Kupa-elsőség mellé bajnoki bronz

2018.05.15.

A Tolna-Mözs szerezte meg a bajnoki bronzérmet

Ahogy az első összecsapást, úgy a másodikat is büntetőkkel nyerte meg a Brandmission-Artifex Tolna-Mözs női futsalcsapata, ezzel 2–0-s összesítéssel szerezte meg a bajnoki bronzérmet az Agenta Girls Szekszárd FC előtt.
Védelmi hibát követően a vendég Szekszárd gyorsan megszerezte a vezetést, amely irányította az első félidőt. Jól megszervezte csapata védekezését Micskó Márk, játékosai már a félpályán megakadályozta az ellenfél támadásait. A Tolna elvétve jutott csak el a kapuig, de egy begyakorolt szabadrúgás-kombináció után sikerült egyenlítenie.

A játékrész utolsó két percére nagyobb fokozatra kapcsolt mindkét csapat, pedig addig sem volt unalmas a mérkőzés. Adódtak lehetőségek mindkét oldalon, de sem Hargas Annamária, sem pedig Ősz Csenge eszén nem tudtak túljárni.

Gyors gólváltással kezdődött a második félidő, a hazaiak egyre többször jutottak el lövésig. Az utolsó percekben Kaiser Karina és Szalkai Kitti, a másikon Horváth Katalin és Ganczer Hajnalka dönthette volna el a mérkőzést, de valamennyiük lövését védte a kapus.

A hosszabbításban is maradt erejük a csapatoknak, de újabb gól már nem született, így következhettek a büntetőt. Ahogy két hete Szekszárdon, úgy most is a tolnai lányok bírták jobban idegekkel.

A Szekszárd két dobogós szezon után (a 2015/2016-os idényben bronz-, tavaly ezüstérmes volt) ezúttal érem nélkül maradt, a Tolna-Mözs viszont a Magyar Kupa-elsőség mellé a bajnoki harmadik helyet is megkaparintotta.

Kép

Női NB I, a 3. helyét, 2. mérkőzés. Brandmission-Artifex Tolna-Mözs–Agenta Girls Szekszárd FC 2–2 (1–1). Büntetőkkel: 4–3. Tolna, 200 néző. V.: Dobai (Kócsó, Brezovai). Tolna-Mözs: Ősz – Horváth H., Kaiser, Varga A., Üveges. Csere: Farkas K., Szalkai, Folk Zs. Edző: Tóth Ferenc. Szekszárd: Hargas – Ganczer, Megyes, Buchmüller, Horváth K. Csere: Lelovics, Kágyi, Fábián R., Bachmann, Mekl. Edző: Micskó Márk. Gólszerzők: Varga A. (14.), Szalkai (23.), illetve Ganczer (2.), Horváth K. (21.).

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

A "bronzmeccs" képekben.

Sport
2017.09.27.

Futás védőruhában

Sport
Futás védőruhában
2017.10.08.

Balogh aranyérme a Bükfürdő Kupán

Sport
Balogh aranyérme a Bükfürdő Kupán
2017.10.11.

II. Saino kupa karate verseny

Sport
II. Saino kupa karate verseny
2017.10.12.

Egy futballista, aki szeret futni

Sport
Egy futballista, aki szeret futni
2017.10.15.

Újabb trófeát hozott Afrikából

Sport
Újabb trófeát hozott Afrikából
2017.10.23.

Alta Ripa: a 31. szezon kezdődött

Sport
Alta Ripa: a 31. szezon kezdődött
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár