Testületi döntések
a november 30-ai ülésen

2017.12.13.

Két új utca elnevezéséről is döntött a képviselő-testület november 30-i ülésén.

Másfél millió forintos keretösszeget szavazott meg a képviselő-testület a 2018. évi város napi program zenei produkciójára. Appelshoffer Ágnes polgármester azt javasolta, hogy csak a keretösszegről döntsenek, a meghívandó együttesről ne a testület határozzon, azt bízzák a Tolnai Kulturális Központra.
 
Elfogadták a Tolna Városi Értéktár Bizottság működéséről szóló beszámolót. A bizottság idén három ülést tartott, 9 új értéket vett fel az értéktárba, amelyben jelenleg összesen 27 érték szerepel. A megyei értéktárban 16 tolnai és mözsi értéket tartanak nyilván. Novemberben Mözsi Szabó István festőművész képzőművészeti és népművészeti munkássága, valamint a Mözsi viselet került be a megyei értéktárba.

Együttműködési megállapodást köt a Tolna Megyei Balassa János Kórházzal a város. Erre azért van szükség, mert az önkormányzat – önként vállalt feladatként – a tolnai egészségházban biztosítja a laborvizsgálatokhoz szükséges vérvételt és a vér a szekszárdi kórház laboratóriumába történő szállítását, amelyet Manzinger Mariann végez. Ahhoz, hogy a tolnai „mintavételi hely” a jövőben is változatlan formában működhessen, szükség van a működési engedélyének megújítására. Az engedély kiadásának feltétele pedig a megyei kórházzal való együttműködési megállapodás megkötése.
 
Bérleti-üzemeltetési szerződést köt az önkormányzat a víz- és szennyvízszolgáltatást ellátó ERÖV Zrt-vel. Ezt törvény írja elő, ahogy azt is, hogy a regionális ivó- és szennyvízrendszerek esetében az érintett önkormányzatoknak ki kell jelölniük egy képviselőt, aki a rendszereket érintő kérdésekben eljárhat. Az érintett települések vezetői úgy döntöttek, hogy Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere legyen a képviselő.

Átvállal az önkormányzat a Tolna Vízmű Kft-től egy tolnai lakosnak fizetendő életjáradékot. A társaság egy bírósági ítélet nyomán havi 1500 forintot fizetett eddig a magánszemélynek. Mivel a vízmű kft. végelszámolása hamarosan lezárul, a testület úgy döntött, hogy a város, mint a cég legnagyobb tulajdonosa fizeti a továbbiakban az életjáradékot.

Két új közterület elnevezéséről döntöttek a képviselők, lakossági javaslat alapján. A két belterületi utca a Szilágyi Erzsébet és a Tinódy utca közötti szakaszról nyílik, a vasút irányába. Az egyik Tolna egykori plébánosáról, Pécsy Józsefről kapta a nevét, a másik pedig Rozmájer Ferencről, Tolna a 19. században élt egyik jeles polgáráról.

Idén is meghívásos eljárás során választják ki az önkormányzati intézményekben használt tisztítószerek beszerzését végző vállalkozást. A közbeszerzési értékhatár emelkedése miatt lehetőség van arra, hogy három évre szerződjenek a legjobb ajánlatot adó vállalkozással. Az eljárás lebonyolítására a gazdasági bizottságot kérték fel.
Hasonló módon fogják kiválasztani az önkormányzati intézmények riasztórendszereinek üzemeltetését végző szervezetet, amellyel ugyancsak három évre kíván szerződni a város.

Döntöttek a város szabályozási terve módosításának tervezési munkáinak megrendeléséről és a településrendezési szerződések a kérelmezőkkel történő megkötéséről. 12 pontban módosul a rendezési terv, ennek tervezési díja mindösszesen bruttó 2,54 millió forint.

250 millió forintot nyert a város a humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben című EFOP-projekt megvalósítására. Az ehhez szükséges szakembereket (projektmenedzser, pénzügyi vezető, szakmai vezető, 2 közösségszervező, ifjúsági referens) meghívásos eljárás során fogják kiválasztani.

Elkészültek a tolnai idősek napközijének felújítását célzó TOP-projekthez tartozó engedélyes, illetve kiviteli tervek. A képviselő-testület döntött a mintegy 54 millió forintos beruházás kivitelezőjének kiválasztását célzó nyílt közbeszerzési eljárás megindításáról. Az eljárást a korábban kiválasztott tamási vállalkozás folytatja le. Ehhez a projekthez egy autóbeszerzés is tartozik. Ezzel kapcsolatban a legjobb ajánlatot a szekszárdi FX Autóház Kft. adta, ezzel a céggel szerződik a város, bruttó 4,49 millió forint összegben.  

Elfogadta a testület a Tolna-Fadd-Dombori kerelékpárút megépítésével kapcsolatos jóváhagyási tervet. Ez alapján készülnek majd el az engedélyes, illetve a kiviteli tervek, a közbeszerzési eljárás lefolytatása után. A testület felkérte a jegyzőt a közbeszerzési eljárás előkészítésére és megindítására.  A polgármester elmondta, hogy 2018. október 31-ig meg kell épülnie a kerékpárútnak

Önkormányzat
2018.05.24.

Testületi ülés 2018.
május 31. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2018.
május 31. 15.00 óra
2018.06.11.

Döntések az májusi testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések az májusi testületi ülésen
2018.06.24.

Testületi ülés 2018.
június 28. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2018.
június 28. 15.00 óra
2018.07.06.

Döntések a júniusi testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések a júniusi testületi ülésen
2018.07.16.

Testületi ülés 2018.
július 17. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2018.
július 17. 15.00 óra
2018.07.19.

Értékesítésre felkínált ingatlanok Tolnán

Önkormányzat
Értékesítésre felkínált ingatlanok Tolnán
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár