Vadveszélyre figyelmeztet a rendőrség, három baleset a héten

2016.08.11.

Közlekedési balesetek kockázatára hívja fel a járművezetők figyelmét a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség arra kéri az autósokat, hogy a mezőgazdasági termőterületek melletti utakon vezessenek fokozott óvatossággal. Bármikor az útra tévedhet egy vad, még akkor is, ha nincs elhelyezve vadveszélyre figyelmeztető közlekedési jelzőtábla - írja a police.hu.

Kép

A vadelütések legnagyobb része reggel, valamint az esti szürkületkor történik, mivel a vadállatok ebben az időszakban aktívabbak. A potenciálisan veszélyes útszakaszokon a veszélyt jelző KRESZ-tábla figyelmezteti a sofőröket. Ezeken az útszakaszokon különösen fontos a sebesség megválasztása. Olyan szakaszokon, ahol közúti jelzőtáblák nem figyelmeztetnek vadon élő állatokra, illetve ismeretlen utakon a terep- és a természeti viszonyok alapján, vagy az út melletti területek beláthatósága alapján célszerű értékelni, hogy várható-e veszélyt jelentő vadak hirtelen megjelenése az úton.

Ha van elég idő lefékezni a járművet, meg kell várni, míg az állat átkel az úton. Számítani kell egymás után több állat felbukkanására is.

Ezzel együtt a legóvatosabb vezetés mellett is bekövetkezhet a baleset. A féktávolságon belül észlelt vad megjelenése esetén erőteljesen fékezzen és használja a jármű hangjelzését. Kerülni kell a hirtelen kormánymozdulatokat, és irányváltoztatást, mert annak súlyosabb következményei lehetnek, mint aminek elhárítására törekszik. Ha mégis bekövetkezik a baleset, megállás után értesítse a rendőrséget.

Három baleset a héten

Az 56-os számú főút 12. kilométerszelvényénél 2016. augusztus 8-án 5 óra 30 perckor egy autóbusz elgázolt egy őzbakot. A baleset következtében a vad kimúlt, a járműben anyagi kár keletkezett.

Egy tolnai férfi is elgázolt személygépkocsijával egy őzet az Őcsény és Szekszárd közötti mellékúton 2016. augusztus 9-én 7 óra 15 perckor. A járműben anyagi kár keletkezett, az állat elpusztult.

Egy bogyiszlói nő 2016. augusztus 10-én 20 óra 25 perckor személygépkocsijával Tolna és Bogyiszló közötti mellékúton haladt, amikor egy őzsuta az út melletti bokros területről járműve elejének ugrott. A baleset következtében az őz kimúlt, a személygépkocsiban anyagi kár keletkezett.

Közélet
2017.03.07.

Itt a selyemfényű puszpángmoly

Közélet
Itt a selyemfényű puszpángmoly
2017.03.09.

Vezéregyéniség a konyhában

Közélet
Vezéregyéniség a konyhában
2017.03.10.

Pályázat helyén a Popey

Közélet
Pályázat helyén a Popey
2017.03.20.

A legszebb konyhakertek

Közélet
A legszebb konyhakertek
2017.03.22.

Villanydrótok alá alacsony növésű fafajtákat

Közélet
Villanydrótok alá alacsony növésű fafajtákat
2017.03.23.

Sporttámogatás: mostohagyerekek?

Közélet
Sporttámogatás: mostohagyerekek?
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár