Döntések a szeptemberi testületi ülésen

2019.10.09.

Testületi ülés / Elbúcsúztak a mostani képviselők 

Utolsó ülését tartotta a jelenlegi képviselő-testület szeptember 26-án. Többek között döntöttek az Egészségházban történő vérvételi időpontok változásáról is.
 
Újabb pályázatot ír ki az önkormányzat az I. számú házi gyermekorvosi körzet ellátására, miután a júliusban megjelent pályázatra nem volt jelentkező. A körzet ellátását tavaly július óta helyettesítéssel oldják meg.

A 3. számú háziorvosi körzet új gyógyítója, dr. Juhász László azt kérte az önkormányzattól, hogy ez év novembertől a háziorvosi rendelőjében belgyógyászati és nefrológiai szakorvosi magánrendelést folytathasson, szerda délutánonként. A testület támogatta a kérelmet, a magánrendelésre használt rendelő bérleti díja – hasonlóan a város más szakrendeléseihez – 1600 forint lesz óránként.

Október elsejétől módosították a vérvétel időpontját a tolnai Egészségházban. Ezentúl már hétfőtől péntekig működik a szolgáltatás, a korábbiakhoz képest egy órával későbbi időpontban, azaz reggel 7-től 9-ig.
 
Bővült a Csodavár Egyesület által biztosított családi bölcsőde, 7 férőhellyel. A testület úgy döntött, hogy a családi bölcsődébe járó gyerekek utáni önkormányzati támogatást a szolgáltatást igénybe vevő új családok is igénybe vehetik. Ugyanakkor azoknak a családoknak, amelyek állami támogatást kapnak, nem jár majd az önkormányzati támogatás.  

Ismét lesz bérlője az egykori, rekultivált szeméttelepnek, kaszálási céllal. A területet legalább évente kétszer kaszálni kell az előírások szerint. Ezt a feladatot korábban egy tolnai állattartó végezte. Miután felmondta a szerződést, a Thelena Kft. látta el a feladatot. Most ismét egy állattartó jelentkezett a terület kaszálására, aki ezért öt éven át évi 45 ezer forintot fizet a városnak.

Térfigyelő rendszert építenek ki a városban, pályázati támogatással. A beérkezett árajánlatok alapján a képviselő-testület a szekszárdi SCH.A.T. Kft-t bízta meg a munka elvégzésével, 1,898 millió forintért.

Kiválasztották a Rosmayer emlékhely felújításának kivitelezőjét. A legolcsóbb ajánlatot a sióagárdi HGT Invest Kft. adta, bruttó 2,285 millió forintért.

Ismét meghirdetik az egykori tolnai művelődési ház és könyvtár épületét eladásra, miután az eddigi pályázatok – tavaly nyár óta – eredménytelennek bizonyultak. Az eladási ár továbbra is minimum 50 millió forint.

Megszűnik az önkormányzat által alapított Tolnai Tudásért Közalapítvány és a Tolna Város Kultúrájáért és Sportjáért Közalapítvány. Az alapítványok már régóta nem működnek, kuratóriumuk sincs már, az alapító önkormányzat viszont nem szüntetheti meg ezeket a szervezeteket. Az önkormányzat a vonatkozó jogszabályok értelmében annyit tehet, hogy mivel az alapítványok céljának megvalósítása lehetetlenné vált, az alapítvány megszűnési okát bejelenti a Szekszárdi Törvényszék Cégbíróságához.

Meghívásos pályázaton fogják kiválasztani a Tolnai Hírlap megjelentetőjét.  Ezúttal egy évre szól majd a megbízás. Az eljárást a gazdasági bizottság bonyolítja le.

Ez év végén lejár a Tolnai Intézményműködtető Központ (TIK) intézményvezetőjének megbízása. Ezért a testület pályázat kiírásáról döntött a TIK vezetői feladatainak ellátására.

Módosították a szociális rendeletet is. Ez alapján a jövőben a kiszállított étel szállítási díját – közös háztartásban élők esetében – csak egy személyre lehet megállapítani.

Két újabb kérelem érkezett szennyvízcsatorna közműfejlesztések hozzájárulási díjának megállapítására. A Gárdonyi utcából érkezett kérelem esetében – mivel a gerincvezetékre a rákötés már korábban megtörtént –, a térítési díj 120 ezer forint. Egy Bajcsy utcai épületre vonatkozó kérelem esetén a csatlakozást még ki kell építeni, ott bruttó 501 ezer forint hozzájárulást kell fizetni.

Az ülés végén Appelshoffer Ágnes polgármester megköszönte a munkát a testületi tagoknak. Megítélése szerint minden képviselő a város érdekeit képviselte, a városért dolgozott. Azt kívánta, hogy a településnek legalább olyan jó testülete legyen a választások után, mint az elmúlt öt évben volt. Sok sikert kívánt a továbbiakban mindenkinek.
Herczig Zoltán szerint sem politikai döntések születtek az elmúlt öt évben, úgy vélte,  hatékonyan dolgozott a testület a város érdekében.

A polgármester búcsúzóul emléklapot adott át minden képviselőnek.

Önkormányzat
2019.09.10.

Döntések az augusztusi rendkívüli testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések az augusztusi rendkívüli testületi ülésen
2019.09.11.

Rendkívüli testületi ülés
2019. szeptember 12.

Önkormányzat
Rendkívüli testületi ülés
2019. szeptember 12.
2019.09.20.

Testületi ülés 2019.
szeptember 26. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2019.
szeptember 26. 15.00 óra
2019.10.09.

Döntések a szeptemberi testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések a szeptemberi testületi ülésen
2019.10.16.

Szoros volt a verseny az önkormányzati választásokon

Önkormányzat
Szoros volt a verseny az önkormányzati választásokon
2019.10.29.

Alakuló ülés: közös munka a siker kulcsa

Önkormányzat
Alakuló ülés: közös munka a siker kulcsa
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár