Sok csillámpor fogy ilyenkor

2019.01.01.

Csillogó bulismink, harsány, gyöngyös és tollas szempillák

A szilveszteri bulismink fő jellegzetessége a csillogás. Sok csillámpor fogy ilyenkor a kozmetikai szalonokban. Erről is beszél Pálinkásné Szalai Andrea kozmetikusmester, aki nemcsak műveli, oktatja is a szakmáját.

Sokat változott a kozmetika – annak anyagai, eszközei – az elmúlt évek, évtizedek során. Sokat változott a szolgáltatás mikéntje is felgyorsult világunkban. Gyorsan szeretnének jelentős eredményt a szépülni vágyók. Régen ott ültek a kuncsaftok a szolgáltatóházban a piros műbőr székeken, és kivárták a sorukat. Ma időpontra érkeznek, és a sminkelés vagy más kezelés után sietnek tovább.

Kép

Pálinkásné Szalai Andrea tolnai kozmetikusmester kereken harminc éve kezdte a szakmát, és 15 éve oktatja is, Szekszárdon. Megbecsültségnek örvend, több helyre hívják szakmunkásokat, mesterjelölteket vizsgáztatni. Saját tanítványaival mindig kiváló eredményeket ér el a szakmai versenyeken. Legutóbb december 2-án vett részt hat fiatallal a pécsi regionális megmérettetésen, ahol Bucher Fruzsina az első, Dobai Katalin a második helyen végzett.

– Fontos, hogy a gyerekek megfelelő alapot kapjanak – hangsúlyozza –, ahonnan aztán továbbépítkezhetnek. A tananyag jól követi a trendeket, ezért egyre bővül. A rendszerváltás táján a kozmetikai szalonban volt egy gőzölő, meg egy iontoforézis, ami a hatóanyagok bőrbe juttatására szolgált, és kész. A mai világban már a mezoterápiás és a rádiófrekvenciás kezelésekre is mód nyílt. A bőr mélyrétegeit is elérhetjük, a mély ráncokat is eltüntethetjük.

Érettségi utáni képzés a kozmetikusoké, itt már a többség tudja, hogy mit akar, nemcsak lézeng a tanórákon. A saját vállalkozást indító, végzett diákok gyakran meghívják volt oktatójukat a szalonjukba. Ilyenkor látható, hogy beérett a gyümölcs. Persze megállni nem lehet, továbbképzésekre járni ebben a szakmában, évente többször érdemes, sőt, szinte kötelező. Mert rengeteg az újdonság, a változás, havonta, kéthavonta: anyagban, eljárásban, divatban.

– A mostani trend szerint, a szilveszteri bulismink fő jellegzetessége a csillogás – mondja a kozmetikus. – Minden fényes, csillámporokat, apró köveket, irizáló szemhéjfestékeket használunk. Hangsúlyosak a szemvonalak, a szájak is lehetnek ilyenkor határozottak és erősek, természetesen a ruha színétől és a modell egyéniségétől, korától függően. A szépségiparban a hölgyeket besoroljuk a rájuk jellemző évszaktípusba, és az annak megfelelő színekbe öltöztetjük őket. A szilveszteri sminkeket masszívakra készítjük, hogy kitartsanak hajnalig. A szín- és formagazdagság leginkább a szempilladivatban mutatkozik meg. A leheletnyi picitől a harsány, békakirálylányos méretűig mindenre van igény, s készíthető a szivárvány bármely színében, vagy akár gyöngyös, tollas díszítéssel is. Általában ötven percet vesz igénybe egy bulismink.

Wessely Gábor

Közélet
2018.09.15.

Hazatért a zászló

Közélet
Hazatért a zászló
2018.09.18.

Jelentős anyagi forrás a tolnai civilek számára

Közélet
Jelentős anyagi forrás a tolnai civilek számára
2018.09.21.

A jubileum egyben a búcsú is volt

Közélet
A jubileum egyben a búcsú is volt
2018.09.26.

Nem mindegy, ki neveli a gyereket

Közélet
Nem mindegy, ki neveli a gyereket
2018.09.28.

Kétmillió forint az értékek védelmére

Közélet
Kétmillió forint az értékek védelmére
2018.09.29.

További nem használt ingatlanokat adnának el

Közélet
További nem használt ingatlanokat adnának el
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár