Ezüstérem jutott a kupában a Tolna-Mözsnek

2019.02.24.

Döntőhöz méltó küzdős, jó iramú mérkőzést játszott a címvédő WSH-Palmfood Tolna-Mözs és a bajnokságban listavezető Astra együttese, amelyből a kiskunfélegyháziak jöttek ki győztesen (2–1).

A későbbi kupagyőztes dominálta a támadójátékot, míg Varga Adélék a védekezésből indított kontrákban bíztak. Sokáig jól is működött a tolna-mözsi taktika, igaz, ehhez kellettek Deczki Vanda elképesztő bravúrjai. A kapus büntetőt hárított, emellett több ziccert is fogott, életben tartva a csapata győzelmi reményeit. Félóra játék után aztán az Astra egyik klasszisa, Sipos Lilla villant, a válogatott játékos baloldali, távoli átlövésénél már a kapus is tehetetlen volt.

Kép

A vezető találatnál megtört Nagy Roland együttese, három perccel később megduplázta előnyét a félegyházi gárda. A tolnaiak öt a négy elleni játékra álltak át, de Szalkai Kitti kiállítását (két sárga lap) követően már nem tudták olyan nyomás alá helyezni az ellenfél kapuját, mint azt megelőzően. A szépítő találat a mindössze 15 esztendős Wiesner Dalma révén így is összejött.

Az Astra két év után ült fel ismét a Magyar Kupa trónjára (összességében hatodszor), a Tolna-Mözs számára pedig a tavalyi arany után ezüstérem jutott.

Magyar Kupa, döntő

WSH-Palmfood Tolna-Mözs – Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC 1–2 (0–0).
Szigetszentmiklós, v.: Wittner (Tolnay, Kiss G.).

Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Horváth H., Varga A., Urbán A. Csere: Csizmók, Garay-Simon, Farkas K., Bajcsy, Csapó, Wiesner. Edző: Nagy Roland
Astra: Farkas K. – Krascsenics Cs., Sipos L., Szabó B., Gelb. Csere: Rozmis, Krascsenics P., Nagy A., Nagypál, Gál T., Véninger, Vidovenyecz, Dikanová, Kiss G. Edző: Dombó János
Gólszerzők: Wiesner (40.), illetve Sipos L. (30.), Gelb (33.). Kiállítva: Szalkai (37.).

Berg Sándor

Sport
2018.09.23.

Két arany az ősz első karate versenyén

Sport
Két arany az ősz első karate versenyén
2018.09.25.

Az idény első mérkőzése mindig nehéz

Sport
Az idény első mérkőzése mindig nehéz
2018.09.26.

Eddig két erős csapat ellen játszottunk

Sport
Eddig két erős csapat ellen játszottunk
2018.09.28.

Vándorló Szépkorúak Baráti Köre

Sport
Vándorló Szépkorúak Baráti Köre
2018.10.08.

"Kaszárnyafutás"

Sport
"Kaszárnyafutás"
2018.10.15.

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk

Sport
Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár