Messze földről érkezett vendégek eveznek a holtágon

2019.08.20.

Másfél hónapon belül a második kínai csoport ismerkedik Tolnával, a helyi holtággal.

Július elején egy tajvani (Kínai Köztársaság) tévéstáb forgatott a Duna-parton, a halászléfőzés fortélyaira kíváncsian. Múlt hét elejétől pedig a Kínai Népköztársaságból, Chongpingból érkezett gyerekek számára rendeznek nyári vízi tábort, ahol elsősorban a kajak-kenu alapjaival ismerkednek a résztvevők. A tábor szakmai bázishelyszíne a Tolnai Kajak-Kenu SE vízitelepe és a holtág.

Barina Balázs, a tábor vezetője elmondta: a program a honi kajak-kenu szövetség közreműködésével szerveződött, a helyszín kiválasztásában a tolnai kajak klub több évtizedes eredményes tevékenysége is nagyban közrejátszott. 7–16 éves gyerekek érkeztek táborozni, összesen 8-an, 2 felnőtt kísérővel. A fiataloknak nincs érdemi kajakos múltjuk, odahaza csak nemrég kezdtek ismerkedni a kajak-kenuval, azon belül is elsősorban a kajakpólóval.

Kép

A tolnai táborozás során az evezős vízi sportok alapjait igyekeznek elsajátítani, tolnai edzők közreműködésével. A táborvezető szerint akadnak közöttük egészen ügyes gyerekek is. Délelőttönként zajlanak a sportfoglalkozások, amelyek során megismerkednek a rendelkezésre álló vízi jármű palettával, sárkányhajóval, túrakenuval, minikajakkal, oldaltámaszos kenuval, az állva evezéssel. (A versenykajak kipróbálása természetesen jóval hosszabb ideig tartó felkészülés feltétele.)

Mindemellett rávezető feladatokat végeznek (bottechnika, ergométer) és az önmentést is gyakorolják. Délutánonként kirándulni mennek, a túrahelyszínek között van a Balaton, Pécs, Bikal, Ozora és a Gemenc is. Szállásuk helyben, a Hotel Thelenában van.

A programban szerepel egy hosszabb evezős vízitúra is a holtágon, halászléfőzéssel, szalonnasütéssel, zárásként pedig háziversenyen próbálhatják ki a Tolnán tanultakat a kínai gyerekek, akik augusztus 21-én utaznak haza. Barina Balázs bízik benne, hogy a mostani tábor egy eredményes nemzetközi sport együttműködés kezdete.

Steinbach Zsolt

Képes összefoglaló a teol.hu portálon.

Sport
2018.11.28.

Évzáró Európa-bajnoki bronzérem

Sport
Évzáró Európa-bajnoki bronzérem
2018.12.06.

A Tolna szoros csatát vesztett

Sport
A Tolna szoros csatát vesztett
2018.12.08.

Megyei rangadóval zárul a női élvonal őszi idénye

Sport
Megyei rangadóval zárul a női élvonal őszi idénye
2018.12.09.

Tolna VFC 2018/2019
őszi bronzérmesek

Sport
Tolna VFC 2018/2019
őszi bronzérmesek
2018.12.16.

Sportünnep: idén sem volt hiány sikerekben

Sport
Sportünnep: idén sem volt hiány sikerekben
2018.12.22.

A székházat hozzák majd rendbe a támogatásból

Sport
A székházat hozzák majd rendbe a támogatásból
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár