Tájékoztatás a városi intézmények működésének változásáról

2020.03.16.

Tájékoztatás a városi intézmények működésének változásáról

Tisztelt Állampolgárok!

A koronavírus járvány kapcsán a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet rendelkezéseivel összefüggésben Tolna Város Polgármestere a helyi intézmények működésével kapcsolatban több intézkedést is hozott, amelyeket az alábbiakban foglalunk össze.

Óvodák

Az óvodák működése március 16-tól átmenetileg szünetel. Napközbeni felügyeletet ugyanakkor biztosítanak azon gyermekek számára, akiknek szülői nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét. Az óvodai felügyeletet kérő szülőknek nyilatkozatot kell tenniük arról, hogy ők, vagy a velük egy háztartásban élők 14 napon belül nem jártak külföldön, valamint munkáltatói igazolást kell bemutatniuk arról, hogy olyan – jelen helyzetben kulcsfontosságú – ágazatban dolgoznak (egészségügy, szociális ellátás, élelmiszeripar, energiaellátás stb.), ami nem teszi lehetővé, hogy szabadságra menjenek. 

A napközbeni gyermekfelügyeleti kérelmeket az adott óvodában kell jelezni, a nyilatkozatot és az igazolást is ott kell leadni.

Iskolák

Az iskolák is bezártak március 16-tól, de a diákok étkeztetésére van mód. Az ebédet igénylő diákok létszámától függően a napi egyszeri meleg ételt kiszállítják, vagy, nagyobb igény esetén az iskolák ebédlőjében történik az étel kiosztása. Az igényeket a Tolnai Intézményműködtető Központban, a szokásos módon lehet jelezni, a 74/540-805-ös telefonon, vagy a nagyne@tik.tolna.hu e-mail címen.

Kulturális központ, sportlétesítmények

A Tolnai Kulturális Központ és Könyvtár valamennyi telephelye nem fogadhat látogatókat március 16-ól. A város tulajdonában levő sportlétesítmények épületeiben (Városi Sportcsarnok, Lehel utcai tornacsarnok, Lovarda, Városi Sportpálya, Kajakház) nem lehet edzéseket, foglalkozásokat tartani. A Városi Tanuszoda is bezárt. A sporttelep futópályája, illetve az uszoda melletti szabadtéri sportpálya használható.

Családsegítő Központ

A Családsegítő Központ csak a legszükségesebb ügyekkel foglalkozik, a személyes ügyfélfogadás szünetel. A Családsegítő Központ elérhető a 30/556-06-29-es telefonon, vagy a gyjk.tolna@gmail.com, vagy a csaladkp.tolna@gmail.com. e-mail címen.

A tolnai és a mözsi Idősek Klubja is bezárt. Az idősgondozás azonban továbbra is kiemelt figyelmet kap. Amennyiben az idős állampolgárnak problémát okoz a bevásárlás, vagy az étkeztetés, kérik, jelezze a Családsegítő Központnál, a fenti telefonon, vagy e-mailben.

Karantén

A hatósági, illetve az önkéntes karanténban levő állampolgárok a velük nem egy háztartásban élő rokonaik, vagy ismerőseik segítségével oldják meg ellátásukat. Amennyiben ez problémát okoz számukra, jelezzék a Tolnai Közös Önkormányzati Hivatalnál, a 74/540-801-es, hétvégén a 30/69-68-999-es telefonon, vagy a tolna@tolna.hu e-mail címen.

Önkormányzati hivatal

 A Tolnai Közös Önkormányzati Hivatal szervezeti egységeinél a munkaszobákban való ügyfélfogadás nem lehetséges. A hivatal szokásos ügyfélfogadási idejében (kedden 8.00–12.00, 13.00–16.00 óra; pénteken 8.00–12.00 óra)  az írásban papíralapon beadni kívánt kérelmeket átveszik, és indokolt esetben ugyanott lehetőséget biztosítanak a hivatal munkatársával való telefonon keresztüli konzultációra.

A legtöbb önkormányzati ügytípus online is intézhető, továbbá a kérelmek elektronikusan is benyújthatók. Javasolják a www.magyarorszag.hu oldalon elérhető online lehetőségek igénybe vételét. Az elektronikus ügyintézés (a bejelentkezés Ügyfélkapu regisztrációval, elektronikus személyi igazolvánnyal, vagy telefonos azonosítással) továbbra is lehetséges, továbbá valamennyi ügyben lehetőség van a kérelem benyújtására úne-papír szolgáltatás használatával (a bejelentkezéshez szintén ügyfélkapus azonosítás szükséges).Lehetőség van a kitöltött és aláírt nyomtatványokat az önkormányzati honlapon (www.tolna.hu)  elérhető felületeken, az ott megjelölt e-mail címekre elektronikusan beküldeni. Ha van lehetőség a papíralapú kérelmek szkennelésére és azok e-mail-en történő beküldésére, akkor ez a továbbítási mód is választható.

Megértésüket, együttműködésüket előre is köszönjük!

A koronavírus kapcsán történő helyi intézkedésekről a város honlapján (www.tolna.hu), illetve Tolna Város hivatalos Facebook oldalán (Tolna Város) tájékoztatjuk a lakosságot. Kérjük, folyamatosan kövessék figyelemmel ezeket az információs csatornákat is! A koronavírussal kapcsolatos további tudnivalók a koronavirus.gov.hu internetes oldalon elérhetőek. 

Közélet
2019.11.26.

A kivitelező gondoskodott a burkolat marásáról is

Közélet
A kivitelező gondoskodott a burkolat marásáról is
2019.11.26.

Ilyen gyűlést évente kétszer tartanak

Közélet
Ilyen gyűlést évente kétszer tartanak
2019.11.28.

Akad néhány magyar is a minitagállamban.

Közélet
Akad néhány magyar is a minitagállamban.
2019.12.05.

Kiégés: népbetegség, de lehet tenni ellene

Közélet
Kiégés: népbetegség, de lehet tenni ellene
2019.12.06.

Tragédia / Ikerház gyulladt ki, egy idős nő elhunyt

Közélet
Tragédia / Ikerház gyulladt ki, egy idős nő elhunyt
2019.12.07.

Munkacsoport / Az északi rész ma kerül terítékre

Közélet
Munkacsoport / Az északi rész ma kerül terítékre
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár