RÜGYFAKADÁS - Mindenben maximalista

2017.11.07.

Fitnesz modellként is bizonyított a tolnai joghallgató

Védőügyvédként képzeli el a jövőjét Fauszt Abigél, ezért jelenleg az ELTE jogi karán tanul harmadévesként. A 20 éves tolnai lány emellett fitnesz modellként versenyeken indult, és ért el szép sikereket.
A kommunikáció szak, illetve a turizmus vonzotta kezdetben Fauszt Abigélt, bár azt mondta, a tolnai gimnáziumban töltött évek alatt még inkább a bizonytalanság jellemezte a pályaválasztását. Nem igazán kapott képet arról, hogy egyes képzettségekkel milyen irányba indulhat el, és milyen elhelyezkedési lehetőségek várnak rá. Csak az volt biztos, hogy humán beállítottságúként a matematika és a közgazdaságtan kizárt számára. Édesanyja – aki maga is jogi diplomával rendelkezik – bátorította arra, hogy jogon tanuljon tovább.

Kép

Abigél a bikini fitnesz kategóriában versenyzett (Fotó: Facebook)

Az érettségit követően Abigél az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem jogi karára nyert felvételt, ahol most harmadéves hallgató. Azt mondta, nehéz szak, sokat kell tanulni, de szereti, tetszik neki. Hozzátette: amikor eldőlt, milyen irányba indul tovább, már azt is tudta, hogy idővel büntetőjogi területen, védőügyvédként szeretne praktizálni. Bár a tolnai polgármesteri hivatalban töltött nyári diákmunkák során a közigazgatásba is betekintést nyert.
Az egyetem elvégzése után Abigél kezdetben Budapesten tervezi a jövőjét. Szereti a nagyváros pezsgését, ám hosszabb távon Tolnán, vagy környékén képzeli az életét. A hétvégéket persze most is itthon tölti. Úgy érzi, jó a nyüzsgésből hazatérni Tolnára, a nyugalmat jelentő családhoz.

Kajak után fitnesz

Ám izgalomból bőven kijutott az elmúlt időszakban. Abigél IFBB fitnesz modellként versenyről versenyre járt, és mindegyik megmérettetésen a top hatban végzett. – Közel tíz évig kajakoztam itt, Tolnán, de az érettségi előtt abbahagytam, mert a tanulásra koncentráltam, az egyetem mellett pedig már nem tudtam folytatni. A téli alapozást mindig a konditeremben töltöttük, és mivel hiányzott a sport, úgy döntöttem, Budapesten is elkezdek edzeni – avatott be Abigél. Elmondta, hogy eleinte egyedül edzett, majd félév után felkereste Berkes László vezetőedzőt és a Fitbalance Berkes Teamet, velük folytatta komolyabban a sportot. Az edzője, Vasvári Nikolett írt számára egy személyre szabott étrendet, és heti 4-5 edzéssel elkezdték kialakítani a kívánt formát. Abigél jó genetikával, jó adottságokkal bír, mindig sportolt, így a tizenkét hetes versenydiéta végén, 2016 májusában rögtön színpadra állt, és első versenyén, a Magyar Kupán harmadik helyen végzett. Abigél a bikini fitnesz kategóriában versenyzett, ami egy nőiesebb vonalat képvisel a fitnesz világában. A bírók többek között a testet, az arányokat, a pózolást és a bikinit pontozzák.

A szigorú diéta elengedhetetlen

A sikerek elérése érdekében szigorú diétát kell tartani. Előre meghatározott, miből mennyit lehet enni, inni. Főleg száraz fehér húst, zöldségeket, szénhidrátként pedig rizst és zabot lehet fogyasztani. A verseny előtti utolsó pár napban pedig a vízhajtásra is figyelni kell, hogy az izmok még tónusosabban kirajzolódjanak, mire eljön a megmérettetés ideje. Sok lemondással jár a versenyszerű sport, de Abigél úgy érzi, az eredmények igazolják, hogy megéri. – Maximalista vagyok mindenben, így a tanulásban is. Úgy gondolom, vagy rendesen csinálja az ember, vagy különben nem éri meg – érzékeltette az elszántságát.
Az első versenyt további nyolc követte – köztük a Muscle Beach és onnan egy második hely, illetve a magyar bajnokság, ahol hatodikként zárt –, így Abigél rendkívül kimerült az év végére. Mint mondta, össze tudta egyeztetni a tanulást a sporttal, idén viszont kihagyta a versenyzést, mivel az előző tanévben több tantárgya volt, és nem szerette volna, ha a tanulás rovására megy a felkészülés. Ugyanakkor tervezi, hogy a jövőben ismét színpadra áll, ezért továbbra is hetente ötször edz. Az étkezései valamivel változatosabbak, mint a versenydiéta, de most is nagyon átgondoltak, mindent alaposan kimér, kiszámol. Csak a családi összejöveteleken fér bele egy kis „csalás”, amikor jó szívvel ugyanazt fogyasztja, mint a többiek. Persze versenyidőszakban akkor sem.

Mindemellett az egyetem kapja a nagyobb hangsúlyt, mert Abigél úgy látja, hosszú távon a jövőjét így tudja megalapozni.
Szabadidejében olvasni szeret, rajong a krimisorozatokért, és a családjával, valamint a barátaival tölti az idejét. Hanol Erzsébet

Kultúra
2018.01.23.

Tisztán tehetségből fogant művészeti elismerések

Kultúra
Tisztán tehetségből fogant művészeti elismerések
2018.01.25.

Újabb anyagokkal bővült az értéktár

Kultúra
Újabb anyagokkal bővült az értéktár
2018.01.25.

Pike 1976 óta nyomja a bulit

Kultúra
Pike 1976 óta nyomja a bulit
2018.01.29.

Hamupipőke cipőt próbált a színpadon

Kultúra
Hamupipőke cipőt próbált a színpadon
2018.02.01.

Átalakultak az olvasási szokások

Kultúra
Átalakultak az olvasási szokások
2018.02.05.

Magyarként oktat német nyelvet Bestwig városában

Kultúra
Magyarként oktat német nyelvet Bestwig városában
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár