Döntések a júniusi testületi üléseken

2019.07.12.

Testületi ülés / Némethné Szüts Melitta az új óvodavezető

Elbírálták a Wosinsky Mór Óvoda intézményvezetői posztjára érkezett pályázatokat. Többek között ez a döntés is szerepelt a képviselő-testület június 28-i ülésének napirendjén.

Napirend előtt Appelshoffer Ágnes polgármester köszöntötte a 43 év után nyugdíjba vonuló dr. Andróczi Ferencet, a III. számú háziorvosi körzet gyógyítóját. A városvezető a település valamennyi lakójának nevében mondott köszönetet a Zalából érkezett, de tolnaivá vált doktor szolgálatáért, amit végig ugyanazon a helyen teljesített, és amelynek során közel félmillió alkalommal fordultak hozzá.
Dr. Andróczi Ferenc elérzékenyülten köszönte meg a szép szavakat. A legfontosabbnak viszont azt tartotta, hogy megvan már az utódja, akinek szaktudása garantálja, hogy a betegek biztonságban lesznek.
Az ülésen az „utód” is jelen volt: dr. Juhász László, belgyógyász és nefrológus szakorvos, aki eddig a szekszárdi kórházban dolgozott. Augusztus 1-jétől áll munkába. Háziorvosi szakvizsgát kell tennie, addig közalkalmazottként, azt követően pedig vállalkozóként dolgozik majd.
A rendelési idő a következőképpen alakul: Hétfő: 7 00 – 11 00 Kedd: 13 00 – 17 00 Szerda: 7 00 – 11 00 Csütörtök: 12 00 – 16 00 Páros hét péntek: 12 00 – 16 00 Páratlan hét péntek: 700 – 1100.

Némethné Szüts Melittát, az eddigi intézményvezető-helyettest bízta meg a testület a Wosinsky Mór Óvoda intézményvezetői feladatainak ellátásával, ez év szeptembertől 2024. szeptemberig, öt éves időtartamra. Mint azt megírtuk, a nyugdíjba vonuló Sterczné Asztalos Zsuzsannának lejárt az intézményvezetői megbízatása. Ketten adtak be pályázatot, a másik aspiráns Illés Adrienne, a Selyem óvoda vezetője volt. A polgármester úgy fogalmazott: két kiváló pályázat érkezett, a jelöltek szakmailag és emberileg is alkalmasak a feladat ellátására, de csak egyvalakit lehet kiválasztani a posztra. A testület többsége Némethné Szüts Melittát támogatta.
Sterczné Asztalos Zsuzsanna gratulált az utódjának. Kitartást kívánt neki, és annak szem előtt tartását, hogy nincs fontosabb annál, mint hogy a gyerekek biztonságban és jól érezzék magukat a az óvodákban.
Az új intézményvezető megköszönte a bizalmat és reményét fejezte ki, hogy megmarad a jó kapcsolat az önkormányzat és az intézmény között.

Új pályázatot írnak ki az I. számú házi gyermekorvosi körzet ellátására. Mint azt megírtuk, a praxis tavaly júliusban üresedett meg. Az első pályázat idén januárban jelent meg, de nem volt rá jelentkező. A második áprilisban jelent meg, de erre sem érkezett pályázat. Ezért döntöttek most arról, hogy ismételten meghirdetik a feladat ellátását, amit az új orvos érkezéséig továbbra is helyettesítéssel oldanak meg.

Egy mözsi magánszemély azt kérte a testülettől, hogy egy mözsi önkormányzati területet magáncélra hasznosíthasson. A képviselők hozzájárultak ahhoz, hogy a nem egészen ötszáz négyzetméteres területet évi 12 ezer forint bérleti díjért használhassa a kérelmező.

Nem tart igényt a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a városházán levő ingatlanrész ingyenes használatára. Az erről szóló megállapodás tervezetet elfogadta a testület.

A Magyar Patrióták Szövetsége kezdeményezte a Komját Aladár utca nevének módosítását. A szervezet szerint ugyanis Komját Aladár neve önkényuralmi politikai rendszerrel összeköthető.
A polgármester azt mondta, hogy ennek eldöntésére nem a képviselő-testület hivatott. Ezért azt javasolta, hogy kérjék meg az ügyben a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalását, és csak ezután döntsenek az esetleges névváltoztatásról. A testület egyetértett a javaslattal.

Ismét, immár hetedszer meghirdetik értékesítésre az egykori tolnai művelődési ház épületét, amelyre eddig nem érkezett vételi ajánlat. Az elidegenítési ár továbbra is minimum 50 millió forint.

Elfogadták a beszámolót a polgármesteri hivatal elmúlt évi működéséről. A polgármester azt mondta, hogy a hivatalban kiváló köztisztviselők dolgoznak, mindenki munkáját megköszönte.

Az adatvédelmi rendelkezések érvényesülésének elősegítése érdekében elkészült az új adatvédelmi szabályzat, melynek hatálya a polgármesteri hivatal mellett immár Tolna Város Önkormányzatára is kiterjed. A testület elfogadta a szabályzatot.

Módosították a város és intézményeinek költségvetését, amire az előző évi költségvetési maradvány és a költségvetést érintő testületi döntések átvezetése miatt volt szükség.

Ugyancsak módosították a köztisztasági rendeletet. A változtatás a szemétszállítással kapcsolatos szabályozást pontosítja.

Önkormányzat
2019.08.09.

Döntések a júliusi rendkívüli testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések a júliusi rendkívüli testületi ülésen
2019.09.10.

Döntések az augusztusi rendkívüli testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések az augusztusi rendkívüli testületi ülésen
2019.09.11.

Rendkívüli testületi ülés
2019. szeptember 12.

Önkormányzat
Rendkívüli testületi ülés
2019. szeptember 12.
2019.09.20.

Testületi ülés 2019.
szeptember 26. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2019.
szeptember 26. 15.00 óra
2019.10.09.

Döntések a szeptemberi testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések a szeptemberi testületi ülésen
2019.10.16.

Szoros volt a verseny az önkormányzati választásokon

Önkormányzat
Szoros volt a verseny az önkormányzati választásokon
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár