Messze földről érkezett vendégek eveznek a holtágon

2019.08.20.

Másfél hónapon belül a második kínai csoport ismerkedik Tolnával, a helyi holtággal.

Július elején egy tajvani (Kínai Köztársaság) tévéstáb forgatott a Duna-parton, a halászléfőzés fortélyaira kíváncsian. Múlt hét elejétől pedig a Kínai Népköztársaságból, Chongpingból érkezett gyerekek számára rendeznek nyári vízi tábort, ahol elsősorban a kajak-kenu alapjaival ismerkednek a résztvevők. A tábor szakmai bázishelyszíne a Tolnai Kajak-Kenu SE vízitelepe és a holtág.

Barina Balázs, a tábor vezetője elmondta: a program a honi kajak-kenu szövetség közreműködésével szerveződött, a helyszín kiválasztásában a tolnai kajak klub több évtizedes eredményes tevékenysége is nagyban közrejátszott. 7–16 éves gyerekek érkeztek táborozni, összesen 8-an, 2 felnőtt kísérővel. A fiataloknak nincs érdemi kajakos múltjuk, odahaza csak nemrég kezdtek ismerkedni a kajak-kenuval, azon belül is elsősorban a kajakpólóval.

Kép

A tolnai táborozás során az evezős vízi sportok alapjait igyekeznek elsajátítani, tolnai edzők közreműködésével. A táborvezető szerint akadnak közöttük egészen ügyes gyerekek is. Délelőttönként zajlanak a sportfoglalkozások, amelyek során megismerkednek a rendelkezésre álló vízi jármű palettával, sárkányhajóval, túrakenuval, minikajakkal, oldaltámaszos kenuval, az állva evezéssel. (A versenykajak kipróbálása természetesen jóval hosszabb ideig tartó felkészülés feltétele.)

Mindemellett rávezető feladatokat végeznek (bottechnika, ergométer) és az önmentést is gyakorolják. Délutánonként kirándulni mennek, a túrahelyszínek között van a Balaton, Pécs, Bikal, Ozora és a Gemenc is. Szállásuk helyben, a Hotel Thelenában van.

A programban szerepel egy hosszabb evezős vízitúra is a holtágon, halászléfőzéssel, szalonnasütéssel, zárásként pedig háziversenyen próbálhatják ki a Tolnán tanultakat a kínai gyerekek, akik augusztus 21-én utaznak haza. Barina Balázs bízik benne, hogy a mostani tábor egy eredményes nemzetközi sport együttműködés kezdete.

Steinbach Zsolt

Képes összefoglaló a teol.hu portálon.

Sport
2019.03.01.

Nem változik Tolnán a sporttámogatás

Sport
Nem változik Tolnán a sporttámogatás
2019.03.04.

Kerek születésnapot ünnepel Bátorfi Csilla

Sport
Kerek születésnapot ünnepel Bátorfi Csilla
2019.03.07.

Hat bajnoki vereség után győzelem

Sport
Hat bajnoki vereség után győzelem
2019.03.18.

A WSH Palmfood Tolna-Mözs 2–1-re győzött

Sport
A WSH Palmfood Tolna-Mözs 2–1-re győzött
2019.03.20.

A Tolna nyerte meg a megyei rangadót

Sport
A Tolna nyerte meg a megyei rangadót
2019.03.24.

Egy szezonra való helyzetet puskáztak el

Sport
Egy szezonra való helyzetet puskáztak el
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár