Mindig a maximumra törekszik

2018.04.06.

Eseménydús fél éven van túl, de már szorgosan készül a következő kihívásokra

Rendkívül eseménydús fél éve volt Boros Adriánnak. A tavaly szeptemberi maratoni világbajnokságon párosban ezüst, egyesben bronzérmet nyert sportoló október közepén utazott Kínába, ahol két Világkupa és két World Series versenyen vett részt, két-két ezüst-, illetve bronzérmet nyerve. Kína után nagyjából egy hónapos edzőtábor következett Szingapúrban, november végén pedig Hongkongban a tengeri surfski VB-n indult. Egy napra Makaóba is ellátogatott, majd ismét Szingapúrban versenyzett, ahol 1. helyet szerzett a tengeren rendezett nemzetközi regattán.

Kép

Az év végéig ott edzett, közben Balin pihent néhány napot. Január elején repült haza tíz napra, majd következett Dél-Afrika. Ott egyből egy kétnapos verseny várt rá, amelyen 11. lett, értékes Világkupa pontokat szerezve. (Adrián tavaly megnyerte a tíz nemzetközi verseny összesítése alapján értékelt Világkupa pontversenyt.)

Dél-Afrikában rendkívül kemény, négy hetes felkészülés következett a világ egyik legveszélyesebb versenyére, a Dusi-maratonra. Közben dél-afrikai párjával, Carl Folscherrel a 6. helyet szerezték meg egy ottani felkészülési versenyen.

A három napos, 127 kilométeres Dusi-maratonon az elejétől kezdve az első négyben haladt a magyar–dél-afrikai duó, és végül szoros versenyben a 2. helyet szerezték meg. Boros Adrián ezzel a viadal történetében a legsikeresebb nem dél-afrikai versenyző lett. Két héttel a 3 napos Dusi után a 100 kilométeres non-stop Dusi-maratonon is hajóba ültek, ahol szintén másodikok lettek.

A dél-afrikai versenysorozat utolsó állomása március közepén az Umkomaas folyón rendezett maratoni viadal volt, amelynek mindkét előversenyét megnyerték párosban. A fő versenyen viszont borultak, a hajójuk és ők is megsérültek, de így is megszerezték a 4. helyet.

Adrián március 21-én érkezett haza, másnap már a Tolnai-holtágon folytatta a felkészülést az idei szezonra, amelynek fő versenye a szeptemberben Portugáliában rendezendő maratoni világbajnokság lesz.

Steinbach Zsolt

A teljes cikk a teol.hu portálon olvasható.

Sport
2017.05.07.

Döntetlen a megyei derbin

Sport
Döntetlen a megyei derbin
2017.05.22.

Akarásból ismét jelesre vizsgáztak

Sport
Akarásból ismét jelesre vizsgáztak
2017.05.23.

Közel harmincan neveztek

Sport
Közel harmincan neveztek
2017.05.31.

Szezonzáró Magyar Bajnoki ezüstérmek

Sport
Szezonzáró Magyar Bajnoki ezüstérmek
2017.06.04.

Tolna VFC 2016/2017
(röviden + tabella)

Sport
Tolna VFC 2016/2017
(röviden + tabella)
2017.07.03.

Maraton EB / Ponte de Lima

Sport
Maraton EB / Ponte de Lima
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár