Döntések a júliusi rendkívüli testületi ülésen

2019.08.09.

Testületi ülés / Új bölcsődét építene a város

Új bölcsőde építésére ad be pályázatot az önkormányzat. Egyebek mellett erről is döntött a képviselő-testület július 30-i rendkívüli ülésén.

Döntés született a III. háziorvosi körzet helyettesítési feladatainak ellátásáról. A körzetben augusztus elsejétől dr. Juhász László rendel. Távolléte idején dr. Régi Csaba fogja őt helyettesíteni.

Ugyancsak helyettesítéssel kapcsolatos az a döntés, amely szerint dr. Barna Györgyi a jövőben nem alkalmazottként, hanem egyéni vállalkozóként helyettesít a tavaly nyár óta megüresedett I. számú gyermekorvosi körzetben. Minden más változatlan.

Egy mözsi magánszemély azt kérelmezte a város vezetésénél, hogy az egykori mözsi búcsútér területét az önkormányzat adja bérbe számára, legeltetés céljára. A testület támogatta a kérelmet, egy évre 12 ezer forintért bérbe adják a nagyjából egyharmad hektáros ingatlant.

Nem kíván újabb tulajdonrészt vásárolni az önkormányzat a balatonszepezdi, illetve a badacsonytomaji gyerektáborban – döntöttek a képviselők. A téma azért került napirendre, mert a bátaszéki önkormányzat el akarja adni a fenti két táborban meglévő tulajdoni hányadát, és – mint résztulajdonost – a tolnai önkormányzatot is elővásárlási jog illeti meg.

A város 2,7 millió forint támogatást nyert az innovációs minisztérium pályázatán illegális hulladéklerakók felszámolására. A projektet megvalósító céget meghívásos eljárásban fogják kiválasztani – döntött a testület.

Új bölcsőde építésére nyújt be pályázatot az önkormányzat. Mint az ismert, Tolnán az 1990-es évek eleje óta nem működik bölcsőde. A három év alatti gyerekek napközbeni ellátását immár hosszú évek óta családi napközik (2017-től családi bölcsődék) biztosítják a városban, jelenleg összesen 19 férőhellyel. Ezen intézményeket igénybe vevő családok gyermekeinek térítési díjához az önkormányzat is hozzájárul anyagilag, összesen évi mintegy 4 millió forinttal.
A városnak jövő év végétől eleget kell tennie a bölcsőde működtetésével kapcsolatos törvényi kötelezettségeinek. A település anyagi lehetőségei nem elegendőek bölcsőde építéséhez. Egy központi pályázat révén azonban lehetőség nyílhat a projekt megvalósítására.
Az ülésen Appelshoffer Ágnes polgármester elmondta, hogy a leendő bölcsőde elhelyezésével kapcsolatban használaton kívüli önkormányzati épületeket is megvizsgáltak. Ennek kapcsán felmerült a mözsi egykori napközi, illetve a tolnai volt művelődési ház épülete is. Ezek az ingatlanok azonban különféle okokból nem bizonyultak alkalmasnak erre a célra. Így az a döntés született, hogy egy teljesen új épület létrehozására pályázik az önkormányzat, összesen bruttó mintegy 457 millió forint összegben. A támogatás intenzitása 100 százalék, azaz a projekt önerőt nem igényel. Kétcsoportos, összesen 24 férőhelyes intézményt terveztek. Az új bölcsőde a Bartók Béla utcában, a Pitypang óvoda szomszédságában, a jelenlegi játszótér helyén épülne fel.

Tízmillió forint támogatást igényel a város az Agrárminisztérium pályázatán, egy tolnai közigazgatási területen levő, Bogyiszlót érintő, kb. egy kilométeres, zártkerti mezőgazdasági út stabilizációjára, illetve a vadvédelem kialakítására.

Új kérelem érkezett a Festetich utcából szennyvízcsatorna közműfejlesztési hozzájárulásának megállapítása érdekében. Mivel az ingatlan még nincs rákötve a gerinchálózatra, a hozzájárulás összegének a kiépítés költségét kell fedeznie, ami a város által bekért legolcsóbb árajánlat alapján jelen esetben bruttó 227 ezer forint.

Kiemelt fejlesztési területté nyilvánít az önkormányzat három ingatlant – döntött a testület. Az egyik telek a tervezett új bölcsődének adna helyet, a másik kettő az Alkotmány utcai CBA szomszédságában található. Ahhoz, hogy ezeket az ingatlanokat a megfelelő fejlesztési célra lehessen hasznosítani, a rendezési tervben át kell őket sorolni. A kiemelt fejlesztési területté nyilvánításukra lényegében azért volt szükség, hogy ezek az átsorolások a lehető leggyorsabban megtörténhessenek, ugyanakkor ne akadályozzák a város folyamatban levő, átfogó rendezési tervének módosítását.

Önkormányzat
2019.08.09.

Döntések a júliusi rendkívüli testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések a júliusi rendkívüli testületi ülésen
2019.09.10.

Döntések az augusztusi rendkívüli testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések az augusztusi rendkívüli testületi ülésen
2019.09.11.

Rendkívüli testületi ülés
2019. szeptember 12.

Önkormányzat
Rendkívüli testületi ülés
2019. szeptember 12.
2019.09.20.

Testületi ülés 2019.
szeptember 26. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2019.
szeptember 26. 15.00 óra
2019.10.09.

Döntések a szeptemberi testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések a szeptemberi testületi ülésen
2019.10.16.

Szoros volt a verseny az önkormányzati választásokon

Önkormányzat
Szoros volt a verseny az önkormányzati választásokon
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár