Bronzzal a nyakukban jöhettek haza Olaszországból

2019.07.02.

Visszatérő vendégként szerepelt az olaszországi Mon­tesilvanóban rendezett nemzetközi utánpótlástornán a Tolna-Mözs FSE leánycsapata. A tavalyi ezüst után idén a dobogó harmadik foka jutott a fiataloknak.

Remek idényen van túl a Tolna-Mözs U17-es együttese, amely magabiztosan nyerte az élvonalbeli bajnokságot, hét pontot verve a második Miskolcra és nyolcat a harmadik Gyulára. Az arany­éremért „cserébe” kapták a fiatalok az utazást a vezetőségtől.

Kép

„Idén is nagyon vártuk az utazást, a lehetőséget ezúton is köszönjük elsősorban Simon Ferencnek. Indulás előtti egy-két napban már izgatottan vártuk a kirándulást. Ahogy megérkeztünk a szállodába, máris a tengerpart ­felé vettük az irányt. A mérkőzések közötti időt szinte végig a víz mellett töltöttük, de sokat sétáltunk, társasjátékoztunk és nevettünk. A rengeteg élmény mellett egy bronzéremmel is gazdagodtunk, ami Deczki Vanda edző érdeme is” – mondta Wiesner Dalma csapatkapitány, akit a torna legjobb játékosának is megválasztottak.

A bronzéremig azonban hosszú út vezetett. A csoportkört a Divisione Italia elleni 12-1-es sikerrel kezdték a tolnaiak, akik a kolumbiai ­Inder Guardét sem kímélték (2-0). Ukrajna U17-es csapata ­(1-9), valamint az elődöntőben a finn Kampuksen Dynamo ­(0-3) már nagyobb falatnak bizonyult. A bronzmeccsen azonban az AFA Australia gárdáját magabiztosan, 6-1-re múlták felül a tolnai lányok.

„Sok nemzettel játszottunk, így a lányok megtapasztalhatták a nemzetközi meccsek temperamentumát. ­Első meccsünkön remekeltek a csajok, szép és tudatos játékkal sikerült az olaszokat ­felülmúlniuk. A Kolumbia elleni meccsünk igen nehézkes volt, ellenfelünk nagyon dinamikus és agresszív játékkal lepett meg minket, de sikeresen vettük ezt az akadályt is. Az ukránok ellen akaratgyengék és szétszórtak voltunk, ahogy a finnek ellen is. Az ausztrál csapat ellen, ­akikkel a meccsre menet ­összebarátkoztunk, mindenki összeszedetten, a tudása legjobbját mutatta” – mondta a Kneller Balázst helyettesítő tréner.

A csoportkör eredményei: Tolna-­Mözsi FSE–Divisione Italia 12-1 (Gól: Vámosi Georgina, Wiesner Dalma 3-3, Kiss Gréta 2, Lickert Szintia, Patai Barbara, Sereg Zita, Tancsa Bitia). Inter Guarne–Tolna-Mözs 0-2 (Gól: Kiss G. 2). Ukrajna U17–Tolna-Mözs 9-1 (Gól: Sereg). Elődöntő: Kampuksen Dynamo–Tolna-Mözs 3-0. Bronzmérkőzés: AFA Australia–Tolna-Mözs 1-6 (Gól: Vámosi 3, Berta Petra, Lickert, Wiesner).

Berg Sándor

Sport
2018.09.23.

Két arany az ősz első karate versenyén

Sport
Két arany az ősz első karate versenyén
2018.09.25.

Az idény első mérkőzése mindig nehéz

Sport
Az idény első mérkőzése mindig nehéz
2018.09.26.

Eddig két erős csapat ellen játszottunk

Sport
Eddig két erős csapat ellen játszottunk
2018.09.28.

Vándorló Szépkorúak Baráti Köre

Sport
Vándorló Szépkorúak Baráti Köre
2018.10.08.

"Kaszárnyafutás"

Sport
"Kaszárnyafutás"
2018.10.15.

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk

Sport
Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár