Indul a tolnai Duna-part fejlesztése

2018.07.13.

A mintegy negyedmilliárd forintos beruházás a tervek szerint október végére fejeződhet be.

A tolnai önkormányzat 264 millió forintot nyert el a Duna-part fejlesztésére, a TOP-2.12-15-TL1-2016-00001 „Zöld Város - Tolna Város” pályázatával.

Az elnyert támogatás kevesebb, mint a megpályázott összeg, ezért a terveket módosítani kellett, az eredetileg tervezett elemek közül nem mindegyiket lehet megvalósítani. Ám így is jelentős fejlesztésre kerül sor.

Kép

Mireider László, a polgármesteri hivatal építési osztályának vezetője elmondta: a beruházásban érintett terület a Bogyiszlóra vezető úttól (korábbi Popeye csárda) a kajakházig terjed. A beruházás során épül egy büfé, benne korszerű vizesblokkal, tárolóval és kerékpáros esőbeállóval. Játszóteret, futópályát, sportpályákat is építenek, fitness eszközöket telepítenek. Megoldják a csapadékvíz elvezetést, felújítják a meglevő közlekedési felületeket, új sétányokat alakítanak ki és kiépítik a közvilágítást. Padokat, pihenőhelyeket, tűzrakó helyeket telepítenek és felújítják a víziszínpadot is. A veszélyes fákat kivágják, új fákat telepítenek, illetve a teljes zöldterületet felújítják.

Az osztályvezető felhívta a figyelmet: a kivitelezés idejére, tehát várhatóan október végéig, az érintett területen a munkavédelmi előírások miatt illetéktelenek nem tartózkodhatnak. Ez vonatkozik a gyalogos és a csónakkal történő vízi közlekedésre is. A horgászok a Stern-telepi partszakaszt viszont használhatják. Rendezvényeket idén nyáron nem tartanak a Duna-parton, a Bárka Fesztivált is más helyszínen rendezik meg. A Magaspart utcai lakóházak megközelítése gépkocsival és gyalogosan is biztosított lesz, illetve a kajakházhoz is el lehet majd jutni. Rövidebb időszakokra (pl. aszfaltozás idején) előfordulhat majd útlezárás, de folyamatos akadályoztatás nem várható.

Az önkormányzat bízik benne, hogy a fejlesztés végeredménye kárpótolni fogja a lakosságot az építkezés idején felmerülő esetleges kellemetlenségekért, amelynek kapcsán a lakosság megértését és türelmét kérik.

Közélet
2018.11.20.

Mise a szegények segítéséért

Közélet
Mise a szegények segítéséért
2018.11.20.

Család, gyermek, vállalkozás

Közélet
Család, gyermek, vállalkozás
2018.11.21.

Mindig lesz helye a tolnaiak szívében

Közélet
Mindig lesz helye a tolnaiak szívében
2018.11.23.

Járási hivatalvezetőként szerzett tapasztalatot

Közélet
Járási hivatalvezetőként szerzett tapasztalatot
2018.11.28.

Nem lehet mindig ugyanazt hajtogatni

Közélet
Nem lehet mindig ugyanazt hajtogatni
2018.12.02.

Fénybe öltöznek az utcák és a terek

Közélet
Fénybe öltöznek az utcák és a terek
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár