A győzelembe kellett menekülniük

2019.01.29.

Fordított és újra ott van a Final Fourban a Tolna

Címvédőként ott lesz a női futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a WSH Tolna-Mözs, miután ledolgozta egygólos hátrányát a TFSE vendégeként.

Győzelembe kellett menekülnie a Tolna-Mözsnek, amely a negyeddöntő első mérkőzésén hazai pályán 3–2-re kikapott a szintén élvonalbeli TFSE-től. Az a vereség mégis meglepetés volt, hiszen a fővárosi gárda nyeretlen az NB I-ben, de azzal a játékkal, amit akkor nyújtott Nagy Roland csapata, a hazaiak győzelme lett volna meglepetés.

A visszavágó sem indult jól, a harmadik percben a Tolnán duplázó Koch Fruzsina találatával kétgólos lett a tolnaiak összesített hátránya. A félidőre ebből egyet ledolgoztak Halászi Kingáék, a második játékrész elején Urbán Anett találatával összesítésben pedig már 4–4-re álltak. Az idegenben lőtt több gól miatt azonban még a TFSE állt továbbjutásra, egy perccel a vége előtt viszont jött Urbán mindent eldöntő gólja.

Kép

„Az első félidőben kifejezetten gyengén játszottunk és körülményesen, nem volt bennünk átütőerő. A második játékrészben kicsit emeltünk a tempón, de még közel sem játszottunk úgy, ahogy tudunk! – fogalmazott Nagy Roland. – Örülök, hogy továbbjutottunk, megpróbáljuk az edzések számát növelni, akár edzőmeccsel is” – tette hozzá a tolnaiak edzője.

A címvédő tolna-mözsiek mellett az előző kiírásban ezüstérmes Hajdúböszörmény, az elődöntős Astra Kiskunfélegyháza és a másodosztályú Debreceni EAC lesz ott a február 23-24-i, szigetszentmiklósi Final Fouron.

A Pest megyei település sportcsarnoka jó emlékeket idézhet fel a Tolna csapatában, hiszen a tavaly év végi, hagyományos Karácsony Kupán a Hajdúböszörmény mögött ezüstérmet szereztek Varga Adélék. Arra a tornára szintén címvédőként utaztak…

Női Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó. TFSE–WSH Tolna-Mözs 1–3 (1–1). Budapest, Soroksári Sportcsarnok.
TFSE: Terdik – Bede, Winternitz A., Winternitz K., Koch. Csere: Kardosi, Kajdy, Juhász A., Bagdi, Janicsek. Edző: Korozmán Krisztián.
Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Halászi, Varga A., Farkas K. Csere: Mészáros D., Garay-Simon, Urbán, Csapó. Edző: Nagy Roland.
Gólszerzők: Koch (3.), illetve Urbán (25., 39,), Halászi (9.). Továbbjutott: a Tolna-Mözs 5–4-es összesítéssel.
További eredmények: Astra-Herbária Kfháza FC–KRSE-Ludovika 3–0 (játék nélkül). Tj.: az Astra 10–1-gyel. FTC Futsal-Fisher Klíma–Hajdúböszörményi TE 2–7. Tj.: a HTE 12–2-vel. Debreceni EAC–MVFC Berettyóújfalu 5–1. Tj.: a DEAC 9–1-gyel.

Berg Sándor

Sport
2018.06.22.

Új kezekbe került az utánpótlás

Sport
Új kezekbe került az utánpótlás
2018.06.23.

Olvasóink szavazás alapján döntötték el

Sport
Olvasóink szavazás alapján döntötték el
2018.06.28.

Egyéniben bronzérmet, csapatban vb-t nyert

Sport
Egyéniben bronzérmet, csapatban vb-t nyert
2018.07.04.

Felejthetetlen napokat töltöttek Olaszországban

Sport
Felejthetetlen napokat töltöttek Olaszországban
2018.07.13.

Sikeres évet zárt a TolnaKC

Sport
Sikeres évet zárt a TolnaKC
2018.07.14.

Fesztiválhangulatra készül Fadd-Dombori

Sport
Fesztiválhangulatra készül Fadd-Dombori
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár