Indul a tolnai Duna-part fejlesztése

2018.07.13.

A mintegy negyedmilliárd forintos beruházás a tervek szerint október végére fejeződhet be.

A tolnai önkormányzat 264 millió forintot nyert el a Duna-part fejlesztésére, a TOP-2.12-15-TL1-2016-00001 „Zöld Város - Tolna Város” pályázatával.

Az elnyert támogatás kevesebb, mint a megpályázott összeg, ezért a terveket módosítani kellett, az eredetileg tervezett elemek közül nem mindegyiket lehet megvalósítani. Ám így is jelentős fejlesztésre kerül sor.

Kép

Mireider László, a polgármesteri hivatal építési osztályának vezetője elmondta: a beruházásban érintett terület a Bogyiszlóra vezető úttól (korábbi Popeye csárda) a kajakházig terjed. A beruházás során épül egy büfé, benne korszerű vizesblokkal, tárolóval és kerékpáros esőbeállóval. Játszóteret, futópályát, sportpályákat is építenek, fitness eszközöket telepítenek. Megoldják a csapadékvíz elvezetést, felújítják a meglevő közlekedési felületeket, új sétányokat alakítanak ki és kiépítik a közvilágítást. Padokat, pihenőhelyeket, tűzrakó helyeket telepítenek és felújítják a víziszínpadot is. A veszélyes fákat kivágják, új fákat telepítenek, illetve a teljes zöldterületet felújítják.

Az osztályvezető felhívta a figyelmet: a kivitelezés idejére, tehát várhatóan október végéig, az érintett területen a munkavédelmi előírások miatt illetéktelenek nem tartózkodhatnak. Ez vonatkozik a gyalogos és a csónakkal történő vízi közlekedésre is. A horgászok a Stern-telepi partszakaszt viszont használhatják. Rendezvényeket idén nyáron nem tartanak a Duna-parton, a Bárka Fesztivált is más helyszínen rendezik meg. A Magaspart utcai lakóházak megközelítése gépkocsival és gyalogosan is biztosított lesz, illetve a kajakházhoz is el lehet majd jutni. Rövidebb időszakokra (pl. aszfaltozás idején) előfordulhat majd útlezárás, de folyamatos akadályoztatás nem várható.

Az önkormányzat bízik benne, hogy a fejlesztés végeredménye kárpótolni fogja a lakosságot az építkezés idején felmerülő esetleges kellemetlenségekért, amelynek kapcsán a lakosság megértését és türelmét kérik.

Közélet
2017.10.21.

Közösek a textilgyári szép emlékek

Közélet
Közösek a textilgyári szép emlékek
2017.10.24.

Városi megemlékezés
Október 23.

Közélet
Városi megemlékezés
Október 23.
2017.10.25.

Klasszikus kézműves kisüzemet működtet

Közélet
Klasszikus kézműves kisüzemet működtet
2017.10.31.

Halloweenre hangoltak Tolnán

Közélet
Halloweenre hangoltak Tolnán
2017.11.01.

Nem büntettek, ajándékot adtak a rendőrök

Közélet
Nem büntettek, ajándékot adtak a rendőrök
2017.11.06.

Jobb a bajt megelőzni, mint szenvedni miatta

Közélet
Jobb a bajt megelőzni, mint szenvedni miatta
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár