A sport által bejárta szinte az egész világot

2018.09.05.

Várakozáson felül teljesített Kertai Rita a közelmúltban Las Vegasban megrendezett veterán asztalitenisz világbajnokságon, ahol két aranyéremmel debütált.

Ezzel az eredménnyel sikerekben gazdag pályafutásához méltóan fejezte be profi karrierjét a – 32 évvel ezelőtt – Tolnán kezdő pingpongos.

Kertai Rita hét esztendősen kezdett el asztaliteniszezni a tolnai pingpong klubban. Tolnán többek között Sáth Gyula, majd végül Balogh Ilona kezei alá került 1993-ig, amikor is a korosztályos Eb-bronz után a Postás SE leigazolta. Kertai Rita mindezidáig e klub színeiben játszott, annak ellenére, hogy több csábító külföldi ajánlata is volt.

Profi karrierje tehát 1993-ban indult, és a 2018-as esztendő kezdetével zárult le. Pályafutása során rengeteg sikerben volt része. Európa-bajnoki bronzérmes, emellett többszörös korosztályos országos bajnok és hétszeres felnőtt magyar bajnok. Egyaránt háromszor nyerte meg az ETTU Kupát és a Klubcsapatok Szuperligáját.

Kép

Amint azt a közelmúltban lapunk is megírta, a veterán világbajnokságon egyéniben és a cseh Libuse Horakovával párosban is az első helyen végzett. Ritának ez volt az első veterán világversenye, és elmondása szerint a két arany felülmúlta a várakozásait. Különösen úgy, hogy a világbajnokságra való felkészülés során sokáig sérüléssel bajlódott.

Kertai Rita az asztalitenisz mellett a magánéletben is megtalálta számításait. Jelenleg Budapesten él barátjával, immár tizenkét éve tartó boldog kapcsolatban. Mint elmondta, tisztában van vele, hogy ezt a sportot sokáig már nem tudja magas szinten űzni, ezért készül a civil életre. Párjával közösen rövid és hosszú távú befektetéseik vannak, ennek ellenére később sem tudja elképzelni az életét pingpong nélkül.

Szülei és testvérei Tolnán élnek, így havonta néhányszor hazalátogat, a fővárosi mindennapok után ez mindig megnyugvást jelent számára.
Profi karrierje saját véleménye szerint alakulhatott volna jobban is, de hálás, hogy a sport által bejárta szinte az egész világot, mellette pedig új barátokat, tapasztalatokat szerezhetett, amik a hétköznapi életére is pozitív hatással vannak.

Steinbach Zsolt

Sport
2018.01.22.

Váz-Bau Kupa: 3. a TolnaVFC

Sport
Váz-Bau Kupa: 3. a TolnaVFC
2018.01.24.

Újabb szoros mérkőzést játszottak

Sport
Újabb szoros mérkőzést játszottak
2018.02.02.

Befejezéséhez közeledik a sportpálya építése

Sport
Befejezéséhez közeledik a sportpálya építése
2018.02.13.

Győzelemmel köszönt el Kolok

Sport
Győzelemmel köszönt el Kolok
2018.02.16.

A Tolna hódította el a vándorserleget

Sport
A Tolna hódította el a vándorserleget
2018.02.21.

Hétvégén nyílik a tolnai tanuszoda

Sport
Hétvégén nyílik a tolnai tanuszoda
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár