Döntések az augusztusi rendkívüli testületi ülésen

2019.09.10.

Rendkívüli ülés / Indulhat a játszóház kialakítása

Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület augusztus 29-én. Egyebek mellett arról is döntöttek a városvezetők, hogy az önkormányzat több tízmillió forint önerőt biztosít a volt laktanyában létrehozandó játszóház építésére.

Módosították a város és a Szekszárdi Tankerületi Központ közötti szerződést, a Szent Imre utcai iskolaépülettel kapcsolatban.
Mint azt megírtuk, a tolnai Szent Mór katolikus általános iskola a tanév végével befejezte működését. A fenntartó, a Pécsi Egyházmegye a fenntartói jogot átadta a Szekszárdi Tankerületi Központnak, amivel lehetővé vált, hogy szeptembertől az ingatlant továbbra is oktatási célra használják. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a volt katolikus iskola épületébe átköltözik a szomszédos iskolaépületben eddig működött, állami fenntartású Széchenyi iskola felső tagozata.
Az új felállás kapcsán kellett módosítani a tolnai önkormányzat, mint a Szent Imre utcai iskolaépület tulajdonosa, és a tankerület, mint fenntartó közötti szerződést. Ennek lényege, hogy a tankerületi központ augusztus 31-ével visszaadta az épületet a városnak. Az immár üres ingatlan fenntartását az önkormányzat biztosítja, a Tolnai Intézményműködtető Központ (TIK) révén.
Appelshoffer Ágnes polgármester az ülésen elmondta: a Pécsi Egyházmegye vezetői már jelezték, hogy az egyházmegye megvásárolná az üressé vált Szent Imre utcai ingatlant a várostól. A polgármester azonban úgy véli, nem lenne elegáns a közelgő önkormányzati választások előtt dönteni erről a kérdésről. Ezért azt javasolta, hogy majd az újonnan felálló testület tárgyalja a témát.

Indulhat a tolnai játszóház és szabadidőpark kialakítása, miután a képviselő-testület úgy döntött, hogy biztosítja a beruházáshoz szükséges önerőt.
Mint arról korábban beszámoltunk, az egykori laktanya területén kialakítandó játszóház és szabadidőpark kivitelezésére másodszorra kiírt közbeszerzésen, idén márciusban, a sióagárdi HGT Invest Kft. adta összességében a legkedvezőbb ajánlatot. (Az első eljárást eredménytelennek nyilvánították, mivel akkor a legolcsóbb ajánlat is több, mint 120 millió forinttal volt drágább, mint az előzetesen kalkulált érték.) A második pályázatra már alacsonyabb összegű vállalások érkeztek, de a nyertes vállalási ár így is 75 millióval több volt, mint a pályázati támogatásból rendelkezésre álló bruttó 270 millió forint. A vállalkozási szerződést az önkormányzat így is megkötötte a vállalkozással, azzal a feltétellel, hogy ha a város nem tudja biztosítani a hiányzó forrást, akkor a szerződés ez év szeptember elsejével megszűnt volna.
Az önkormányzat időközben többlettámogatási kérelmet nyújtott be az államhoz, illetve a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz is, pályázati önerő kiegészítésre. Még egyik támogatási kérelmet sem bírálták el, a város költségvetésében viszont jelenleg van akkora tartalék, amellyel – remélhetőleg csak átmenetileg – biztosítani lehet a hiányzó önerőt, a testület döntése értelmében.

A meghívásos eljárásra egyetlenként ajánlatot benyújtó Alisca Terra Kft. nyerte el a „mözsi gödörben” levő illegális hulladéklerakó felszámolására kiírt pályázatot, bruttó 2,7 millió forintos ajánlattal.

Döntöttek a Tolna-Fadd-Dombori kerékpárút megépítéséhez szükséges kisebb magánterületek megvásárlásáról, illetve önkormányzati területek értékesítéséről. A testület májusban már hozott egy döntést ezzel kapcsolatban. Azóta megtörténtek a szükséges tulajdonosi egyeztetések és az értékbecslés is.
A mostani határozat szerint a város 9 darab, összesen 1846 négyzetméteres telekrészt vásárol, összesen mintegy 409 ezer forint összegben. Emellett értékesítésre kijelöltek 6 darab, összesen mintegy 1750 négyzetméternyi ingatlanrészt, 222 forint/négyzetméter áron.

Közművelődési intézmények felszereltségének növelése címen nyújt be pályázatot a város. A testület döntése szerint a két felújított civil ház bútorzatára adnak be 2,4 millió forintos támogatási kérelmet, az önkormányzatnak 10 százalékos önrészt kell biztosítania.

Régi problémát orvosolva, kiépítik a vásártéri emeletes házak – a vízmű lejárótól jobbra eső – garázssorának közvilágítását – döntött a testület. A kivitelezés várhatóan bruttó mintegy 2,5 millió forintba kerül. A feladat megvalósítására a Thelena Kft-vel köt szerződést az önkormányzat.

Az őszi önkormányzati választásokra tekintettel megválasztották a Helyi Választási Bizottság és a szavazatszámláló bizottságok új tagjait. A HVB új tagja Ódor János lett, akit a nemzetiségi választáson induló Stadler Tibor helyére választottak meg. A szavazatszámláló bizottságokba összesen 7 új tagot, illetve póttagot választottak meg.

A Szent Mór Katolikus Általános Iskola bezárásával a területi védőnői körzetekben az ellátotti létszám változik. A védőnői körzeteket ezért át kell alakítani, emiatt módosították a vonatkozó helyi rendeletet.

Önkormányzat
2019.10.09.

Döntések a szeptemberi testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések a szeptemberi testületi ülésen
2019.10.16.

Szoros volt a verseny az önkormányzati választásokon

Önkormányzat
Szoros volt a verseny az önkormányzati választásokon
2019.10.29.

Alakuló ülés: közös munka a siker kulcsa

Önkormányzat
Alakuló ülés: közös munka a siker kulcsa
2019.11.06.

Testületi ülés 2019.
november 7. 13.30 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2019.
november 7. 13.30 óra
2019.12.10.

Döntések a novemberi testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések a novemberi testületi ülésen
2020.01.11.

Önkormányzat | Döntések a decemberi testületi ülésen

Önkormányzat
Önkormányzat | Döntések a decemberi testületi ülésen
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár