Futsal | Nívós tornán vesz részt a válogatottal

2020.01.10.

Szalkai Kittivel a soraiban lép pályára Lvivben a válogatott

Nívós tornán vesz részt a következő napokban a magyar női futsal válogatott, amely a Szabadság Kupa elnevezésű hatcsapatos tornán indul Lvivben. A vasárnaptól szerdáig tartó tornán Dombó János szövetségi kapitány együttese a házigazda ukránokkal és Finnországgal került egy csoportba, míg a másik hármast Csehország, Szlovákia és Olaszország alkotja.

A nemzeti csapat vasárnap az ukránokkal meccsel (19.45 óra), hétfőn a finnek következnek (14.45 óra). A helyosztókra szerdán kerül sor: a csoportok utolsó helyezettjei az ötödik, a másodikok a bronzéremért feszülnek egymásnak, a két csoportgyőztes pedig a döntőben találkozik egymással.

Kép

Szalkai Kitti is utazik az ukrajnai felkészülési tornára. (Fotó: Mártonfai Dénes)

A torna rangját mutatja, hogy a válogatott mindhárom olasz légiósa, Kota Gabriella (Vis Fondi), Nagy Tünde (Virtus Ragusa) és Csepregi Gabriella (Cittá di Capena) is elutazik a csapattal. Tolna megyét ezúttal csak Szalkai Kitti, az élvonalbeli Palmfood Tolna-Mözs játékosa képviseli, miután csapattársa, Deczki Vanda még nem épült fel ujjsérüléséből.

A mieink ugyan jó formában vannak (utolsó négy mérkőzésüket megnyerték), mégis szomorú emlékeik vannak Ukrajnáról. A 2018 őszi Európa-bajnoki selejtezősorozatban a kazahokat 8–4-re, a fehéroroszokat 4–3-ra győzték le, a világelithez tartozó ukránokkal pedig bravúros 4–4-es döntetlent értek el, de rosszabb gólaránnyal így is lemaradtak a tavalyi kontinensbajnokságról.

– A Visegrádi Négyek december eleji tornája óta nincsenek meccsben a játékosok, ez a hosszú szünet nem tett jót a csapatnak, de senkinek sincs szüksége extra motivációra, a lányok a játék szeretetéért futsaloznak, és elég lelkesítő számukra, hogy a hazájukat képviselhetik – nyilatkozta Magyar Labdarúgó-szövetség internetes oldalának a szövetségi kapitány.

Berg Sándor

Sport
2019.01.21.

A döntőben visszavágott a Szedres SE

Sport
A döntőben visszavágott a Szedres SE
2019.01.27.

Hátrányból várják a mai visszavágót

Sport
Hátrányból várják a mai visszavágót
2019.01.29.

A győzelembe kellett menekülniük

Sport
A győzelembe kellett menekülniük
2019.02.04.

Sérülések és betegségek tizedelték a Tolna-Mözst

Sport
Sérülések és betegségek tizedelték a Tolna-Mözst
2019.02.08.

Már megfontoltan lépegetnek a táblán

Sport
Már megfontoltan lépegetnek a táblán
2019.02.17.

Tolnai díjazottja is volt a gálának

Sport
Tolnai díjazottja is volt a gálának
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár