A sport által bejárta szinte az egész világot

2018.09.05.

Várakozáson felül teljesített Kertai Rita a közelmúltban Las Vegasban megrendezett veterán asztalitenisz világbajnokságon, ahol két aranyéremmel debütált.

Ezzel az eredménnyel sikerekben gazdag pályafutásához méltóan fejezte be profi karrierjét a – 32 évvel ezelőtt – Tolnán kezdő pingpongos.

Kertai Rita hét esztendősen kezdett el asztaliteniszezni a tolnai pingpong klubban. Tolnán többek között Sáth Gyula, majd végül Balogh Ilona kezei alá került 1993-ig, amikor is a korosztályos Eb-bronz után a Postás SE leigazolta. Kertai Rita mindezidáig e klub színeiben játszott, annak ellenére, hogy több csábító külföldi ajánlata is volt.

Profi karrierje tehát 1993-ban indult, és a 2018-as esztendő kezdetével zárult le. Pályafutása során rengeteg sikerben volt része. Európa-bajnoki bronzérmes, emellett többszörös korosztályos országos bajnok és hétszeres felnőtt magyar bajnok. Egyaránt háromszor nyerte meg az ETTU Kupát és a Klubcsapatok Szuperligáját.

Kép

Amint azt a közelmúltban lapunk is megírta, a veterán világbajnokságon egyéniben és a cseh Libuse Horakovával párosban is az első helyen végzett. Ritának ez volt az első veterán világversenye, és elmondása szerint a két arany felülmúlta a várakozásait. Különösen úgy, hogy a világbajnokságra való felkészülés során sokáig sérüléssel bajlódott.

Kertai Rita az asztalitenisz mellett a magánéletben is megtalálta számításait. Jelenleg Budapesten él barátjával, immár tizenkét éve tartó boldog kapcsolatban. Mint elmondta, tisztában van vele, hogy ezt a sportot sokáig már nem tudja magas szinten űzni, ezért készül a civil életre. Párjával közösen rövid és hosszú távú befektetéseik vannak, ennek ellenére később sem tudja elképzelni az életét pingpong nélkül.

Szülei és testvérei Tolnán élnek, így havonta néhányszor hazalátogat, a fővárosi mindennapok után ez mindig megnyugvást jelent számára.
Profi karrierje saját véleménye szerint alakulhatott volna jobban is, de hálás, hogy a sport által bejárta szinte az egész világot, mellette pedig új barátokat, tapasztalatokat szerezhetett, amik a hétköznapi életére is pozitív hatással vannak.

Steinbach Zsolt

Sport
2017.09.27.

Futás védőruhában

Sport
Futás védőruhában
2017.10.08.

Balogh aranyérme a Bükfürdő Kupán

Sport
Balogh aranyérme a Bükfürdő Kupán
2017.10.11.

II. Saino kupa karate verseny

Sport
II. Saino kupa karate verseny
2017.10.12.

Egy futballista, aki szeret futni

Sport
Egy futballista, aki szeret futni
2017.10.15.

Újabb trófeát hozott Afrikából

Sport
Újabb trófeát hozott Afrikából
2017.10.23.

Alta Ripa: a 31. szezon kezdődött

Sport
Alta Ripa: a 31. szezon kezdődött
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár