Orvosnak lenni menő dolog

2017.09.13.

A felkészültség mellett babonái is hozzásegítik a sikerhez

Sokáig a labdarúgás volt a legmeghatározóbb Steinbach Gergő életében, ám a profi sport helyett végül az orvos szakmát hozta számára az élet. A 24 éves tolnai fiatalember jövőre végez az egyetemen, és jelenleg háziorvosként képzeli el a jövőjét. De azt mondja, nem tud felhagyni a focival sem.

Kép

Gergő a kapusok között a(z egyik) legjobb orvos lehet

Orvosnak lenni menő dolog. Steinbach Gergő a „mindig is embereket akartam gyógyítani” közhely helyett inkább így indokolta, miért is jelentkezett az orvosi egyetemre. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a magas társadalmi státusz és a jó fizetés lehetősége is motiválja. Az pedig, hogy ezt úgy érheti el, hogy másokon segít, még inkább az orvoslás mellett szól. Ráadásul ezt a munkát egy életen át végezheti. Bár azt sem titkolta, hogy némi szülői ráhatás is közrejátszott abban, hogy a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán folytatta tanulmányait, miután kitűnőre érettségizett Tolnán, a Sztárai Mihály Gimnáziumban. Azt mondta, nagy mennyiségű információt tud gyorsan elraktározni az agyában, és ennek az egyetemen is nagy hasznát veszi.

Ám jó ideig foglalkoztatta a profi sport gondolata. A 24 éves tolnai fiatalember életében ugyanis gyerekkora óta meghatározó a labdarúgás. Tolnán kezdett, majd Szekszárdon, Pakson és Szedresben is játszott hálóőrként, jelenleg pedig a megyei I. osztályban érdekelt Szászvár kapuját védi, ahol idén bajnokságot nyertek. Több osztályban megfordult, a csúcs a felnőtt NB II volt Pakson. Elmondta, hogy édesapja a kulturális tevékenységek felé terelte őt és a testvéreit, anyai részről viszont erős a sportos vonal, így kezdett ő is, illetve az öccse és a húga is sportolni.

Gergő pályafutását azonban több sérülés nehezítette. Átesett több térdműtéten, s nem egyszer tört el ujja is. Mostanra – orvosi tudással felvértezve – azt is látja, hogy a szervezete valószínűleg nem lenne alkalmas az élsportra. Mint mondta, ha ez nem így lenne, akkor valószínűleg a profi sportot választaná az orvosi szakma helyett, ám nem bánja, hogy a sors végül az utóbbit hozta.

A teljes cikk a Tolnai Hírlap 2017.9. számában olvasható.

Közélet

Tolnai Hírlap

A legújabb és az eddig megjelent összes szám.

Tolnai Hírlap
2017.05.30.

Város Napja - 2017

Közélet
Város Napja - 2017
2017.06.01.

Tegyen a hátrányos megkülönböztetés ellen!

Közélet
Tegyen a hátrányos megkülönböztetés ellen!
2017.06.08.

Meghívó klímastratégiai konzultációra

Közélet
Meghívó klímastratégiai konzultációra
2017.06.11.

Meg fogják találni a megoldást

Közélet
Meg fogják találni a megoldást
2017.06.15.

Villanyoszlopnak ütközött és felborult

Közélet
Villanyoszlopnak ütközött és felborult
2017.06.15.

Felszerelték az új utcanévtáblákat

Közélet
Felszerelték az új utcanévtáblákat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár