A kéményseprő csak akkor jön, ha hívják

2018.10.26.

Hivatalosan is megkezdődött a fűtési szezon, bár eddig az időjárás kegyes volt hozzánk.

Idén már nem kopogtat a kéményseprő, így a fűtőberendezések, kémények állapotáért mindenki maga felel és dönti el, mikor fordul szakemberhez.

Idén január elsejétől a kéményseprési sormunka csak a társasházak és a lakószövetkezeti ingatlanok esetében történik ütemterv szerint.

Az egylakásos épületek – jellemzően a családi házak – tulajdonosai a nekik leginkább megfelelő időpontra maguk kezdeményezhetik a kéményseprést, mondta Boros Brigitta főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Az időpontkérés menete a következő: aki az online ügyintézést választja, a www.kemenysepres.hu honlapon előre megadhat két- három, kéményellenőrzésre megfelelő napot, ebben az esetben a kéményseprők telefonon felveszik vele a kapcsolatot, és közösen megállapodnak az ellenőrzés pontos dátumáról.

Kép

Tolna megyében megközelítőleg százezer kémény ellenőrzését végzi folyamatosan a megyei ellátási csoport 19 szakmunkással és egy betanított munkással.

Csak a megfelelő helyre felszerelt szén-monoxid-érzékelő ment életet

Sok helyen ugyan van szén-monoxid-érzékelő, ám azt nem mindig az előírások szerint használják. Előfordult, hogy egy-egy baleset helyszínén a padlón, a fal tövében vagy az éjjeliszekrényen találták meg azt a tűzoltók. Sokan összetévesztik a szén-monoxidot és a szén-dioxidot, ami azért okoz problémát, mert míg az előbbi a levegőnél kicsit könnyebb, így a légtér felső részét tölti ki, addig a szén-dioxid másfélszer nehezebb a levegőnél, és a padló közelében gyűlik össze. Ez utóbbi gáz is képes halált okozni, azonban a szén-monoxid-érzékelő nem alkalmas a kimutatására. Csak a megfelelően telepített érzékelő tudja betölteni funkcióját. A szerkezetet a légtér felső részébe, a belégzési magasság fölé kell elhelyezni.

A teljes cikk a teol.hu portálon olvasható.

Közélet
2018.05.27.

Továbbra is van mire büszkének lenni

Közélet
Továbbra is van mire büszkének lenni
2018.05.30.

Wiesner Csaba: vége a pólós korszaknak

Közélet
Wiesner Csaba: vége a pólós korszaknak
2018.05.31.

A 2018. évi kitüntető díjak átadása

Közélet
A 2018. évi kitüntető díjak átadása
2018.06.05.

Technikai bemutató iskolásoknak

Közélet
Technikai bemutató iskolásoknak
2018.06.07.

Nincs szebb, mint a gyermeki mosoly

Közélet
Nincs szebb, mint a gyermeki mosoly
2018.06.08.

A szerb templomtól a lokátorig

Közélet
A szerb templomtól a lokátorig
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár