Viharfelhők gyülekeznek a tolnai futsal egén

2016.06.17.

Húsz év után nem lesz női futsalcsapat Tolnán?

Tolna-Mözs | Sokáig aranyesélyesnek számító, végül az NB I ötödik helyén záró Brand Mission Tolna-Mözsnél több játékos is bejelentette, távozik a csapattól - mondta Simon Ferenc, a klubot működtető kft. egyik tulajdonosa.

Kép

Hodován Edit (kék-fehérben) többé nem csatázik a parketten, hiszen a szezon végeztével szögre akasztja a futsalcsukát (Fotó: Makovics K.)

A Brand Mission Tolna-Mözs csapatát a bajnokság negyeddöntőjében drámai körülmények között kiejtette a Szekszárdi UFC, pár nappal később Frank Tamás szakmai igazgató lemondott, miután elmondása szerint hiteltelenné vált játékosai felé. Helyét a hátralévő mérkőzésre Ferenczi Anna vette át, akivel az ötödik helyen zárták a szezont. A megbízott edző azonban nem marad a tolnai együttesnél, s többen is követik példáját.

„Bozsik Nikolettel az Airnergy-hez szerződtek, Folk Zsuzsanna, miután Budapesten jár egyetemre, így egy fővárosi csapatban képzeli el a jövőjét, s több klub is érdeklődött iránta. Vincze Anikó sem marad Tolnán, s az sem kizárt, hogy felhagy a futsallal, az viszont biztos, hogy Hodován Edit befejezi az aktív játékot" - nyilatkozta Simon Ferenc.

A lista azonban itt még nem ér véget, ugyanis Megyes Ágnes és Buchmüller Petra a klubvezető elmondása szerint minden bizonnyal bronzérmes Szekszárdi UFC-t választja, és bár még hivatalos bejelentés nincs, de úgy hírlik, hogy Fábián Rebeka is a megyeszékhelyre tart.

„Bizonytalan a helyzetünk, még az is nagy kérdés, hogy jövőre el tudunk-e indulni bármelyik vonalban, nemhogy az első osztályban. Jelenleg öt játékos alkotja a csapatot, abból Ősz Csenge az egyik, aki Tatabányáról járt le hozzánk heti három edzésre és a mérkőzésekre. Húsz évig volt felnőtt együttes Tolnán, lehet, hogy huszonegyedikben már nem lesz" - mondta elkeseredett hangon Simon Ferenc.

Arra a kérdésre, hogy mi vezetett ahhoz, hogy több meghatározó játékos is búcsút intsen Tolnának, tiszta fejjel, anélkül, hogy bárkit is megbántson, nem tudott volna válaszolni, így nem nyilatkozott.

A férfiaknál jobb a helyzet

Férfi együttessel is rendelkezik a tolnai egyesület, mely az NB II. Közép csoportjában szerepel, s idén a nyolcadik helyen zárt a tizenöt csapatos bajnokságban. „A férfiaknál nincsenek gondok, ott egy stabil utánpótlásrendszerünk van. Fokozatosan építettük be a fiatalokat a nagyok közé, amit a jövőben is szeretnénk folytatni. Emellett a megtartásuk érdekében tervben van egy nagypályás csapat indítása" - mondta Simon Ferenc. Az edző személye is még bizonytalan (előző idényben Kneller Balázs játékos-edzőként tevékenykedett), de a pénteki közgyűlésen erre a kérdésre is választ kaphatunk.

2016. június 17. teol.hu/Berg Sándor

Sport
2017.04.24.

Tanren Karate SE Tolna

Sport
Tanren Karate SE Tolna
2017.05.07.

Döntetlen a megyei derbin

Sport
Döntetlen a megyei derbin
2017.05.22.

Akarásból ismét jelesre vizsgáztak

Sport
Akarásból ismét jelesre vizsgáztak
2017.05.23.

Közel harmincan neveztek

Sport
Közel harmincan neveztek
2017.05.31.

Szezonzáró Magyar Bajnoki ezüstérmek

Sport
Szezonzáró Magyar Bajnoki ezüstérmek
2017.06.04.

Tolna VFC 2016/2017
(röviden + tabella)

Sport
Tolna VFC 2016/2017
(röviden + tabella)
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár