Viharfelhők gyülekeznek a tolnai futsal egén

2016.06.17.

Húsz év után nem lesz női futsalcsapat Tolnán?

Tolna-Mözs | Sokáig aranyesélyesnek számító, végül az NB I ötödik helyén záró Brand Mission Tolna-Mözsnél több játékos is bejelentette, távozik a csapattól - mondta Simon Ferenc, a klubot működtető kft. egyik tulajdonosa.

Kép

Hodován Edit (kék-fehérben) többé nem csatázik a parketten, hiszen a szezon végeztével szögre akasztja a futsalcsukát (Fotó: Makovics K.)

A Brand Mission Tolna-Mözs csapatát a bajnokság negyeddöntőjében drámai körülmények között kiejtette a Szekszárdi UFC, pár nappal később Frank Tamás szakmai igazgató lemondott, miután elmondása szerint hiteltelenné vált játékosai felé. Helyét a hátralévő mérkőzésre Ferenczi Anna vette át, akivel az ötödik helyen zárták a szezont. A megbízott edző azonban nem marad a tolnai együttesnél, s többen is követik példáját.

„Bozsik Nikolettel az Airnergy-hez szerződtek, Folk Zsuzsanna, miután Budapesten jár egyetemre, így egy fővárosi csapatban képzeli el a jövőjét, s több klub is érdeklődött iránta. Vincze Anikó sem marad Tolnán, s az sem kizárt, hogy felhagy a futsallal, az viszont biztos, hogy Hodován Edit befejezi az aktív játékot" - nyilatkozta Simon Ferenc.

A lista azonban itt még nem ér véget, ugyanis Megyes Ágnes és Buchmüller Petra a klubvezető elmondása szerint minden bizonnyal bronzérmes Szekszárdi UFC-t választja, és bár még hivatalos bejelentés nincs, de úgy hírlik, hogy Fábián Rebeka is a megyeszékhelyre tart.

„Bizonytalan a helyzetünk, még az is nagy kérdés, hogy jövőre el tudunk-e indulni bármelyik vonalban, nemhogy az első osztályban. Jelenleg öt játékos alkotja a csapatot, abból Ősz Csenge az egyik, aki Tatabányáról járt le hozzánk heti három edzésre és a mérkőzésekre. Húsz évig volt felnőtt együttes Tolnán, lehet, hogy huszonegyedikben már nem lesz" - mondta elkeseredett hangon Simon Ferenc.

Arra a kérdésre, hogy mi vezetett ahhoz, hogy több meghatározó játékos is búcsút intsen Tolnának, tiszta fejjel, anélkül, hogy bárkit is megbántson, nem tudott volna válaszolni, így nem nyilatkozott.

A férfiaknál jobb a helyzet

Férfi együttessel is rendelkezik a tolnai egyesület, mely az NB II. Közép csoportjában szerepel, s idén a nyolcadik helyen zárt a tizenöt csapatos bajnokságban. „A férfiaknál nincsenek gondok, ott egy stabil utánpótlásrendszerünk van. Fokozatosan építettük be a fiatalokat a nagyok közé, amit a jövőben is szeretnénk folytatni. Emellett a megtartásuk érdekében tervben van egy nagypályás csapat indítása" - mondta Simon Ferenc. Az edző személye is még bizonytalan (előző idényben Kneller Balázs játékos-edzőként tevékenykedett), de a pénteki közgyűlésen erre a kérdésre is választ kaphatunk.

2016. június 17. teol.hu/Berg Sándor

Sport
2016.09.24.

Alakulóban a Tolna-Mözsi FSE

Sport
Alakulóban a Tolna-Mözsi FSE
2016.09.29.

Győztes meccsen debütált az ukrán edző

Sport
Győztes meccsen debütált az ukrán edző
2016.10.04.

Egy félidő alatt eldöntötte a Tolna

Sport
Egy félidő alatt eldöntötte a Tolna
2016.10.11.

Rangadóhoz méltó mérkőzés

Sport
Rangadóhoz méltó mérkőzés
2016.10.18.

Tolna-Mözsi FSE

Sport
Tolna-Mözsi FSE
2016.11.07.

A bravúr sikerült

Sport
A bravúr sikerült
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár