Döntések a júniusi testületi üléseken

2019.07.12.

Testületi ülés / Némethné Szüts Melitta az új óvodavezető

Elbírálták a Wosinsky Mór Óvoda intézményvezetői posztjára érkezett pályázatokat. Többek között ez a döntés is szerepelt a képviselő-testület június 28-i ülésének napirendjén.

Napirend előtt Appelshoffer Ágnes polgármester köszöntötte a 43 év után nyugdíjba vonuló dr. Andróczi Ferencet, a III. számú háziorvosi körzet gyógyítóját. A városvezető a település valamennyi lakójának nevében mondott köszönetet a Zalából érkezett, de tolnaivá vált doktor szolgálatáért, amit végig ugyanazon a helyen teljesített, és amelynek során közel félmillió alkalommal fordultak hozzá.
Dr. Andróczi Ferenc elérzékenyülten köszönte meg a szép szavakat. A legfontosabbnak viszont azt tartotta, hogy megvan már az utódja, akinek szaktudása garantálja, hogy a betegek biztonságban lesznek.
Az ülésen az „utód” is jelen volt: dr. Juhász László, belgyógyász és nefrológus szakorvos, aki eddig a szekszárdi kórházban dolgozott. Augusztus 1-jétől áll munkába. Háziorvosi szakvizsgát kell tennie, addig közalkalmazottként, azt követően pedig vállalkozóként dolgozik majd.
A rendelési idő a következőképpen alakul: Hétfő: 7 00 – 11 00 Kedd: 13 00 – 17 00 Szerda: 7 00 – 11 00 Csütörtök: 12 00 – 16 00 Páros hét péntek: 12 00 – 16 00 Páratlan hét péntek: 700 – 1100.

Némethné Szüts Melittát, az eddigi intézményvezető-helyettest bízta meg a testület a Wosinsky Mór Óvoda intézményvezetői feladatainak ellátásával, ez év szeptembertől 2024. szeptemberig, öt éves időtartamra. Mint azt megírtuk, a nyugdíjba vonuló Sterczné Asztalos Zsuzsannának lejárt az intézményvezetői megbízatása. Ketten adtak be pályázatot, a másik aspiráns Illés Adrienne, a Selyem óvoda vezetője volt. A polgármester úgy fogalmazott: két kiváló pályázat érkezett, a jelöltek szakmailag és emberileg is alkalmasak a feladat ellátására, de csak egyvalakit lehet kiválasztani a posztra. A testület többsége Némethné Szüts Melittát támogatta.
Sterczné Asztalos Zsuzsanna gratulált az utódjának. Kitartást kívánt neki, és annak szem előtt tartását, hogy nincs fontosabb annál, mint hogy a gyerekek biztonságban és jól érezzék magukat a az óvodákban.
Az új intézményvezető megköszönte a bizalmat és reményét fejezte ki, hogy megmarad a jó kapcsolat az önkormányzat és az intézmény között.

Új pályázatot írnak ki az I. számú házi gyermekorvosi körzet ellátására. Mint azt megírtuk, a praxis tavaly júliusban üresedett meg. Az első pályázat idén januárban jelent meg, de nem volt rá jelentkező. A második áprilisban jelent meg, de erre sem érkezett pályázat. Ezért döntöttek most arról, hogy ismételten meghirdetik a feladat ellátását, amit az új orvos érkezéséig továbbra is helyettesítéssel oldanak meg.

Egy mözsi magánszemély azt kérte a testülettől, hogy egy mözsi önkormányzati területet magáncélra hasznosíthasson. A képviselők hozzájárultak ahhoz, hogy a nem egészen ötszáz négyzetméteres területet évi 12 ezer forint bérleti díjért használhassa a kérelmező.

Nem tart igényt a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a városházán levő ingatlanrész ingyenes használatára. Az erről szóló megállapodás tervezetet elfogadta a testület.

A Magyar Patrióták Szövetsége kezdeményezte a Komját Aladár utca nevének módosítását. A szervezet szerint ugyanis Komját Aladár neve önkényuralmi politikai rendszerrel összeköthető.
A polgármester azt mondta, hogy ennek eldöntésére nem a képviselő-testület hivatott. Ezért azt javasolta, hogy kérjék meg az ügyben a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalását, és csak ezután döntsenek az esetleges névváltoztatásról. A testület egyetértett a javaslattal.

Ismét, immár hetedszer meghirdetik értékesítésre az egykori tolnai művelődési ház épületét, amelyre eddig nem érkezett vételi ajánlat. Az elidegenítési ár továbbra is minimum 50 millió forint.

Elfogadták a beszámolót a polgármesteri hivatal elmúlt évi működéséről. A polgármester azt mondta, hogy a hivatalban kiváló köztisztviselők dolgoznak, mindenki munkáját megköszönte.

Az adatvédelmi rendelkezések érvényesülésének elősegítése érdekében elkészült az új adatvédelmi szabályzat, melynek hatálya a polgármesteri hivatal mellett immár Tolna Város Önkormányzatára is kiterjed. A testület elfogadta a szabályzatot.

Módosították a város és intézményeinek költségvetését, amire az előző évi költségvetési maradvány és a költségvetést érintő testületi döntések átvezetése miatt volt szükség.

Ugyancsak módosították a köztisztasági rendeletet. A változtatás a szemétszállítással kapcsolatos szabályozást pontosítja.

Önkormányzat
2019.06.12.

Döntések a májusi testületi üléseken

Önkormányzat
Döntések a májusi testületi üléseken
2019.06.20.

Testületi ülés 2019.
június 27. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2019.
június 27. 15.00 óra
2019.07.12.

Döntések a júniusi testületi üléseken

Önkormányzat
Döntések a júniusi testületi üléseken
2019.07.26.

Rendkívüli testületi ülés
2019. július 30. (kedd) 8.00 óra

Önkormányzat
Rendkívüli testületi ülés
2019. július 30. (kedd) 8.00 óra
2019.08.09.

Döntések a júliusi rendkívüli testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések a júliusi rendkívüli testületi ülésen
2019.09.10.

Döntések az augusztusi rendkívüli testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések az augusztusi rendkívüli testületi ülésen
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár