Üdítő nyáresti fúvóspiknik zajlott a Hősök terén

2016.07.14.

Tolna | Szellemi és fizikai értelemben is igazi felüdülést nyújtott a tikkasztó nyárban a hétfő este Tolna főterén rendezett „fúvóspiknik".

Kép

Együtt fújták a tolnai, mágocsi és lánycsóki fiatal muzsikusok (Fotó: Mártonfai Dénes)

Három zeneiskolai fúvószenekar összesen hatvanhat tagja szállta meg ugyanis a Hősök terét, vidám hangulatú szabadtéri koncertjükkel felpezsdítve a nyárestét. Az apropót az adta, hogy a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar a hagyományos, dombori nyári táborát idén először két vendég együttessel, a mágocsi és a lánycsóki zeneiskola fúvósaival közösen rendezte. A program utolsó előtti napján pedig a nyilvánosság előtt is bemutatták, mit végeztek együtt a táborban.

Mint azt Tari Gergelytől, a tolnaiak vezetőjétől megtudtuk, a három csapat együttműködésének alapja, hogy a fiatal zenetanár-karmester trió - Tari Gergely mellett a lánycsókiak dirigense, Matics Zoltán és a mágocsi csapat vezetője, Szőnyi Gábor - a Band of Streets (BOSS) nevű, népszerű pécsi utcazenész csapatban együtt zenél. A múlt hét pénteken kezdődött zenetáborban napi három próbát vezényeltek a zenekaroknak. Túl sok szabadidő ezen felül nem maradt, de azért rendeztek például focibajnokságot, vagy karaokeversenyt is.

A próbák során a hétfőn este előadott műsorszámokat gyakorolták. A repertoárt a karmesterek állították össze - mindegyikük 3 darabot javasolt -, még fél évvel ezelőtt, így a tábor kezdetén már egyik mű sem volt ismeretlen az együttesek számára. A koncerten három indulót, három könnyűzenei feldolgozást és három filmzenét hallhatott a közönség, amely ezúttal is magas színvonalú produkcióknak tapsolt. A műsort kedden Mágocson is bemutatták, ezzel a koncerttel zárult a tábor.

A tolnai Fusz János Zeneiskola fúvószenekara legközelebb augusztus 20-án lép fel Fácánkertben. Tari Gergely elmondta: a következő tanévnek is komoly tervekkel vágnak neki.

2016. július 13. S.K.

Kultúra
2017.04.23.

Föld Napja / programok a MAG-Házban

Kultúra
Föld Napja / programok a MAG-Házban
2017.05.10.

Országos tanulmányi versenyt nyert

Kultúra
Országos tanulmányi versenyt nyert
2017.05.16.

A „vízenjáró” ősök emlékezete

Kultúra
A „vízenjáró” ősök emlékezete
2017.05.26.

Egy róka ért egy palacsintát

Kultúra
Egy róka ért egy palacsintát
2017.05.30.

Felhívás német nemzetiségi civil szervezeteknek

Kultúra
Felhívás német nemzetiségi civil szervezeteknek
2017.06.06.

Pedagóusok köszöntése

Kultúra
Pedagóusok köszöntése
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár