Bemutatták Berta Zoltán képviselő-jelöltet

2019.01.10.

Alpolgármester indul az elhunyt alpolgármester megüresedett helyéért

Berta Zoltán, Tolna főállású alpolgármestere indul a Fidesz-KDNP jelöltjeként a március 3-án esedékes tolnai időközi képviselő-választáson – jelentette be szerdai, szekszárdi sajtótájékoztatóján Horváth István országgyűlési képviselő és Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere. Az időközi voksolásra azért kerül sor, mert novemberben elhunyt Pirgi József társadalmi megbízatású alpolgármester, a tolnai 7. számú választókerület önkormányzati képviselője.

Kép

Horváth István, Berta Zoltán és Appelshoffer Ágnes

Horváth István elmondta: szomorú az időközi választás apropója, hiszen Pirgi József halála komoly veszteség Tolnának és a megyének is.

Appelshoffer Ágnes úgy fogalmazott, hogy ha a volt alpolgármester személyét nem is tudják pótolni, de a helyét be kell tölteni.
Mint mondta, képviselő-jelöltjükkel kapcsolatban három feltételnek kell teljesülnie. Az egyik, hogy amennyiben Fidesz-támogatással indul, tartozzon is a párthoz. Berta Zoltán a helyi Fidesz csoport egyik alelnöke, így ez a feltétel teljesült. Fontos az is, hogy tudjanak együtt dolgozni. Mivel Berta Zoltán már több, mint négy éve főállású alpolgármester Tolnán, ezen a téren sincs probléma. Emellett az is bebizonyosodott, hogy az alpolgármesternek nagyon jó a kapcsolata a lakossággal.

Berta Zoltán elmondta: számára nagy megtiszteltetés, egyben kihívás és felelősség a jelöltség. Kitért arra is, hogy bár ő nem a 7. választókerületben lakik, de – mint főként városüzemeltetési kérdésekkel foglalkozó vezető – jól ismeri a körzet infrastruktúráját, és igyekezni fog az ott élőkkel is jobban megismerkedni.

A jelölt gazdasági szakember

Berta Zoltán 1970-ben született. Közgazdász, mérlegképes könyvelő. Nős, három gyermeke van. 1995-ben költöztek Tolnára. Korábban dolgozott az önkormányzati és a versenyszférában is, gazdasági vezetőként, illetve önálló vállalkozóként. 2014 óta alpolgármester. Mint mondta, új utakat és járdákat nem ígérhet, de a legégetőbb gondok megoldását, segítséget az élhető környezet kialakításához és a körzet lakói problémáinak közvetítését a város vezetése felé, igen.

S.K., Fotó: Mártonfai Dénes

Közélet
2019.01.29.

Mobil kemencével gyarapodott a MAG-Ház

Közélet
Mobil kemencével gyarapodott a MAG-Ház
2019.02.02.

Két jelölt indul az időközi képviselő választáson

Közélet
Két jelölt indul az időközi képviselő választáson
2019.02.02.

Elhunyt Mözsi-Szabó István

Közélet
Elhunyt Mözsi-Szabó István
2019.02.07.

ESZA pályázati felhívás

Közélet
ESZA pályázati felhívás
2019.02.11.

Ha elképzelted, már el is kezdted

Közélet
Ha elképzelted, már el is kezdted
2019.02.13.

A 6-os úti megállóból induló járatok

Közélet
A 6-os úti megállóból induló járatok
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár