Csapatához hasonlóan nagyon elkapta a fonalat

2019.11.21.

Az első derbijére készül a Majosi SE gólfelelőse

Az előző hét bajnoki mindegyikén betalált a kapuba Steinbach Máté, a megyei I. osztályú Majosi SE támadója, aki csapatához hasonlóan nagyon elkapta a fonalat. Hétvégén pedig az első Völgységi el Clásicóját játszhatja.

Kép

Képünkön: Steinbach Máté (b1) sűrűn fogadhatta mostanság a társak gratulációit. Szombaton is szeretne ünnepelni.

– Ha így folytatja, még gólkirály lesz a végén!

– Örülök, hogy jól megy a játék, az egészségem rendben van, és a pályán is nagyszerűen érzem magam – felelte a 24 éves támadó, akit a Szekszárdi UFC adott kölcsön a majosiaknak. – Az utóbbi meccseken szerencsére jönnek a gólok is, nekem is és a csapatnak is jól megy, mondhatom, hogy elkaptuk a fonalat. Tizennégy gólnál járok, ha harmincig eljutnék a szezon végéig, az nem lenne rossz!

– Az egészsége rendben van?

– Kopogjam le, igen! Tavaly októberben műtöttek elülső keresztszalag-szakadással, a rehabilitációmat az UFC-nél csináltam végig, de igazából itt, a Majosi SE-nél kezdtem el felépíteni magam. Az első két fordulóban még csere voltam, a harmadikban kezdtem először, mostanában már teljes meccseket is végig tudok játszani.

– Hogy került Majosra?

– A bátyám keze is benne volt a dologban. Gergő már évek óta itt véd, csupa jókat mondott a körülményekről, a közösségről, így nem is kellett sokat gondolkodnom. Már korábban is felmerült, hogy Majoson folytatom, most nyáron pedig váltottam is.

– A tabellát és a góllövőlistát elnézve gyanítom, hogy nem bánta meg!

– Az eddigiek velem is azt mondatják, hogy jól döntöttem. Remek csapatunk van, kitűnő játékosokkal futballozhatok együtt, akikkel egyre jobban megértem magam a pályán. És egy remek edző keze alatt készülhetek, aki ha kell keményen fog minket, ugyanakkor bármikor fordulhatunk hozzá, mindent meg lehet beszélni vele.

– Szombaton jön a Völgységi el Clásico, önnek az első derbije. Várja már?

– Nagyon várom! A bátyám sokat mesélt a meccset körülvevő hangulatról, a sok nézőről, arról, hogy mindenki napokig erről beszél. Szurkolóként én is átéltem már, de a pályán, belülről, aktív résztvevőként biztosan különleges lesz.

– Mit remél? Önök az éllovasok, önök vannak jobb formában…

– A bonyhádiak számítanak esélyesebbnek, de szeretnénk megnyerni, mert jó lenne megszerezni az őszi elsőséget. Hét meccset nyertünk zsinórban, nem kell félnünk egy ilyen kihívástól sem. Sokat jelentene, ha mi tudnánk éllovasként téli pihenőre menni, mert az újult erőt adna mindenkinek.

Sport
2018.12.08.

Megyei rangadóval zárul a női élvonal őszi idénye

Sport
Megyei rangadóval zárul a női élvonal őszi idénye
2018.12.09.

Tolna VFC 2018/2019
őszi bronzérmesek

Sport
Tolna VFC 2018/2019
őszi bronzérmesek
2018.12.16.

Sportünnep: idén sem volt hiány sikerekben

Sport
Sportünnep: idén sem volt hiány sikerekben
2018.12.22.

A székházat hozzák majd rendbe a támogatásból

Sport
A székházat hozzák majd rendbe a támogatásból
2018.12.26.

Az ünnepeket szülővárosában tölti

Sport
Az ünnepeket szülővárosában tölti
2018.12.28.

A büntetőpárbaj most a hajdúságiaknak kedvezett

Sport
A büntetőpárbaj most a hajdúságiaknak kedvezett
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár