Város Napja - 2017

2017.05.30.

A város, amely útra bocsát, de be is fogad 

TOLNA | A város napja Tolnán idén azt is bizonyította: olyan településről van szó, amely nemcsak arra képes, hogy támogatóan útjára bocsássa szülötteit, hanem be is fogadja a máshonnan érkezőket.

Kép

A város napjának ünnepélyes csúcspontja a lovardában tartott testületi ülés volt, ahol kitüntetéseket adtak át azoknak, akik sokat tettek a városért (Fotók: Makovics Kornél) – Képgalériáért kattintson!

Tolna már nagyjából hatszáz évvel ezelőtt is város volt, magától értetődik, hogy a település a város napján évről évre igyekszik a hagyományokhoz méltó programot rendezni. Az első napra – pénteken délutánra – idén is sikerült minőségi kulturális eseményeket szervezni: Végh András festőművész kiállítása és dr. Ótós Miklós könyvbemutatója biztosította a színvonalat. Pénteken este benépesült Tolna néhány évvel ezelőtt felújított főtere, ami a város napi közösségi programok helyszíne is. A kemencés lángos és kürtőskalács illat által belengett Hősök terén az igényes zenét játszó Margaret Island adott koncertet. Nem csak a közönség, a zenekar is jól érezte magát. Az első napot egy helyi zenekar, a First Lady bulija zárta.

A város napjának ünnepélyes csúcspontja a lovardában a szombat délelőtti ünnepi testületi ülés volt, ahol a városi kitüntetéseket adták át. Appelshoffer Ágnes polgármester ünnepi beszédében egyebek mellett úgy fogalmazott: Tolna olyan város, amely biztosítja a megfelelő alapokat a minőségi élethez. Amihez viszont fontos a közösség éltető ereje, az összetartozás bizsergető érzése is.

Érdekesség, hogy tavaly két, Tolnáról már gyerekkorában elszármazott személyiség kapta meg a pro urbe díjat. Idén viszont három olyan kitüntetett is volt, akik nem tősgyökeres tolnaiak, de megbecsült, szeretett polgáraivá váltak a településnek. Amely ezzel is bizonyította befogadó voltát.

Szombat délután ismét a Hősök tere volt az események középpontja. A változatos gyerekprogramok megalapozták a fesztiválhangulatot, amit a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar koncertje fokozott. Estére, Bereczki Zoltán fellépésére megtelt a tér, és nagyon sokan folytattak éjszakába nyúló, koccintgatós baráti beszélgetéseket is, közben a Wery-Take együttes zenéjét is hallgatva.

Ők kapták idén az elismeréseket

  • A Tolna Városért kitüntető díjat dr. Kalotás Zsolt, nemzetközi hírű természetfotós kapta meg, magas színvonalú tudományos tevékenysége elismeréseképpen.
  • A Tolna Város Sportjáért kitüntető díjat idén Boros Adrián, a Tolnai Kajak-Kenu SE világbajnok maratoni kajakosa érdemelte ki.
  • A Tolna Város Kiváló Közalkalmazottja elismerést ketten kapták: Fricz Józsefné, a tolnai Fusz János Zeneiskola vezetője és Pápai Szilvia, a tolnai Idősek Otthona vezetője.
  • Az Év Tolnai Vállalkozója címet a Tolnatext Bt. kapta, a díjat Horváth Róbert ügyvezető vette át Appelshoffer Ágnestől.
  • Az Év Tolnai Civil Szervezete elismerést a TOVÁBB Szabadidős Társaságnak ítélték oda, a plakettet Pámer Jakab, a TOVÁBB elnökének adta át a polgármester.
  • A Tolna Város Jó Tanulója – Jó Sportolója kitüntető díjat négy diák érdemelte ki: két általános iskolás, Balogh Bence asztaliteniszező és Bátori Kamilla karatéka, illetve két gimnazista, Kaiser Anna karatéka és Rácz Dániel quadratlonversenyző.

2017. május 30. Steinbach Zsolt

Közélet

Képgaléria

Ez történt Tolnán - képes beszámolók

Képgaléria
2017.10.21.

Közösek a textilgyári szép emlékek

Közélet
Közösek a textilgyári szép emlékek
2017.10.24.

Városi megemlékezés
Október 23.

Közélet
Városi megemlékezés
Október 23.
2017.10.25.

Klasszikus kézműves kisüzemet működtet

Közélet
Klasszikus kézműves kisüzemet működtet
2017.10.31.

Halloweenre hangoltak Tolnán

Közélet
Halloweenre hangoltak Tolnán
2017.11.01.

Nem büntettek, ajándékot adtak a rendőrök

Közélet
Nem büntettek, ajándékot adtak a rendőrök
2017.11.06.

Jobb a bajt megelőzni, mint szenvedni miatta

Közélet
Jobb a bajt megelőzni, mint szenvedni miatta
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár