RÜGYFAKADÁS - Mindenben maximalista

2017.11.07.

Fitnesz modellként is bizonyított a tolnai joghallgató

Védőügyvédként képzeli el a jövőjét Fauszt Abigél, ezért jelenleg az ELTE jogi karán tanul harmadévesként. A 20 éves tolnai lány emellett fitnesz modellként versenyeken indult, és ért el szép sikereket.
A kommunikáció szak, illetve a turizmus vonzotta kezdetben Fauszt Abigélt, bár azt mondta, a tolnai gimnáziumban töltött évek alatt még inkább a bizonytalanság jellemezte a pályaválasztását. Nem igazán kapott képet arról, hogy egyes képzettségekkel milyen irányba indulhat el, és milyen elhelyezkedési lehetőségek várnak rá. Csak az volt biztos, hogy humán beállítottságúként a matematika és a közgazdaságtan kizárt számára. Édesanyja – aki maga is jogi diplomával rendelkezik – bátorította arra, hogy jogon tanuljon tovább.

Kép

Abigél a bikini fitnesz kategóriában versenyzett (Fotó: Facebook)

Az érettségit követően Abigél az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem jogi karára nyert felvételt, ahol most harmadéves hallgató. Azt mondta, nehéz szak, sokat kell tanulni, de szereti, tetszik neki. Hozzátette: amikor eldőlt, milyen irányba indul tovább, már azt is tudta, hogy idővel büntetőjogi területen, védőügyvédként szeretne praktizálni. Bár a tolnai polgármesteri hivatalban töltött nyári diákmunkák során a közigazgatásba is betekintést nyert.
Az egyetem elvégzése után Abigél kezdetben Budapesten tervezi a jövőjét. Szereti a nagyváros pezsgését, ám hosszabb távon Tolnán, vagy környékén képzeli az életét. A hétvégéket persze most is itthon tölti. Úgy érzi, jó a nyüzsgésből hazatérni Tolnára, a nyugalmat jelentő családhoz.

Kajak után fitnesz

Ám izgalomból bőven kijutott az elmúlt időszakban. Abigél IFBB fitnesz modellként versenyről versenyre járt, és mindegyik megmérettetésen a top hatban végzett. – Közel tíz évig kajakoztam itt, Tolnán, de az érettségi előtt abbahagytam, mert a tanulásra koncentráltam, az egyetem mellett pedig már nem tudtam folytatni. A téli alapozást mindig a konditeremben töltöttük, és mivel hiányzott a sport, úgy döntöttem, Budapesten is elkezdek edzeni – avatott be Abigél. Elmondta, hogy eleinte egyedül edzett, majd félév után felkereste Berkes László vezetőedzőt és a Fitbalance Berkes Teamet, velük folytatta komolyabban a sportot. Az edzője, Vasvári Nikolett írt számára egy személyre szabott étrendet, és heti 4-5 edzéssel elkezdték kialakítani a kívánt formát. Abigél jó genetikával, jó adottságokkal bír, mindig sportolt, így a tizenkét hetes versenydiéta végén, 2016 májusában rögtön színpadra állt, és első versenyén, a Magyar Kupán harmadik helyen végzett. Abigél a bikini fitnesz kategóriában versenyzett, ami egy nőiesebb vonalat képvisel a fitnesz világában. A bírók többek között a testet, az arányokat, a pózolást és a bikinit pontozzák.

A szigorú diéta elengedhetetlen

A sikerek elérése érdekében szigorú diétát kell tartani. Előre meghatározott, miből mennyit lehet enni, inni. Főleg száraz fehér húst, zöldségeket, szénhidrátként pedig rizst és zabot lehet fogyasztani. A verseny előtti utolsó pár napban pedig a vízhajtásra is figyelni kell, hogy az izmok még tónusosabban kirajzolódjanak, mire eljön a megmérettetés ideje. Sok lemondással jár a versenyszerű sport, de Abigél úgy érzi, az eredmények igazolják, hogy megéri. – Maximalista vagyok mindenben, így a tanulásban is. Úgy gondolom, vagy rendesen csinálja az ember, vagy különben nem éri meg – érzékeltette az elszántságát.
Az első versenyt további nyolc követte – köztük a Muscle Beach és onnan egy második hely, illetve a magyar bajnokság, ahol hatodikként zárt –, így Abigél rendkívül kimerült az év végére. Mint mondta, össze tudta egyeztetni a tanulást a sporttal, idén viszont kihagyta a versenyzést, mivel az előző tanévben több tantárgya volt, és nem szerette volna, ha a tanulás rovására megy a felkészülés. Ugyanakkor tervezi, hogy a jövőben ismét színpadra áll, ezért továbbra is hetente ötször edz. Az étkezései valamivel változatosabbak, mint a versenydiéta, de most is nagyon átgondoltak, mindent alaposan kimér, kiszámol. Csak a családi összejöveteleken fér bele egy kis „csalás”, amikor jó szívvel ugyanazt fogyasztja, mint a többiek. Persze versenyidőszakban akkor sem.

Mindemellett az egyetem kapja a nagyobb hangsúlyt, mert Abigél úgy látja, hosszú távon a jövőjét így tudja megalapozni.
Szabadidejében olvasni szeret, rajong a krimisorozatokért, és a családjával, valamint a barátaival tölti az idejét. Hanol Erzsébet

Kultúra
2018.05.23.

Áldott koszorúk úsztak a holtágon

Kultúra
Áldott koszorúk úsztak a holtágon
2018.06.04.

Láthatók plakettek és kisplasztikák is

Kultúra
Láthatók plakettek és kisplasztikák is
2018.06.12.

Hangversenyt adtak a templomban

Kultúra
Hangversenyt adtak a templomban
2018.06.20.

Könyvbemutató: Wosinsky Mór a tudós pap

Kultúra
Könyvbemutató: Wosinsky Mór a tudós pap
2018.06.22.

Találkozó a thelenában: ötvenöt éve végeztek

Kultúra
Találkozó a thelenában: ötvenöt éve végeztek
2018.06.25.

Élvezetes kurzus gitárral, zongorával

Kultúra
Élvezetes kurzus gitárral, zongorával
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár