Kultúra
A zenével könnyen lehet adni
2017.08.14.

Dupla viszki, jég helyett némi esővel

Kultúra
Dupla viszki, jég helyett némi esővel
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár