Döntések a júliusi rendkívüli testületi ülésen

2019.08.09.

Testületi ülés / Új bölcsődét építene a város

Új bölcsőde építésére ad be pályázatot az önkormányzat. Egyebek mellett erről is döntött a képviselő-testület július 30-i rendkívüli ülésén.

Döntés született a III. háziorvosi körzet helyettesítési feladatainak ellátásáról. A körzetben augusztus elsejétől dr. Juhász László rendel. Távolléte idején dr. Régi Csaba fogja őt helyettesíteni.

Ugyancsak helyettesítéssel kapcsolatos az a döntés, amely szerint dr. Barna Györgyi a jövőben nem alkalmazottként, hanem egyéni vállalkozóként helyettesít a tavaly nyár óta megüresedett I. számú gyermekorvosi körzetben. Minden más változatlan.

Egy mözsi magánszemély azt kérelmezte a város vezetésénél, hogy az egykori mözsi búcsútér területét az önkormányzat adja bérbe számára, legeltetés céljára. A testület támogatta a kérelmet, egy évre 12 ezer forintért bérbe adják a nagyjából egyharmad hektáros ingatlant.

Nem kíván újabb tulajdonrészt vásárolni az önkormányzat a balatonszepezdi, illetve a badacsonytomaji gyerektáborban – döntöttek a képviselők. A téma azért került napirendre, mert a bátaszéki önkormányzat el akarja adni a fenti két táborban meglévő tulajdoni hányadát, és – mint résztulajdonost – a tolnai önkormányzatot is elővásárlási jog illeti meg.

A város 2,7 millió forint támogatást nyert az innovációs minisztérium pályázatán illegális hulladéklerakók felszámolására. A projektet megvalósító céget meghívásos eljárásban fogják kiválasztani – döntött a testület.

Új bölcsőde építésére nyújt be pályázatot az önkormányzat. Mint az ismert, Tolnán az 1990-es évek eleje óta nem működik bölcsőde. A három év alatti gyerekek napközbeni ellátását immár hosszú évek óta családi napközik (2017-től családi bölcsődék) biztosítják a városban, jelenleg összesen 19 férőhellyel. Ezen intézményeket igénybe vevő családok gyermekeinek térítési díjához az önkormányzat is hozzájárul anyagilag, összesen évi mintegy 4 millió forinttal.
A városnak jövő év végétől eleget kell tennie a bölcsőde működtetésével kapcsolatos törvényi kötelezettségeinek. A település anyagi lehetőségei nem elegendőek bölcsőde építéséhez. Egy központi pályázat révén azonban lehetőség nyílhat a projekt megvalósítására.
Az ülésen Appelshoffer Ágnes polgármester elmondta, hogy a leendő bölcsőde elhelyezésével kapcsolatban használaton kívüli önkormányzati épületeket is megvizsgáltak. Ennek kapcsán felmerült a mözsi egykori napközi, illetve a tolnai volt művelődési ház épülete is. Ezek az ingatlanok azonban különféle okokból nem bizonyultak alkalmasnak erre a célra. Így az a döntés született, hogy egy teljesen új épület létrehozására pályázik az önkormányzat, összesen bruttó mintegy 457 millió forint összegben. A támogatás intenzitása 100 százalék, azaz a projekt önerőt nem igényel. Kétcsoportos, összesen 24 férőhelyes intézményt terveztek. Az új bölcsőde a Bartók Béla utcában, a Pitypang óvoda szomszédságában, a jelenlegi játszótér helyén épülne fel.

Tízmillió forint támogatást igényel a város az Agrárminisztérium pályázatán, egy tolnai közigazgatási területen levő, Bogyiszlót érintő, kb. egy kilométeres, zártkerti mezőgazdasági út stabilizációjára, illetve a vadvédelem kialakítására.

Új kérelem érkezett a Festetich utcából szennyvízcsatorna közműfejlesztési hozzájárulásának megállapítása érdekében. Mivel az ingatlan még nincs rákötve a gerinchálózatra, a hozzájárulás összegének a kiépítés költségét kell fedeznie, ami a város által bekért legolcsóbb árajánlat alapján jelen esetben bruttó 227 ezer forint.

Kiemelt fejlesztési területté nyilvánít az önkormányzat három ingatlant – döntött a testület. Az egyik telek a tervezett új bölcsődének adna helyet, a másik kettő az Alkotmány utcai CBA szomszédságában található. Ahhoz, hogy ezeket az ingatlanokat a megfelelő fejlesztési célra lehessen hasznosítani, a rendezési tervben át kell őket sorolni. A kiemelt fejlesztési területté nyilvánításukra lényegében azért volt szükség, hogy ezek az átsorolások a lehető leggyorsabban megtörténhessenek, ugyanakkor ne akadályozzák a város folyamatban levő, átfogó rendezési tervének módosítását.

Önkormányzat
2019.06.12.

Döntések a májusi testületi üléseken

Önkormányzat
Döntések a májusi testületi üléseken
2019.06.20.

Testületi ülés 2019.
június 27. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2019.
június 27. 15.00 óra
2019.07.12.

Döntések a júniusi testületi üléseken

Önkormányzat
Döntések a júniusi testületi üléseken
2019.07.26.

Rendkívüli testületi ülés
2019. július 30. (kedd) 8.00 óra

Önkormányzat
Rendkívüli testületi ülés
2019. július 30. (kedd) 8.00 óra
2019.08.09.

Döntések a júliusi rendkívüli testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések a júliusi rendkívüli testületi ülésen
2019.09.10.

Döntések az augusztusi rendkívüli testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések az augusztusi rendkívüli testületi ülésen
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár