Évzáró Európa-bajnoki bronzérem

2018.11.28.

A tolnai Tanren Karate Sportegyesület két versenyzője: Szászi Kata és Veress Ádám elért eredményeik alapján lehetőséget kaptak a Magyar JKA Karate Szövetség Válogatottjától, hogy országunkat és vele együtt Tolna városát képviselje a 2018. évi ESKA (Európai Shotokan Karate Szövetség) Európa bajnokságán.

Kép

Mindkettőjük felkészülésében ez az esemény jelentette a fő versenyek legmagasabb szintjét, tulajdonképpen január óta szisztematikusan erre a versenyre készültek.

Az év során elért eredmények és a látottak alapján pozitívan, reményekkel indultak útnak. Sajnos Ádámnak egy időközben sérüléssel is meg kellett küzdenie, de Streicher doktor Úr gyors orvosi segítsége és a szülők támogató hozzáállásával sikerült majdnem 100%-ra visszanyerni egészségi állapotát.

Szerbiai Nis városába közel 8,5 órás busz út után érkezett meg a 25 fős magyar verseny csapat és válogatott edzők. Pénteki napon a kadet versenyzők álltak tatamira.

Kata egyéni küzdelmének első fordulójában dán ellenfelével kezdett, az utolsó pillanatokban szerzett pontjával továbbjutott. Második fordulóban azonban nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkező cseh ellenfelén nem sikerült pontot szereznie, aki 2:0 arányban legyőzte Katát.

Ádám formagyakorlatban nagyon jól kezdett, ám a bíráskodás a tavaszi versenyhez hasonlóan ezúttal sem kedvezett neki. Szlovén ellenfelét 3:2 arányban legyőzve (aminek 5:0-nak kellett volna lennie) spanyol ellenfelével találta szemben magát. Nagyon szép és erőteljes formagyakorlatával éreztük, hogy sikerült 8-cas döntőbe jutnia, ám a bírói ítélet nem neki kedvezett, sajnos nem jutott tovább.

Kata ezen a napon válogatott társaival csapat küzdelemben is érdekelt volt. Szerb ellenfeleiken Kata győzelmével sikerült továbbjutnia magyar különítménynek, ám az orosz csapaton nem sikerült győzelemmel túljutniuk, így a lányok BRONZÉREMMEL zártak.
Szombati napon junior férfi csapat formagyakorlatokkal kezdődött a verseny, melynek Ádám is tagja volt. Erőteljes, jó összhangban, jó szinkronnal előadott katajukkal azonban épphogy lemaradtak a fináléról és dobogóról, így 5. HELYEN zártak.
Szászi Kata is tatamira lépett eggyel magasabb korosztályban, ám walsi ellenfele első körben búcsúztatta a további küzdelmektől.

Versenyzők Tolna Város Önkormányzata és a Tanren Karate Sportegyesület, valamint szüleik támogatásával jutottak el erre az eseményre, mely méltó zárása lett a 2018-as évnek.

Bali Ervin

Sport
2018.09.23.

Két arany az ősz első karate versenyén

Sport
Két arany az ősz első karate versenyén
2018.09.25.

Az idény első mérkőzése mindig nehéz

Sport
Az idény első mérkőzése mindig nehéz
2018.09.26.

Eddig két erős csapat ellen játszottunk

Sport
Eddig két erős csapat ellen játszottunk
2018.09.28.

Vándorló Szépkorúak Baráti Köre

Sport
Vándorló Szépkorúak Baráti Köre
2018.10.08.

"Kaszárnyafutás"

Sport
"Kaszárnyafutás"
2018.10.15.

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk

Sport
Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár