A Tolna-Mözs csapatának nincs párja az országban

2019.05.09.

A Tolna-Mözs női futsal-egyesületének U17-es csapata magabiztosan nyerte az élvonalbeli bajnokságot.

Meggyőző fölénnyel, három fordulóval a szezon vége előtt biztosította be első helyét a Tolna-Mözs együttese az U17-es élvonalbeli bajnokságban. Kneller Balázs tanítványai a hétvégi, Astra elleni felnőtt bajnoki elődöntő előtt vehették át megérdemelt aranyérmüket.

Kép

„A mostani U17-es csapat gerince alkotta a korábban szintén bajnok U13-as és a tavalyi U15-ös ezüstérmes csapatunkat. A mostani sikerünk kulcsa, hogy azoknak a csapatoknak a gerincét együtt tudtuk tartani – mondta Garay-Simon Boglárka, a tolna-mözsi egyesület elnöke. – Szeretnénk, ha a jelenlegi budapesti helyszín helyett a jövőben Tolnán készülne a mérkőzésekre a csapat, s hogy ezek a lányok alkossák majd a felnőttgárdát. Idén már három játékos, Wiesner Dalma, Lickert Szintia és Udvardi Bianka belekóstolhatott a felnőtt élvonal ízébe, ráadásul Dalma a tavaszi szezonban már meghatározó tagja a keretnek. Ahogy a lányok betöltik a 15. életévüket, kettős játékengedélyt kapnak, így bármikor lehetőséghez juthatnak az első csapatban. Célunk, hogy mire mindenki eléri azt a kort, ezek a lányok alkossák az együttes gerincét. Addig pedig folyamatosan építjük be őket a felnőttek közé.”

A felnőttbajnoksághoz hasonlóan tizennyolc fordulót rendeztek (a hét csapat háromszor játszott mindegyik riválisával), a Tolna-Mözs 157 lőtt és 43 kapott góllal, a legtöbb győzelemmel (14) és a legkevesebb vereséggel (2) zárt. A legnagyobb arányú sikereket az Astra ellen érték el, idegenben 21–0-ra, otthon 23–2-re győztek Wiesner Dalmáék, ezen kívül még ötször szereztek egy meccsen legalább tíz találatot. A házi gólkirályi címet a csapatkapitány, Vámosi Georgina szerezte meg 40 találattal.

„A lányok már tavaly is bizonyították, hogy hol a helyük, ezért személy szerint úgy vágtam neki a bajnokságnak, hogy meg fogjuk nyerni az aranyat. Nem is kellett csalódnom a játékosaimban – fogalmazott az edző, Kneller Balázs. – Nyár közepén kezdtük a felkészülést, a csajok az egész júliust és augusztust végigdolgozták, felkészülési mérkőzéseket játszottunk, a sok munkának pedig beérett a gyümölcse” – tette hozzá.

A bajnokcsapat kerete (zárójelben az életkor) Berta Petra (13), Kiss Gréta Anett (13), Kulcsár Panna Kata (14), Lickert Szintia (15), Patai Barbara Zsuzsanna (13), Sereg Zita (14), Udvardi Bianka (15), Vámosi Georgina (14), Varga Niké (16), Varga Tekla (16), Wiesner Dalma (15).

Berg Sándor

Sport
2019.06.12.

A sárkányhajózás népszerűsítése

Sport
A sárkányhajózás népszerűsítése
2019.06.13.

Tolnán megrendezett Pünkösd Kupa

Sport
Tolnán megrendezett Pünkösd Kupa
2019.06.28.

A kiváló kapusra emlékeztek a futballtornával

Sport
A kiváló kapusra emlékeztek a futballtornával
2019.07.02.

Bronzzal a nyakukban jöhettek haza Olaszországból

Sport
Bronzzal a nyakukban jöhettek haza Olaszországból
2019.07.11.

Sikeres sportnappal zárták le a bajnokságot

Sport
Sikeres sportnappal zárták le a bajnokságot
2019.07.12.

Tanulságokkal teli szezont zárt a Tolna-Mözs

Sport
Tanulságokkal teli szezont zárt a Tolna-Mözs
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár