Sportünnep: idén sem volt hiány sikerekben

2018.12.16.

Ebben az évben hat diák érdemelte ki a Tolna Város Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntető díjat. Az elismeréseket a városi sportünnepen adták át, ahol az idei országos és világversenyeken legjobban szereplő sportolókat is köszöntötték.

Tolna azon városok közé tartozik, ahol nemcsak beszélnek a sport fontosságáról, hanem támogatják is azt, elismerik a sportolók eredményeit és büszkék a sikereikre. Mindez ismét bebizonyosodott a tolnai MAG-Házban pénteken délután rendezett városi sportünnepen. Appelshoffer Ágnes polgármester köszöntője után az önkormányzat által kiemelten támogatott hat sportegyesület (asztalitenisz-, karate-, kajak-kenu-, kézilabda-, futsal- és futballklubok), valamint a „sportos egyesületek” közül a Vitál Sport- és Szabadidő Egyesület munkájáról, eredményeiről hangzottak el képes beszámolók.

Kép

Ezt követően a 2018-ban országos bajnoki címet, illetve Európa- és világbajnokságon érmet szerzett tolnai versenyzőknek adott át oklevelet és ajándékot Appelshoffer Ágnes.

Ők a következők voltak: Brand Mission Artifex Tolna-Mözs csapata (női futsal), Boros Adrián (kajak-kenu), Nagy Raul (kajak-kenu), Szászi Kata (karate), Veress Ádám (karate), Kiss Márk (motokrossz), Rubicsné Guld Lívia és Rubics László (sárkányhajó), Czakó János (sporthorgászat), Mozbacher Rita (testépítés, sportmodell kategória).

A városi kitüntetések közül a Tolna Város Jó Sportolója–Jó Tanulója kitüntető díjat tavaly óta a városi sportünnepen adják át. Idén – „hármas holtverseny” miatt – négy helyett hat diák vehetett át ilyen elismerést a polgármestertől.

Az idei díjazottak: Szászi Kata, a tolnai Szent István Katolikus Gimnázium 12. osztályos diákja, a Tanren Karate Sportegyesület versenyzője. Haiszer Anna Liza, a tolnai Szent István Katolikus Gimnázium 8. osztályos diákja, a Tolnai Kajak-Kenu SE versenyzője. Vas Lili és Vas Kata, a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola 3. osztályos tanulói, a Tolna Kézilabda Club versenyzői. Horváth Álmos Levente, a tolnai Szent István Katolikus Gimnázium 8. osztályos tanulója, a Szekszárdi Sportközpont Úszószakosztályának sportolója. Wiesner Balázs, a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola 4. osztályos tanulója, a Tolna Városi Futball Club sportolója.

Az esemény képes összefoglalója.

Sport
2019.07.11.

Sikeres sportnappal zárták le a bajnokságot

Sport
Sikeres sportnappal zárták le a bajnokságot
2019.07.12.

Tanulságokkal teli szezont zárt a Tolna-Mözs

Sport
Tanulságokkal teli szezont zárt a Tolna-Mözs
2019.07.19.

A megye patinás értékeivel ismerkedtek

Sport
A megye patinás értékeivel ismerkedtek
2019.07.29.

Újra a dobogó középső fokára állhatott

Sport
Újra a dobogó középső fokára állhatott
2019.08.16.

Szombaton útjára indul a labda, a tét a Bonyhád trónja

Sport
Szombaton útjára indul a labda, a tét a Bonyhád trónja
2019.08.20.

Messze földről érkezett vendégek eveznek a holtágon

Sport
Messze földről érkezett vendégek eveznek a holtágon
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár