Idősek világnapja 2017

2017.10.01.

Bőven lenne mit tanulni az idősebb generációktól

Bölcsességet a mai világ elfogadásához, és biztos meggyőződést azzal kapcsolatban, hogy az idősebb korosztályok által képviselt értékek előremutató, irányt adó részei a világnak. Ezt kívánta a tolnai szépkorúaknak ünnepi beszédében Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere a pénteken délután rendezett városi idősek napi programon.

Kép

Az esemény a hagyományok szerint a Tolnai Kulturális Központban zajlott, ahol közel kétszáz résztvevő foglalt helyet a terített asztalok mellett. A polgármester arról is beszélt, hogy az ENSZ kezdeményezésére 1991 óta tartják meg az idősek világnapját. A jeles nap felhívja a figyelmet arra, hogy a Földön hatszázmillió hatvan évnél idősebb ember él, hazánkban pedig több, mint kétmillió. Az idősek tisztelete, megbecsülése azonban ma már nem magától értetődő. Emlékeztetett arra, hogy az idősebb generációktól többek között azt lenne érdemes megtanulni, miként lehet igazán mélyen megélni az élet dolgait. Hogy miként lehet megismerni és megőrizni az igazi hála, a valódi elfogadás, a méltóságteljes gyász, vagy az őszinte, érdekmentes öröm érzését. – Maradjanak velünk még nagyon sokáig! – zárta beszédét a városvezető.

Szintén hagyomány a tolnai idősek napján, hogy a jelenlévő legidősebb nőt és férfit virággal köszönti a polgármester.

Kép

Kép

Idén a kilencvenedik évét nyáron betöltött Geier Józsefné és a 87 éves Szentendrei János kapott ajándékot.

A program további részében Benkóczy Zoltán, a Budapesti Operettszínház művésze szórakoztatta a közönséget operett-, musical és egyéb örökzöld slágerekkel. A színész, aki maga is nyugdíjas korú, a színpadon elárulta: neki is szembe kell néznie az időskor nyűgeivel, bajaival, megemlítette, hogy nemrég súlyos egészségügyi problémája volt. Ezzel együtt megőrizte életigenlését, derűjét, jókedvét, amit igyekezett átadni a közönségnek is – nagy sikerrel.

Kép

Az idősek napi program résztvevőinek az önkormányzat a műsor mellett mással is kedveskedett: süteménnyel, üdítővel, borral vendégelték meg a tolnai szépkorúakat.

Közélet

Képgaléria

Ez történt Tolnán - képes beszámolók

Képgaléria
2016.10.20.

Egykori ferences kolostor felújítása

Közélet
Egykori ferences kolostor felújítása
2016.11.04.

Osztalékból az uszodára

Közélet
Osztalékból az uszodára
2016.11.09.

Az egykori tolnai főépítész

Közélet
Az egykori tolnai főépítész
2016.11.09.

Tolnai-holtágon levő víziállásokról

Közélet
Tolnai-holtágon levő víziállásokról
2016.11.12.

A Tolnatext birtokba vette az ingatlant

Közélet
A Tolnatext birtokba vette az ingatlant
2016.11.23.

Különdíj: Nem csak a kályha melegít

Közélet
Különdíj: Nem csak a kályha melegít
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár