Kéttanús, szolid esküvő a nagy járvány idején

2020.04.14.

A kijárási korlátozás elrendelésével sem tilos megtartani az esküvőket. Igaz, az feltétel, hogy a házasulandók mellett csupán a két tanú vehet részt a szertartáson.

Ezen kitétel ellenére azért ebben az időszakban is rendeznek esküvőket. Nyilvánvaló, hogy ilyen helyzetben, aki teheti, elhalasztja a menyegzőjét. Léteznek azonban olyan körülmények, amelyek miatt szükség lehet a hivatalos házasságkötésre. Még úgy is, hogy kényszerűen le kell mondani az ünnepélyesség jelentős részéről, a rokonok, barátok jelenlétéről is.

A tolnai Molnár Gabriella és Molnár Dávid is úgy döntöttek, hogy a kijárási korlátozás idején kötnek házasságot. Több mint három éve vannak együtt, eredetileg április 17-re tervezték az esküvőjüket. Aztán a járványhelyzet fokozódását látván – családtervezési és otthonteremtési megfontolásokból – úgy döntöttek: még mielőtt esetleg hosszabb időre teljesen megszűnik a házasságkötés lehetősége, megtartják az esküvőt. Így aztán március 27-én, pénteken, fogadtak egymásnak örök hűséget.

Kép

Gabriella elmondásából kiderült: nem ez volt életük legfeledhetetlenebb eseménye, mégis biztos, hogy mindig emlékezni fognak rá. A menyasszony nővére és a vőlegény barátja volt a két tanú, rajtuk kívül csak az anyakönyvvezető volt jelen a tolnai városháza dísztermében rendezett ceremónián. Amelyen természetesen elhangzottak az ilyenkor megszokott szép szavak, jó kívánságok az anyakönyvvezető részéről, de nyilván más hangulata van egy olyan esküvőnek, ahol a fiatalok a rokonok, barátok előtt mondhatják ki a boldogító igent. Mivel a városházán minden alaposan fertőtlenítve van, maszkot nem kellett viselniük. Pezsgőt viszont nem lehetett behozni, a koccintás is elmaradt. Gabriella sem úgy készült az esküvőre, ahogy az ilyenkor általában szokás. A korábban megvásárolt menyasszonyi ruháját sem vette fel. A hitvesi csók azonban nem maradt el.

Gabi és Dávid most elvileg a mézesheteiket töltik, de nászútra nyilván nem utaztak el. Úgy gondolják, lesz még idejük bepótolni valamikor ezt, és persze minden egyebet, amit most kénytelenek voltak elhalasztani. Az ötven-hatvan fősre, Tolnán tervezett lakodalmat is. Ahol Gabi majd a menyasszonyi ruháját is felveheti.

Steinbach Zsolt

Közélet
2019.10.23.

Díjjal ismerték el Koncz Ádám munkáját

Közélet
Díjjal ismerték el Koncz Ádám munkáját
2019.10.25.

A stílus nem kizárólag anyagi kérdés

Közélet
A stílus nem kizárólag anyagi kérdés
2019.10.30.

Német Nemzetiségi Önkormányzat

Közélet
Német Nemzetiségi Önkormányzat
2019.10.31.

Hatvan év után jöttek össze az egykori diákok

Közélet
Hatvan év után jöttek össze az egykori diákok
2019.11.02.

Orvhalászat miatt közmunkára ítélték

Közélet
Orvhalászat miatt közmunkára ítélték
2019.11.05.

Sikeres volt az „Őszi lombhullás” Tolnán

Közélet
Sikeres volt az „Őszi lombhullás” Tolnán
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár