Idősek világnapja 2017

2017.10.01.

Bőven lenne mit tanulni az idősebb generációktól

Bölcsességet a mai világ elfogadásához, és biztos meggyőződést azzal kapcsolatban, hogy az idősebb korosztályok által képviselt értékek előremutató, irányt adó részei a világnak. Ezt kívánta a tolnai szépkorúaknak ünnepi beszédében Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere a pénteken délután rendezett városi idősek napi programon.

Kép

Az esemény a hagyományok szerint a Tolnai Kulturális Központban zajlott, ahol közel kétszáz résztvevő foglalt helyet a terített asztalok mellett. A polgármester arról is beszélt, hogy az ENSZ kezdeményezésére 1991 óta tartják meg az idősek világnapját. A jeles nap felhívja a figyelmet arra, hogy a Földön hatszázmillió hatvan évnél idősebb ember él, hazánkban pedig több, mint kétmillió. Az idősek tisztelete, megbecsülése azonban ma már nem magától értetődő. Emlékeztetett arra, hogy az idősebb generációktól többek között azt lenne érdemes megtanulni, miként lehet igazán mélyen megélni az élet dolgait. Hogy miként lehet megismerni és megőrizni az igazi hála, a valódi elfogadás, a méltóságteljes gyász, vagy az őszinte, érdekmentes öröm érzését. – Maradjanak velünk még nagyon sokáig! – zárta beszédét a városvezető.

Szintén hagyomány a tolnai idősek napján, hogy a jelenlévő legidősebb nőt és férfit virággal köszönti a polgármester.

Kép

Kép

Idén a kilencvenedik évét nyáron betöltött Geier Józsefné és a 87 éves Szentendrei János kapott ajándékot.

A program további részében Benkóczy Zoltán, a Budapesti Operettszínház művésze szórakoztatta a közönséget operett-, musical és egyéb örökzöld slágerekkel. A színész, aki maga is nyugdíjas korú, a színpadon elárulta: neki is szembe kell néznie az időskor nyűgeivel, bajaival, megemlítette, hogy nemrég súlyos egészségügyi problémája volt. Ezzel együtt megőrizte életigenlését, derűjét, jókedvét, amit igyekezett átadni a közönségnek is – nagy sikerrel.

Kép

Az idősek napi program résztvevőinek az önkormányzat a műsor mellett mással is kedveskedett: süteménnyel, üdítővel, borral vendégelték meg a tolnai szépkorúakat.

Közélet

Képgaléria

Ez történt Tolnán - képes beszámolók

Képgaléria
2018.01.22.

Alakul a KÉSZ idei programja

Közélet
Alakul a KÉSZ idei programja
2018.01.26.

Figyelem! Változik a parkolási rend

Közélet
Figyelem! Változik a parkolási rend
2018.01.31.

Élmények / Irán, a béke szigete

Közélet
Élmények / Irán, a béke szigete
2018.02.03.

Több támogatást ad a város a tűzoltóságnak

Közélet
Több támogatást ad a város a tűzoltóságnak
2018.02.06.

Díjátadó ünnepség a Vármegyeházán

Közélet
Díjátadó ünnepség a Vármegyeházán
2018.02.06.

Jézusom, én egy nő vagyok?

Közélet
Jézusom, én egy nő vagyok?
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár