Simon Ferenc lett a tolnai futsalklub új elnöke

2016.06.24.

Tolna | Új elnököt választott a Tolna-Mözsi Futsal SE közgyűlése, Simon Ferenc személyében.

Kép

Mint az ismert, a tolnai klub korábbi elnöke, Bercsényi László azután mondott le posztjáról, hogy a női NB I-es bajnokság esélyese, a Brand Mission Tolna-Mözs végül az 5. helyen zárt. Távozott a klubtól a szakmai igazgató, Frank Tamás is. Simon Ferenc a közgyűlés után érdeklődésünkre elmondta: az új elnökség tagja lett még Orbánné Kapéter Márta elnökhelyettes, Maláti Zoltán, Sós Gergely és Herczig Gábor tagok.

A korábbi szakmai igazgató, illetve az utánpótlás menedzser feladatait egy szakmai bizottság veszi át, melynek vezetője Győrfi Péter, tagjai Herczig Gábor és Folk György. Legfontosabb feladatuk az utánpótlás-fejlesztési program megalkotása, ami jelzi az egyesületben folyó munka prioritását is.

Az NB I-es női csapat jövője bizonytalan. A csapatból sokan eligazolnak, illetve abbahagyják a játékot. Jelenleg mindössze öt stabil játékosra számíthatnak. Simon Ferenc szerint nem akarják feladni az NB I-es jogot, ha egy mód van rá, elindulnak. Fontos lenne, hogy az élvonalban maradjanak, mert ez a fiatalok számára húzóerő lehet. Ám jelenleg az utánpótlás-játékosok életkora még nagyon alacsony ahhoz, hogy bevethetők legyenek a felnőttek között. Nagyjából három éves időszakot kellene úgymond túlélni, hogy az új saját nevelésű játékosok beérjenek. A nevezési határidő július 18., legkésőbb ezen időpontig eldől az NB I-es csapat sorsa. A férfi NB II-es alakulat viszont biztosan részt vesz a jövő évi bajnokságban. Itt várhatóan nem lesznek jelentősebb változások.

Simon Ferenc elmondta: az egyesület sok tehetséges játékost nevelt ki az elmúlt években, sajnos azonban a játékosok egy része nem a nevelő egyesületében folytatja sportpályafutását. Ez ellen tenni kívánnak a jövőben.

2016. június 23. Steinbach Zsolt

Sport
2017.04.24.

Tanren Karate SE Tolna

Sport
Tanren Karate SE Tolna
2017.05.07.

Döntetlen a megyei derbin

Sport
Döntetlen a megyei derbin
2017.05.22.

Akarásból ismét jelesre vizsgáztak

Sport
Akarásból ismét jelesre vizsgáztak
2017.05.23.

Közel harmincan neveztek

Sport
Közel harmincan neveztek
2017.05.31.

Szezonzáró Magyar Bajnoki ezüstérmek

Sport
Szezonzáró Magyar Bajnoki ezüstérmek
2017.06.04.

Tolna VFC 2016/2017
(röviden + tabella)

Sport
Tolna VFC 2016/2017
(röviden + tabella)
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár