Város Napja - 2017

2017.05.30.

A város, amely útra bocsát, de be is fogad 

TOLNA | A város napja Tolnán idén azt is bizonyította: olyan településről van szó, amely nemcsak arra képes, hogy támogatóan útjára bocsássa szülötteit, hanem be is fogadja a máshonnan érkezőket.

Kép

A város napjának ünnepélyes csúcspontja a lovardában tartott testületi ülés volt, ahol kitüntetéseket adtak át azoknak, akik sokat tettek a városért (Fotók: Makovics Kornél) – Képgalériáért kattintson!

Tolna már nagyjából hatszáz évvel ezelőtt is város volt, magától értetődik, hogy a település a város napján évről évre igyekszik a hagyományokhoz méltó programot rendezni. Az első napra – pénteken délutánra – idén is sikerült minőségi kulturális eseményeket szervezni: Végh András festőművész kiállítása és dr. Ótós Miklós könyvbemutatója biztosította a színvonalat. Pénteken este benépesült Tolna néhány évvel ezelőtt felújított főtere, ami a város napi közösségi programok helyszíne is. A kemencés lángos és kürtőskalács illat által belengett Hősök terén az igényes zenét játszó Margaret Island adott koncertet. Nem csak a közönség, a zenekar is jól érezte magát. Az első napot egy helyi zenekar, a First Lady bulija zárta.

A város napjának ünnepélyes csúcspontja a lovardában a szombat délelőtti ünnepi testületi ülés volt, ahol a városi kitüntetéseket adták át. Appelshoffer Ágnes polgármester ünnepi beszédében egyebek mellett úgy fogalmazott: Tolna olyan város, amely biztosítja a megfelelő alapokat a minőségi élethez. Amihez viszont fontos a közösség éltető ereje, az összetartozás bizsergető érzése is.

Érdekesség, hogy tavaly két, Tolnáról már gyerekkorában elszármazott személyiség kapta meg a pro urbe díjat. Idén viszont három olyan kitüntetett is volt, akik nem tősgyökeres tolnaiak, de megbecsült, szeretett polgáraivá váltak a településnek. Amely ezzel is bizonyította befogadó voltát.

Szombat délután ismét a Hősök tere volt az események középpontja. A változatos gyerekprogramok megalapozták a fesztiválhangulatot, amit a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar koncertje fokozott. Estére, Bereczki Zoltán fellépésére megtelt a tér, és nagyon sokan folytattak éjszakába nyúló, koccintgatós baráti beszélgetéseket is, közben a Wery-Take együttes zenéjét is hallgatva.

Ők kapták idén az elismeréseket

  • A Tolna Városért kitüntető díjat dr. Kalotás Zsolt, nemzetközi hírű természetfotós kapta meg, magas színvonalú tudományos tevékenysége elismeréseképpen.
  • A Tolna Város Sportjáért kitüntető díjat idén Boros Adrián, a Tolnai Kajak-Kenu SE világbajnok maratoni kajakosa érdemelte ki.
  • A Tolna Város Kiváló Közalkalmazottja elismerést ketten kapták: Fricz Józsefné, a tolnai Fusz János Zeneiskola vezetője és Pápai Szilvia, a tolnai Idősek Otthona vezetője.
  • Az Év Tolnai Vállalkozója címet a Tolnatext Bt. kapta, a díjat Horváth Róbert ügyvezető vette át Appelshoffer Ágnestől.
  • Az Év Tolnai Civil Szervezete elismerést a TOVÁBB Szabadidős Társaságnak ítélték oda, a plakettet Pámer Jakab, a TOVÁBB elnökének adta át a polgármester.
  • A Tolna Város Jó Tanulója – Jó Sportolója kitüntető díjat négy diák érdemelte ki: két általános iskolás, Balogh Bence asztaliteniszező és Bátori Kamilla karatéka, illetve két gimnazista, Kaiser Anna karatéka és Rácz Dániel quadratlonversenyző.

2017. május 30. Steinbach Zsolt

Közélet

Képgaléria

Ez történt Tolnán - képes beszámolók

Képgaléria
2018.01.22.

Alakul a KÉSZ idei programja

Közélet
Alakul a KÉSZ idei programja
2018.01.26.

Figyelem! Változik a parkolási rend

Közélet
Figyelem! Változik a parkolási rend
2018.01.31.

Élmények / Irán, a béke szigete

Közélet
Élmények / Irán, a béke szigete
2018.02.03.

Több támogatást ad a város a tűzoltóságnak

Közélet
Több támogatást ad a város a tűzoltóságnak
2018.02.06.

Díjátadó ünnepség a Vármegyeházán

Közélet
Díjátadó ünnepség a Vármegyeházán
2018.02.06.

Jézusom, én egy nő vagyok?

Közélet
Jézusom, én egy nő vagyok?
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár