Sportünnep: idén sem volt hiány sikerekben

2018.12.16.

Ebben az évben hat diák érdemelte ki a Tolna Város Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntető díjat. Az elismeréseket a városi sportünnepen adták át, ahol az idei országos és világversenyeken legjobban szereplő sportolókat is köszöntötték.

Tolna azon városok közé tartozik, ahol nemcsak beszélnek a sport fontosságáról, hanem támogatják is azt, elismerik a sportolók eredményeit és büszkék a sikereikre. Mindez ismét bebizonyosodott a tolnai MAG-Házban pénteken délután rendezett városi sportünnepen. Appelshoffer Ágnes polgármester köszöntője után az önkormányzat által kiemelten támogatott hat sportegyesület (asztalitenisz-, karate-, kajak-kenu-, kézilabda-, futsal- és futballklubok), valamint a „sportos egyesületek” közül a Vitál Sport- és Szabadidő Egyesület munkájáról, eredményeiről hangzottak el képes beszámolók.

Kép

Ezt követően a 2018-ban országos bajnoki címet, illetve Európa- és világbajnokságon érmet szerzett tolnai versenyzőknek adott át oklevelet és ajándékot Appelshoffer Ágnes.

Ők a következők voltak: Brand Mission Artifex Tolna-Mözs csapata (női futsal), Boros Adrián (kajak-kenu), Nagy Raul (kajak-kenu), Szászi Kata (karate), Veress Ádám (karate), Kiss Márk (motokrossz), Rubicsné Guld Lívia és Rubics László (sárkányhajó), Czakó János (sporthorgászat), Mozbacher Rita (testépítés, sportmodell kategória).

A városi kitüntetések közül a Tolna Város Jó Sportolója–Jó Tanulója kitüntető díjat tavaly óta a városi sportünnepen adják át. Idén – „hármas holtverseny” miatt – négy helyett hat diák vehetett át ilyen elismerést a polgármestertől.

Az idei díjazottak: Szászi Kata, a tolnai Szent István Katolikus Gimnázium 12. osztályos diákja, a Tanren Karate Sportegyesület versenyzője. Haiszer Anna Liza, a tolnai Szent István Katolikus Gimnázium 8. osztályos diákja, a Tolnai Kajak-Kenu SE versenyzője. Vas Lili és Vas Kata, a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola 3. osztályos tanulói, a Tolna Kézilabda Club versenyzői. Horváth Álmos Levente, a tolnai Szent István Katolikus Gimnázium 8. osztályos tanulója, a Szekszárdi Sportközpont Úszószakosztályának sportolója. Wiesner Balázs, a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola 4. osztályos tanulója, a Tolna Városi Futball Club sportolója.

Az esemény képes összefoglalója.

Sport
2018.09.23.

Két arany az ősz első karate versenyén

Sport
Két arany az ősz első karate versenyén
2018.09.25.

Az idény első mérkőzése mindig nehéz

Sport
Az idény első mérkőzése mindig nehéz
2018.09.26.

Eddig két erős csapat ellen játszottunk

Sport
Eddig két erős csapat ellen játszottunk
2018.09.28.

Vándorló Szépkorúak Baráti Köre

Sport
Vándorló Szépkorúak Baráti Köre
2018.10.08.

"Kaszárnyafutás"

Sport
"Kaszárnyafutás"
2018.10.15.

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk

Sport
Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár