Testületi döntések
az október 27-i ülésen

2016.11.09.

Ismét piaci nap lesz a kedd a városban. Erről is döntött a képviselő-testület október 27-i ülésén.

Visszavonták a képviselő-testület tavaly szeptemberi határozatát a Wosinsky Mór Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola osztálytermeinek bútorzatcseréjéről. Erre azért volt szükség, mert januártól már nem csak az iskolák fenntartását, hanem a működtetését is átveszi a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az önkormányzatoktól.

Lejárt az önkormányzat és a Tolna Fácánkerti Vadásztársaság által öt éve kötött bérleti szerződés a Rosmayer tó hasznosításáról. A bő hét hektárnyi területet a vadásztársaság vadászatra, illetve a vadállomány gyarapítására használta, évi 50 ezer forint + áfa bérleti díjért. A szervezet a szerződés újabb öt évvel történő meghosszabbítását kérte a várostól. A képviselő-testület úgy döntött, hogy 2021. október végéig a vadásztársaság használhatja a területet, változatlan bérleti díjért.

Az előttünk álló télen bruttó 3,81 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésére a Thelena Kft-nek hó eltakarításra és síkosság mentesítésre, a várossal kötendő, a képviselő-testület által jóváhagyott szerződés alapján.
A végelszámolás alatt álló Tolna Víz-és Csatornamű Kft. jelentős eredménytartalékkal rendelkezik, és nincs akadálya annak, hogy a cég tulajdonosai osztalékelőleget vegyenek ki a kft-ből. A testület 70 millió forint osztalékelőleg kifizetését rendelte el, amelyből a tulajdonosi arányok alapján Tolnára 63,6 millió forint jut. Ez az összeg fedezetet nyújt a tolnai tanuszoda az önkormányzatot terhelő feladatainak finanszírozására, illetve így nincs szükség a költségvetésbe betervezett fejlesztési hitel felvételére.

Döntés született az egykori szennyvíztelep környékének környezetvédelmi állapotfelméréséről és egy döntés előkészítő tanulmány elkészítéséről. Az erre vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárást a legkedvezőbb ajánlatot adó budapesti Ateron Consulting Kft. nyerte, nettó 17,28 millió forintos ajánlattal. A munkát akkor végzik el, ha az erre vonatkozó pályázat sikeres lesz.
A 2014-ben átadott új szennyvízteleppel kapcsolatban is kiírtak egy feltételes közbeszerzési eljárást, amelynek eredményéről szintén döntött a testület. Az új telepen a nyers szennyvizet befogadó műtárgyon és a hozzá kapcsolódó szerelvényeken jelentős korrózió tapasztalható. A műtárgyak védelme és a későbbi, jelentősebb károk megelőzése érdekében fontos a beavatkozás. A műszaki beavatkozási dokumentáció elkészítésére szintén a budapesti Ateron Consulting Kft. adta a legelőnyösebb ajánlatot. A cég nettó 17,31 millió forintért készíti el a dokumentációt, ami szintén sikeres pályázat függvénye.

Jövő év január végén lejár a központi (Tolna, Fadd, Bogyiszló, Fácánkert) háziorvosi ügyeleti ellátásra kötött szerződés az Emergency Service Kft-vel. A testület úgy döntött, hogy immár 5 évre kíván új szerződést kötni. A szolgáltató kiválasztására közbeszerzési eljárást kell kiírni. Ehhez szükséges egy közbeszerzési tanácsadó is, amelynek kiválasztására ajánlatkérési eljárás lebonyolításáról is döntöttek a képviselők.
Appelshoffer Ágnes polgármester azt mondta, hogy az elmúlt egy évben nem érkezett panasz az ügyeleti ellátásra, ugyanakkor az orvosok szerint a betegek jelentős része indokolatlanul vette igénybe az ügyeleti ellátást.
Év végével lejár az önkormányzat intézményeiben használt irodaszerek beszerzésére vonatkozó egy éves szerződés is. A következő évi szolgáltatót meghívásos eljárásban választják ki, amelynek lefolytatására felkérték a gazdasági bizottságot.

Hasonló a helyzet a Tolnai Hírlap kiadásával. Ez a szerződés is lejár az év végével. Mivel a közbeszerzési értékhatárt nem haladja meg az egy éves szolgáltatás értéke, ebben az esetben is elegendő a meghívásos eljárás a szolgáltató kiválasztására.

Novembertől ismét hetente két piaci nap van Tolnán. Az önkormányzathoz kereskedők és árusító magánszemélyek fordultak ezzel a kéréssel. A képviselő-testület a kérésnek megfelelően módosította az ezzel kapcsolatos rendeletét. A péntek mellett tehát immár ismét lehet kedden is piacot tartani.

A közösségi együttélés alapvető szabályairól és megsértésük jogkövetkezményeiről szóló rendelet megalkotása is szerepelt a napirenden. A polgármester elmondta: gyakran szembesülnek olyan esetekkel, amikor egy-egy ingatlan tulajdonosa nem takarítja el háza előtt a havat, nem nyírja a füvet, baromfit legeltet az utcán, vagy éppen a trágyalevelet átengedi a szomszéd kertjébe. A közterület felügyelő eddig is felszólította az érintetteket a helyzet rendezésére, de ennek gyakran nincs foganatja. A rendelet megalkotásával viszont feltehetően eredményesebben lehetne érvényt szerezni ezen szabályok betartásának. Herczig Zoltán azt javasolta, hogy a jogszabály tervezetről - annak elfogadása előtt - tartsanak társadalmi egyeztetést, a civil szervezetek bevonásával. A képviselő-testület elfogadta ezt az indítványt. Várhatóan a decemberi testületi ülésen a rendeletet is elfogadhatják, ami így jövő év januárjától életbe léphet.
Támogatta a testület a Tolnai Rendőrőrs munkatársa, Sebesi-Sütő Gábor r. főtörzsőrmester körzeti megbízotti kinevezését. A képviselő-testület véleményének kikérésére a jogszabályi előírások miatt volt szükség.

Bemutatkozott az ülésen dr. Zsiga Éva, az új mözsi háziorvos. Mint mondta, sokan próbálták eltántorítani attól, hogy Mözsre jöjjön, de jól érzi magát új munkahelyén. Inzultus nem érte, igyekszik határozottan fellépni, ha arra szükség van. Megjegyezte, hogy óriási segítséget kap asszisztensétől. Szabó Imre jelezte, hogy a mözsi lakosságnak pozitív a véleménye az új doktornőről, bíznak benne, hogy hosszú távra lesz orvosa a körzetnek.

Önkormányzat
2017.06.12.

Testületi döntések
a május 25-ei ülésen

Önkormányzat
Testületi döntések
a május 25-ei ülésen
2017.06.22.

Testületi ülés 2017.
június 29. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2017.
június 29. 15.00 óra
2017.06.30.

Tájékoztató TOP-os nyertes pályázatokról

Önkormányzat
Tájékoztató TOP-os nyertes pályázatokról
2017.07.13.

Testületi döntések
a június 29-ei ülésen

Önkormányzat
Testületi döntések
a június 29-ei ülésen
2017.08.09.

Testületi döntések
a július 26-ai ülésen

Önkormányzat
Testületi döntések
a július 26-ai ülésen
2017.09.22.

Testületi ülés 2017.
szeptember 28. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2017.
szeptember 28. 15.00 óra
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár