A győzelembe kellett menekülniük

2019.01.29.

Fordított és újra ott van a Final Fourban a Tolna

Címvédőként ott lesz a női futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a WSH Tolna-Mözs, miután ledolgozta egygólos hátrányát a TFSE vendégeként.

Győzelembe kellett menekülnie a Tolna-Mözsnek, amely a negyeddöntő első mérkőzésén hazai pályán 3–2-re kikapott a szintén élvonalbeli TFSE-től. Az a vereség mégis meglepetés volt, hiszen a fővárosi gárda nyeretlen az NB I-ben, de azzal a játékkal, amit akkor nyújtott Nagy Roland csapata, a hazaiak győzelme lett volna meglepetés.

A visszavágó sem indult jól, a harmadik percben a Tolnán duplázó Koch Fruzsina találatával kétgólos lett a tolnaiak összesített hátránya. A félidőre ebből egyet ledolgoztak Halászi Kingáék, a második játékrész elején Urbán Anett találatával összesítésben pedig már 4–4-re álltak. Az idegenben lőtt több gól miatt azonban még a TFSE állt továbbjutásra, egy perccel a vége előtt viszont jött Urbán mindent eldöntő gólja.

Kép

„Az első félidőben kifejezetten gyengén játszottunk és körülményesen, nem volt bennünk átütőerő. A második játékrészben kicsit emeltünk a tempón, de még közel sem játszottunk úgy, ahogy tudunk! – fogalmazott Nagy Roland. – Örülök, hogy továbbjutottunk, megpróbáljuk az edzések számát növelni, akár edzőmeccsel is” – tette hozzá a tolnaiak edzője.

A címvédő tolna-mözsiek mellett az előző kiírásban ezüstérmes Hajdúböszörmény, az elődöntős Astra Kiskunfélegyháza és a másodosztályú Debreceni EAC lesz ott a február 23-24-i, szigetszentmiklósi Final Fouron.

A Pest megyei település sportcsarnoka jó emlékeket idézhet fel a Tolna csapatában, hiszen a tavaly év végi, hagyományos Karácsony Kupán a Hajdúböszörmény mögött ezüstérmet szereztek Varga Adélék. Arra a tornára szintén címvédőként utaztak…

Női Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó. TFSE–WSH Tolna-Mözs 1–3 (1–1). Budapest, Soroksári Sportcsarnok.
TFSE: Terdik – Bede, Winternitz A., Winternitz K., Koch. Csere: Kardosi, Kajdy, Juhász A., Bagdi, Janicsek. Edző: Korozmán Krisztián.
Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Halászi, Varga A., Farkas K. Csere: Mészáros D., Garay-Simon, Urbán, Csapó. Edző: Nagy Roland.
Gólszerzők: Koch (3.), illetve Urbán (25., 39,), Halászi (9.). Továbbjutott: a Tolna-Mözs 5–4-es összesítéssel.
További eredmények: Astra-Herbária Kfháza FC–KRSE-Ludovika 3–0 (játék nélkül). Tj.: az Astra 10–1-gyel. FTC Futsal-Fisher Klíma–Hajdúböszörményi TE 2–7. Tj.: a HTE 12–2-vel. Debreceni EAC–MVFC Berettyóújfalu 5–1. Tj.: a DEAC 9–1-gyel.

Berg Sándor

Sport
2018.09.23.

Két arany az ősz első karate versenyén

Sport
Két arany az ősz első karate versenyén
2018.09.25.

Az idény első mérkőzése mindig nehéz

Sport
Az idény első mérkőzése mindig nehéz
2018.09.26.

Eddig két erős csapat ellen játszottunk

Sport
Eddig két erős csapat ellen játszottunk
2018.09.28.

Vándorló Szépkorúak Baráti Köre

Sport
Vándorló Szépkorúak Baráti Köre
2018.10.08.

"Kaszárnyafutás"

Sport
"Kaszárnyafutás"
2018.10.15.

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk

Sport
Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár