Rendkívüli ülések

2020.08.01.

Rendkívüli ülések

 

Nyilvános wifi pontokat telepítenek

 

Július 15-én, és 28-án is tartott rendkívüli ülést a képviselő-testület. Egyebek mellett a szociális területen dolgozók jutalmazásáról és nyilvános wifi pontok telepítésével kapcsolatban döntöttek.

 

Dr. Erdősi József, az 5. számú háziorvosi körzet orvosa bejelentette, hogy július 15-től a rendelési idejét módosítani szeretné, heti 17 óráról heti 14 órára. Az új rendelési idő: Hétfő 8 – 11, Kedd 13 – 16, Szerda 8–10.30, Csütörtök 14–17, Péntek 8–10.30.

A képviselő-testület július 15-i ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat a háziorvosi tevékenység ellátására kötött szerződést az orvos kérelmének megfelelően módosítja.

 

Módosították a júliusi rendes ülésen elfogadott határozatot az útépítési pályázat benyújtásáról is. A pályázatot a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, 75 százalékos támogatási intenzitást figyelembe véve tervezte a város. (A támogatási intenzitást az adott település adóerő-képessége alapján határozzák meg.) Mint kiderült, a legutóbbi adatok szerint az egy lakosra jutó adóerő-képesség a korábbiakhoz képest nőtt Tolnán, és ha csupán 349 forinttal is, de meghaladja a 75%-os támogatási intenzitásra jogosító 25 ezer forintos értéket. Emiatt csak 65%-os lehet a pályázat támogatási intenzitása. Ez azt jelenti, hogy csak kisebb összegű támogatást kérhet az önkormányzat, a saját erőt pedig növelni kell. Ez a korábban tervezettnél mintegy 3 millióval több önerőt igényel a város részéről.

 

Megszüntették a Tolna-Fadd-Dombori kerékpárút projekttel kapcsolatos marketing, illetve kommunikációs feladatok ellátására kötött szerződéseket. Ennek több oka is van, például az, hogy a 2017-ben, határozott időre kötött kontraktusok időközben lejártak. A fenti feladatokat ugyanakkor el kell végezni, így a testület felkérte a gazdasági bizottságot, hogy folytasson le meghívásos eljárást a projekt marketing feladatait ellátó szervezet kiválasztására. Ez már meg is történt, a július 28-i ülésen döntöttek arról, hogy a feladatot a legkedvezőbb ajánlatot adó pécsi Bolko Design Kft. végzi, bruttó 4,572 millió forintért.

A kommunikációs tevékenység ellátásáról a továbbiakban a projekt konzorciumi partnere, a faddi önkormányzat gondoskodik.

 

Személyenként bruttó százezer forint jutalomban részesíti a szociális területen dolgozókat a képviselő-testület. Az előterjesztés szerint a koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet időtartama alatt a tolnai Idősek Otthona, valamint a Családsegítő Központ munkatársai jelentős többletmunkát végeztek. Sokszor erejükön felül helytálltak azért, hogy az intézményi szolgáltatásokat igénybe vevők ellátása zökkenőmentes legyen.

A jutalom az Idősek Otthonában 17, a Családsegítő Központban (CSSK) pedig összesen 26 főt érint. Az Idősek Otthona esetében a jutalom bér- és járulékainak költsége összesen 1,963 millió forint.

A CSSK esetében a jutalom – Tolnára eső része – 1,755 millió forint. Ennek kifizetése nem igényel külön forrást az önkormányzat részéről, az intézmény költségvetésében van arra fedezet.

 

Lezárult a végső véleményezési szakasz a város településrendezési tervének 6. számú módosításáról. Miután minden szakvélemény beérkezett, a képviselő-testület július 28-i ülésén ennek megfelelően jóváhagyta a településszerkezeti tervet, a környezeti értékelést és a helyi építési szabályzatot.

 

Többlettámogatási kérelmet nyújt be a város a pénzügyminisztériumhoz, mint irányító hatósághoz, a Tolna-Fadd-Dombori kerékpárút megépítéséhez. Mint arról korábban beszámoltunk, a beruházás jóval többe kerül, mint amennyi támogatást az önkormányzat 2017-ben elnyert a projekt megvalósítására. Ezért van szükség a kérelem benyújtására, amely 63,1 millió forint plusz támogatási igényt tartalmaz.

 

Tizenötezer eurós EU-s támogatást nyert az önkormányzat új, nyilvános, ingyenesen elérhető internetes wifi-hálózat kiépítésére. A hozzáférési pontokat a város különböző helyein alakítják ki, kilencet kültéren, négyet beltéren. Az ülésen egyetértés volt abban, hogy a frekventált kültéri pontokon legfeljebb este tízig legyen hozzáférhető a wifi, a közterületek rendje, a lakosság nyugalmának biztosítása érdekében.

A hozzáférési pontok telepítését, valamint az internet szolgáltatást és az üzemeltetést végző vállalkozást meghívásos eljárás során választják ki.

 

Ugyancsak meghívásos eljárás során választják ki a város intézményeiben működő gázüzemű berendezések karbantartóját. A szerződést ezúttal nem kettő, hanem négy évre kötnék a vállalkozással. 

 

Megszüntette a testület a német nemzetiségi önkormányzat mikrobuszának üzemeltetéséről szóló megállapodást. A járművet a tolnai német önkormányzat pályázati támogatással vásárolta 2013-ban, az üzemeltetést a város finanszírozta. A kisbusz kihasználatlan volt, relatíve sokba került a fenntartása. A német önkormányzat nemrég döntött arról, hogy értékesíti a járművet.

 

Új asszisztense lesz szeptember 1-jétől a tolnai II. számú háziorvosi körzetnek, Nagy Krisztina személyében. A képviselő-testület az ezzel kapcsolatos döntést is meghozta.

Önkormányzat
2019.12.10.

Döntések a novemberi testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések a novemberi testületi ülésen
2020.01.11.

Önkormányzat | Döntések a decemberi testületi ülésen

Önkormányzat
Önkormányzat | Döntések a decemberi testületi ülésen
2020.01.17.

Pályázati felhívás házi gyermekorvosi munkakörre

Önkormányzat
Pályázati felhívás házi gyermekorvosi munkakörre
2020.02.04.

Településrendezési Terv 6. számú módosításának
véleményezési anyaga

Önkormányzat
Településrendezési Terv 6. számú módosításának
véleményezési anyaga
2020.02.10.

Rendkívüli Testületi ülés
2020. február 13. 14h

Önkormányzat
Rendkívüli Testületi ülés
2020. február 13. 14h
2020.02.10.

Önkormányzat | Döntések a januári testületi ülésen

Önkormányzat
Önkormányzat | Döntések a januári testületi ülésen
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár