Önkormányzat | Az utóbbi időszak fontosabb döntései

2020.05.05.

Önkormányzati döntések / Nem nő a szociális ellátások díja

A katasztrófavédelmi törvény rendelkezése szerint veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Ebben az időszakban önkormányzati ügyekben a döntéseket a képviselő-testület helyett a polgármester hozza meg. Alább az utóbbi időszak fontosabb döntései olvashatók. 

Döntés született arról, hogy az I. számú fogorvosi körzet ellátását 2020. április 1. napjától dr. Mizsei Gergő és dr. Oszbach Richárd fogorvosok biztosítják. A rendelési idő: csütörtök 15 –21 óra és péntek 9–18 óra.
Felfüggesztették a dietetikusi és fizioterápiás feladatok ellátását. A megbízási szerződéseket nem mondták fel, de a veszélyhelyzet végéig az önkormányzat nem fizet megbízási díjat a szolgáltatóknak.
Nem változnak idén a szociális alapszolgáltatások díjai az elmúlt évhez képest – döntött a polgármester. A helyi szociális rendelet alapján az idősek nappali ellátása étkeztetés nélkül ingyenes maradt. (A koronavírus járvány miatt március 13-tól a tolnai és a mözsi idősek klubja is zárva tart átmenetileg.)
A szociális étkeztetés díjai szintén nem változtak: 690 forintot kell fizetni az ebédért, szállítással együtt 920 forintot. Ez az ellátás nem tévesztendő össze a járványhelyzet miatt márciusban bevezetett, nem szociális alapú ebédszállítással, amelyet 70 éven felüliek és karanténban levők vehetnek igénybe. Ennek díja a városban 1100 forint/adag.
A házi segítségnyújtás keretében a személyi gondozás (ápolás, gondozás) díja 100 Ft/óra maradt. A szociális segítésért (pl. háztartási segítség) naponta 600 forintot kell fizetni.
A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás díja a szociálisan rászorultak részére napi 50 forint maradt, a nem rászorulóknak változatlanul 185 forintot kell fizetniük.
Mint arról korábban beszámoltunk, a gyermekétkeztetés díjai viszont nőttek. Erről még februárban döntött a képviselő-testület.

Döntés született arról is, hogy az anyakönyvvezetők díjazását megemelik. Ezt az indokolja, hogy a korábbi díjazást 2017-ben állapították meg, az anyakönyvvezetők pedig ettől az évtől már Fácánkertben is ellátják az anyakönyvvezetői feladatokat.

Továbbra sem volt érdeklődés a 2018 júliusától megüresedett I. számú gyermekorvosi körzet feladatainak ellátására kiírt pályázat iránt. A polgármester úgy döntött, hogy az önkormányzat újabb pályázatot ír ki a praxisra.

Az I. és II. számú háziorvosi körzet orvosainak kérésére módosította a polgármester a feladat-ellátási szerződéseket. A változás az, hogy az eddig mind a két körzetben dolgozó szakápoló májustól csak az I. számú körzetben dolgozik. Minden más marad a régiben.

Elfogadta a Wosinsky Mór Óvoda öt éves továbbképzési programját és az idei beiskolázási tervét a polgármester.
Ugyancsak elfogadta az önkormányzat 2020. évi közbeszerzési tervét. Ebben két beruházás szerepel: a Tolna-Fadd-dombori kerékpárút építése, mintegy 400 millió forint becsült értékben, illetve a laktanyai játszóház és szabadidőpark eszközbeszerzése, mintegy 25 millió forint értékben.
Döntés született a városi sportegyesületek idei sporttámogatása folyósításának felfüggesztéséről. A támogatási szerződések ugyanakkor továbbra is érvényben vannak.
A polgármester arról is döntött, hogy 5 millió forint értékben veszélyhelyzeti tartalékkeretet különítenek el, a város költségvetésének általános tartaléka terhére.

Enyhítések május 4-től

  • Május 4-től újra fogadhatnak gyerekeket a – korábban bezárni kényszerült – családi bölcsődék (Törpi Tanya, Csodavár). 
  • Az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokban ismét engedélyezik a magánorvosi rendeléseket.
  • A korábban bezárt városi sportlétesítmények – a sportolók saját felelősségére – ismét látogathatók, az öltözők használata viszont tilos.
  • A városi játszóterek bezárásáról szóló korábbi határozatot is visszavonta a polgármester, a játszótereket megint birtokba vehetik a gyerekek.
  • A piac ismét teljeskörűen működhet. (Március 31-től termelői piacként üzemelt, azaz csak mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari termékeket lehetett árulni, egyéb dolgokat, mint például ruházati cikkeket nem.) A piacon is csak maszkban lehet vásárolni, 9-től 12 óráig pedig csak a 65 év felettiek látogathatják az árusítóhelyet.
Önkormányzat
2020.01.17.

Pályázati felhívás házi gyermekorvosi munkakörre

Önkormányzat
Pályázati felhívás házi gyermekorvosi munkakörre
2020.02.04.

Településrendezési Terv 6. számú módosításának
véleményezési anyaga

Önkormányzat
Településrendezési Terv 6. számú módosításának
véleményezési anyaga
2020.02.10.

Rendkívüli Testületi ülés
2020. február 13. 14h

Önkormányzat
Rendkívüli Testületi ülés
2020. február 13. 14h
2020.02.10.

Önkormányzat | Döntések a januári testületi ülésen

Önkormányzat
Önkormányzat | Döntések a januári testületi ülésen
2020.02.11.

Tájékoztató tolna város településrendezési eszközeinek módosításáról

Önkormányzat
Tájékoztató tolna város településrendezési eszközeinek módosításáról
2020.02.21.

Testületi ülés
2020. február 27. 13.30h

Önkormányzat
Testületi ülés
2020. február 27. 13.30h
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár