Orvosnak lenni menő dolog

2017.09.13.

A felkészültség mellett babonái is hozzásegítik a sikerhez

Sokáig a labdarúgás volt a legmeghatározóbb Steinbach Gergő életében, ám a profi sport helyett végül az orvos szakmát hozta számára az élet. A 24 éves tolnai fiatalember jövőre végez az egyetemen, és jelenleg háziorvosként képzeli el a jövőjét. De azt mondja, nem tud felhagyni a focival sem.

Kép

Gergő a kapusok között a(z egyik) legjobb orvos lehet

Orvosnak lenni menő dolog. Steinbach Gergő a „mindig is embereket akartam gyógyítani” közhely helyett inkább így indokolta, miért is jelentkezett az orvosi egyetemre. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a magas társadalmi státusz és a jó fizetés lehetősége is motiválja. Az pedig, hogy ezt úgy érheti el, hogy másokon segít, még inkább az orvoslás mellett szól. Ráadásul ezt a munkát egy életen át végezheti. Bár azt sem titkolta, hogy némi szülői ráhatás is közrejátszott abban, hogy a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán folytatta tanulmányait, miután kitűnőre érettségizett Tolnán, a Sztárai Mihály Gimnáziumban. Azt mondta, nagy mennyiségű információt tud gyorsan elraktározni az agyában, és ennek az egyetemen is nagy hasznát veszi.

Ám jó ideig foglalkoztatta a profi sport gondolata. A 24 éves tolnai fiatalember életében ugyanis gyerekkora óta meghatározó a labdarúgás. Tolnán kezdett, majd Szekszárdon, Pakson és Szedresben is játszott hálóőrként, jelenleg pedig a megyei I. osztályban érdekelt Szászvár kapuját védi, ahol idén bajnokságot nyertek. Több osztályban megfordult, a csúcs a felnőtt NB II volt Pakson. Elmondta, hogy édesapja a kulturális tevékenységek felé terelte őt és a testvéreit, anyai részről viszont erős a sportos vonal, így kezdett ő is, illetve az öccse és a húga is sportolni.

Gergő pályafutását azonban több sérülés nehezítette. Átesett több térdműtéten, s nem egyszer tört el ujja is. Mostanra – orvosi tudással felvértezve – azt is látja, hogy a szervezete valószínűleg nem lenne alkalmas az élsportra. Mint mondta, ha ez nem így lenne, akkor valószínűleg a profi sportot választaná az orvosi szakma helyett, ám nem bánja, hogy a sors végül az utóbbit hozta.

A teljes cikk a Tolnai Hírlap 2017.9. számában olvasható.

Közélet

Tolnai Hírlap

A legújabb és az eddig megjelent összes szám.

Tolnai Hírlap
2017.10.21.

Közösek a textilgyári szép emlékek

Közélet
Közösek a textilgyári szép emlékek
2017.10.24.

Városi megemlékezés
Október 23.

Közélet
Városi megemlékezés
Október 23.
2017.10.25.

Klasszikus kézműves kisüzemet működtet

Közélet
Klasszikus kézműves kisüzemet működtet
2017.10.31.

Halloweenre hangoltak Tolnán

Közélet
Halloweenre hangoltak Tolnán
2017.11.01.

Nem büntettek, ajándékot adtak a rendőrök

Közélet
Nem büntettek, ajándékot adtak a rendőrök
2017.11.06.

Jobb a bajt megelőzni, mint szenvedni miatta

Közélet
Jobb a bajt megelőzni, mint szenvedni miatta
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár