Hármas összefogás áll a felújítás mögött

2019.09.24.

Átadták a megújult tolnai városi sportpályát. A közel negyedmilliárd forintos beruházás állami, önkormányzati és civil együttműködéssel valósulhatott meg.

A projekt keretében egyebek mellett felújították és bővítették a kiszolgáló épületet, megújult a lelátó és az edzőpálya, a sporttelepet bekerítették. A létesítményt a Tolna VFC utánpótlás és felnőtt futballistáin kívül minden mozogni vágyó magánszemély is használhatja.

Hajdan a honi futballista tehetségek állítólag a grundokon pallérozódtak. Manapság ilyen „klasszikus” placcok már nincsenek, de a mai, korszerű futball-létesítmények is felfoghatók grundoknak – némi extrával.

A megye legújabban elkészült ilyen létesítményeinek egyike a megújult tolnai városi sportpálya, amelyet hétfőn délután avattak fel. Közel negyedmilliárd forintos fejlesztésről van szó, amely az állam által átengedett, sportcélokra felajánlható társasági adóból (tao) és az önrészt biztosító önkormányzati támogatásból valósulhatott meg, egy civil szervezet, a Tolna Városi Futball Club (Tolna VFC) koordinálásával.

Kép

Czank Géza, Wéber Tamás és Appelshoffer Ágnes a felújított öltözőben. Nemcsak megszépült, bővült is a létesítmény Fotó: Mártonfai Dénes

Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere az ünnepségen elárulta: jó, hogy ült, amikor meghallotta, mekkora összeget kellene biztosítani a városnak saját erőként a projekthez. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az általános gyakorlattal ellentétben a kérelmező (a Tolna VFC) nem csak kért, hanem fel is ajánlott valamit: a mintegy 240 milliós beruházáshoz több, mint 180 millió forint támogatást, amit a klub az MLSZ pályázatán nyert. Így végül a város – négy évre elosztva – több mint ötvenmillió forintos önerejével meg is valósulhatott a fejlesztés, a szekszárdi Sz+C Stúdió Kft. kivitelezésében.

A polgármester emlékeztetett arra is, hogy a nem egészen 12 ezer fős városban több mint 500 gyermek sportol rendszeresen, és szinte nincs olyan sportág, amit ne lehetne űzni Tolnán. Köszönhetően annak is, hogy az önkormányzat talán még erőn felül is igyekszik biztosítani a megfelelő létesítményi feltételeket a sportoláshoz. Például ezzel a megújított „grunddal”, extrákkal felszerelve. Amit reményei szerint a jövőben is nagyon sokan használnak majd.

Bővítettek, építettek, felújítottak

Kép

Wéber Tamás (balra), a Tolna VFC elnöke, Appelshoffer Ágnes polgármester és Czank Géza, a kivitelező cég vezetője

Wéber Tamás, a Tolna VFC elnöke az átadón elmondta: a beruházás során kompletten felújították az öltözőépületet. Ezen kívül három új öltözővel, egy szertárhelyiséggel és egy rehabilitációs szobával bővült a létesítmény. Megújult a lelátó, teljesen felújították az edzőpályát, mellette pedig egy új edzőterületet is kialakítottak. Bekerítették a mintegy 5 hektáros területet, vagyonvédelmi fejlesztéseket is végeztek. Két éve, szintén a városi sportpályán, egy műfüves futballpályát adtak át.

Steinbach Zsolt

Közélet

Képgaléria

Ez történt Tolnán - képes beszámolók

Képgaléria
2018.12.11.

Ünnepre hangolódik gyermek és felnőtt

Közélet
Ünnepre hangolódik gyermek és felnőtt
2018.12.13.

Werling Klára mindig orvos akart lenni

Közélet
Werling Klára mindig orvos akart lenni
2018.12.14.

Paprikából (Michelin) csillagos ötös

Közélet
Paprikából (Michelin) csillagos ötös
2018.12.15.

Tíz mázsa adomány gyűlt össze

Közélet
Tíz mázsa adomány gyűlt össze
2018.12.16.

Mólót építenének a tolnai horgászok

Közélet
Mólót építenének a tolnai horgászok
2018.12.18.

Támogatják a családi bölcsődéket

Közélet
Támogatják a családi bölcsődéket
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár