Mindig a maximumra törekszik

2018.04.06.

Eseménydús fél éven van túl, de már szorgosan készül a következő kihívásokra

Rendkívül eseménydús fél éve volt Boros Adriánnak. A tavaly szeptemberi maratoni világbajnokságon párosban ezüst, egyesben bronzérmet nyert sportoló október közepén utazott Kínába, ahol két Világkupa és két World Series versenyen vett részt, két-két ezüst-, illetve bronzérmet nyerve. Kína után nagyjából egy hónapos edzőtábor következett Szingapúrban, november végén pedig Hongkongban a tengeri surfski VB-n indult. Egy napra Makaóba is ellátogatott, majd ismét Szingapúrban versenyzett, ahol 1. helyet szerzett a tengeren rendezett nemzetközi regattán.

Kép

Az év végéig ott edzett, közben Balin pihent néhány napot. Január elején repült haza tíz napra, majd következett Dél-Afrika. Ott egyből egy kétnapos verseny várt rá, amelyen 11. lett, értékes Világkupa pontokat szerezve. (Adrián tavaly megnyerte a tíz nemzetközi verseny összesítése alapján értékelt Világkupa pontversenyt.)

Dél-Afrikában rendkívül kemény, négy hetes felkészülés következett a világ egyik legveszélyesebb versenyére, a Dusi-maratonra. Közben dél-afrikai párjával, Carl Folscherrel a 6. helyet szerezték meg egy ottani felkészülési versenyen.

A három napos, 127 kilométeres Dusi-maratonon az elejétől kezdve az első négyben haladt a magyar–dél-afrikai duó, és végül szoros versenyben a 2. helyet szerezték meg. Boros Adrián ezzel a viadal történetében a legsikeresebb nem dél-afrikai versenyző lett. Két héttel a 3 napos Dusi után a 100 kilométeres non-stop Dusi-maratonon is hajóba ültek, ahol szintén másodikok lettek.

A dél-afrikai versenysorozat utolsó állomása március közepén az Umkomaas folyón rendezett maratoni viadal volt, amelynek mindkét előversenyét megnyerték párosban. A fő versenyen viszont borultak, a hajójuk és ők is megsérültek, de így is megszerezték a 4. helyet.

Adrián március 21-én érkezett haza, másnap már a Tolnai-holtágon folytatta a felkészülést az idei szezonra, amelynek fő versenye a szeptemberben Portugáliában rendezendő maratoni világbajnokság lesz.

Steinbach Zsolt

A teljes cikk a teol.hu portálon olvasható.

Sport
2018.01.22.

Váz-Bau Kupa: 3. a TolnaVFC

Sport
Váz-Bau Kupa: 3. a TolnaVFC
2018.01.24.

Újabb szoros mérkőzést játszottak

Sport
Újabb szoros mérkőzést játszottak
2018.02.02.

Befejezéséhez közeledik a sportpálya építése

Sport
Befejezéséhez közeledik a sportpálya építése
2018.02.13.

Győzelemmel köszönt el Kolok

Sport
Győzelemmel köszönt el Kolok
2018.02.16.

A Tolna hódította el a vándorserleget

Sport
A Tolna hódította el a vándorserleget
2018.02.21.

Hétvégén nyílik a tolnai tanuszoda

Sport
Hétvégén nyílik a tolnai tanuszoda
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár