Bemutatták Berta Zoltán képviselő-jelöltet

2019.01.10.

Alpolgármester indul az elhunyt alpolgármester megüresedett helyéért

Berta Zoltán, Tolna főállású alpolgármestere indul a Fidesz-KDNP jelöltjeként a március 3-án esedékes tolnai időközi képviselő-választáson – jelentette be szerdai, szekszárdi sajtótájékoztatóján Horváth István országgyűlési képviselő és Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere. Az időközi voksolásra azért kerül sor, mert novemberben elhunyt Pirgi József társadalmi megbízatású alpolgármester, a tolnai 7. számú választókerület önkormányzati képviselője.

Kép

Horváth István, Berta Zoltán és Appelshoffer Ágnes

Horváth István elmondta: szomorú az időközi választás apropója, hiszen Pirgi József halála komoly veszteség Tolnának és a megyének is.

Appelshoffer Ágnes úgy fogalmazott, hogy ha a volt alpolgármester személyét nem is tudják pótolni, de a helyét be kell tölteni.
Mint mondta, képviselő-jelöltjükkel kapcsolatban három feltételnek kell teljesülnie. Az egyik, hogy amennyiben Fidesz-támogatással indul, tartozzon is a párthoz. Berta Zoltán a helyi Fidesz csoport egyik alelnöke, így ez a feltétel teljesült. Fontos az is, hogy tudjanak együtt dolgozni. Mivel Berta Zoltán már több, mint négy éve főállású alpolgármester Tolnán, ezen a téren sincs probléma. Emellett az is bebizonyosodott, hogy az alpolgármesternek nagyon jó a kapcsolata a lakossággal.

Berta Zoltán elmondta: számára nagy megtiszteltetés, egyben kihívás és felelősség a jelöltség. Kitért arra is, hogy bár ő nem a 7. választókerületben lakik, de – mint főként városüzemeltetési kérdésekkel foglalkozó vezető – jól ismeri a körzet infrastruktúráját, és igyekezni fog az ott élőkkel is jobban megismerkedni.

A jelölt gazdasági szakember

Berta Zoltán 1970-ben született. Közgazdász, mérlegképes könyvelő. Nős, három gyermeke van. 1995-ben költöztek Tolnára. Korábban dolgozott az önkormányzati és a versenyszférában is, gazdasági vezetőként, illetve önálló vállalkozóként. 2014 óta alpolgármester. Mint mondta, új utakat és járdákat nem ígérhet, de a legégetőbb gondok megoldását, segítséget az élhető környezet kialakításához és a körzet lakói problémáinak közvetítését a város vezetése felé, igen.

S.K., Fotó: Mártonfai Dénes

Közélet
2018.05.27.

Továbbra is van mire büszkének lenni

Közélet
Továbbra is van mire büszkének lenni
2018.05.30.

Wiesner Csaba: vége a pólós korszaknak

Közélet
Wiesner Csaba: vége a pólós korszaknak
2018.05.31.

A 2018. évi kitüntető díjak átadása

Közélet
A 2018. évi kitüntető díjak átadása
2018.06.05.

Technikai bemutató iskolásoknak

Közélet
Technikai bemutató iskolásoknak
2018.06.07.

Nincs szebb, mint a gyermeki mosoly

Közélet
Nincs szebb, mint a gyermeki mosoly
2018.06.08.

A szerb templomtól a lokátorig

Közélet
A szerb templomtól a lokátorig
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár