Tizenöt éves a tolnai polgárőrség

2016.09.26.

Tolna | Ahogy az országban 1991-ben, úgy Tolna megyében is a polgárok „önvédelmi reflexeként" alakult meg a polgárőrség. A városban erre 2001-ben került sor, harminckét alapító taggal.

Kép

Bensőséges ünnepséget tartottak a zeneiskolában (Fotó: Mártonfai Dénes)

Ma huszonnégyen tevékenykednek a város közrendjéért, közbiztonságáért, a rendőrség „előretolt állásaként", szervezetten, szakszerűen, önzetlenül - röviden így is összefoglalható az idén 15 éves tolnai polgárőrség múltja és jelene, dr. Szilák Mihály elnök jubileumi beszéde alapján. Az ünnepséget pénteken rendezték a tolnai zeneiskola dísztermében.

A tolnai szervezetről igen elismerő vélemények hangoztak el. Széles János, a megyei polgárőr szövetség elnöke azt mondta: ő csak úgy lehet „nagyképű megyei elnök", ha sok olyan kiváló polgárőrség van, mint a tolnai. Ő a megyei szövetség díszoklevelét adta át a tolnai szervezetnek. Dr. Bíró Attila, a megyei rendőr-főkapitányság osztályvezetője is csak a „legnagyobb megbecsülés hangján" tudott szólni a tolnaiakról, és köszönte meg önzetlen munkájukat az élhető környezet megteremtéséért.

Pirgi József, Tolna alpolgármestere a városlakók nyugodt éjszakáinak és nappalainak biztosításához való hozzájárulásért mondott köszönetet, megemlítve, hogy nagyon jó helyre megy az a támogatás, amellyel az önkormányzat segíti a polgárőröket.

Az ünnepség végén többen vehettek át jutalmat. Mindenekelőtt a kilenc, ma is aktív alapító tag, Rikker Józsefné, Bánvölgyi Ferenc, Schuck Dezső, Sebestyén János, Szabó István, Szászi Zsolt, Széles József, Würzel Zoltán és dr. Szilák Mihály. Ajándéktárgyat kapott Hága Lászlóné nyugalmazott iskolaigazgató, Appelshoffer Ágnes polgármester, dr. Kovács Zoltán, a megyei főkapitányság vezető helyettese, dr. Pilisi Gábor szekszárdi rendőrkapitány, Széles János, Wiesner Csaba, a tolnai rendőrőrs alosztályvezetője, Losonczy Imre, a KMB csoport vezetője.

2016. szeptember 26. S. K.

Közélet
2017.06.20.

Országos tűzgyújtási tilalom van!

Közélet
Országos tűzgyújtási tilalom van!
2017.06.23.

Régi és új harmonikus kapcsolata

Közélet
Régi és új harmonikus kapcsolata
2017.06.29.

Valami bűzlik Tolnán! De mi?

Közélet
Valami bűzlik Tolnán! De mi?
2017.07.03.

76 tagot számlál a szűk család Lukácséknál

Közélet
76 tagot számlál a szűk család Lukácséknál
2017.07.04.

Fontos lépést tettek a dunai vízpótlás érdekében

Közélet
Fontos lépést tettek a dunai vízpótlás érdekében
2017.07.10.

Más megoldást kell keresni

Közélet
Más megoldást kell keresni
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár