Sportünnep: idén sem volt hiány sikerekben

2018.12.16.

Ebben az évben hat diák érdemelte ki a Tolna Város Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntető díjat. Az elismeréseket a városi sportünnepen adták át, ahol az idei országos és világversenyeken legjobban szereplő sportolókat is köszöntötték.

Tolna azon városok közé tartozik, ahol nemcsak beszélnek a sport fontosságáról, hanem támogatják is azt, elismerik a sportolók eredményeit és büszkék a sikereikre. Mindez ismét bebizonyosodott a tolnai MAG-Házban pénteken délután rendezett városi sportünnepen. Appelshoffer Ágnes polgármester köszöntője után az önkormányzat által kiemelten támogatott hat sportegyesület (asztalitenisz-, karate-, kajak-kenu-, kézilabda-, futsal- és futballklubok), valamint a „sportos egyesületek” közül a Vitál Sport- és Szabadidő Egyesület munkájáról, eredményeiről hangzottak el képes beszámolók.

Kép

Ezt követően a 2018-ban országos bajnoki címet, illetve Európa- és világbajnokságon érmet szerzett tolnai versenyzőknek adott át oklevelet és ajándékot Appelshoffer Ágnes.

Ők a következők voltak: Brand Mission Artifex Tolna-Mözs csapata (női futsal), Boros Adrián (kajak-kenu), Nagy Raul (kajak-kenu), Szászi Kata (karate), Veress Ádám (karate), Kiss Márk (motokrossz), Rubicsné Guld Lívia és Rubics László (sárkányhajó), Czakó János (sporthorgászat), Mozbacher Rita (testépítés, sportmodell kategória).

A városi kitüntetések közül a Tolna Város Jó Sportolója–Jó Tanulója kitüntető díjat tavaly óta a városi sportünnepen adják át. Idén – „hármas holtverseny” miatt – négy helyett hat diák vehetett át ilyen elismerést a polgármestertől.

Az idei díjazottak: Szászi Kata, a tolnai Szent István Katolikus Gimnázium 12. osztályos diákja, a Tanren Karate Sportegyesület versenyzője. Haiszer Anna Liza, a tolnai Szent István Katolikus Gimnázium 8. osztályos diákja, a Tolnai Kajak-Kenu SE versenyzője. Vas Lili és Vas Kata, a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola 3. osztályos tanulói, a Tolna Kézilabda Club versenyzői. Horváth Álmos Levente, a tolnai Szent István Katolikus Gimnázium 8. osztályos tanulója, a Szekszárdi Sportközpont Úszószakosztályának sportolója. Wiesner Balázs, a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola 4. osztályos tanulója, a Tolna Városi Futball Club sportolója.

Az esemény képes összefoglalója.

Sport
2018.05.24.

A Tolna zárta jobb szájízzel a szezont

Sport
A Tolna zárta jobb szájízzel a szezont
2018.05.27.

Tolna VFC 2017/2018
(röviden + tabella)

Sport
Tolna VFC 2017/2018
(röviden + tabella)
2018.05.29.

A 2017/2018-as szezon keleti csoportjának bajnoka

Sport
A 2017/2018-as szezon keleti csoportjának bajnoka
2018.06.01.

Tolnai kézben az első hely sorsa

Sport
Tolnai kézben az első hely sorsa
2018.06.03.

Kiütéses győzelemmel lett bajnok a Tolna

Sport
Kiütéses győzelemmel lett bajnok a Tolna
2018.06.06.

Marad a csapat a megyei élvonalban

Sport
Marad a csapat a megyei élvonalban
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár