Brass Vegas Fesztivál - 2018.

2018.09.11.

Pizsamában is lehet nagyszerűen zenélni

Mások mellett pizsamás zenészek akadályozták a gépjárműforgalmat vasárnap délután a tolnai főutcán. Közben fiatal férfiak egy csoportja egy törékeny hölgy testi épségét veszélyeztette. A rendőrség és a polgárőrség még asszisztált is mindehhez.
A nyugalom megzavarására is alkalmas jeleneteknek lehettek tanúi azok, akik vasárnap kora délután Tolna egyik főutcáján, a Bajcsy-Zsilinszky utca környékén jártak. Az utat menetelő fúvószenekarok foglalták el, köztük pizsamába öltözött zenészek is voltak. Vonulásuk közben fiatal férfiak időről időre egy nőt repítettek a levegőbe.

 Kép

Ez a némiképp szokatlan kép nem valami szürreális káosz kitörését vetítette előre, hanem az első alkalommal rendezett tolnai Brass Vegas Fesztivál kezdeteként tárult az érdeklődők elé. Látványosabb nyitányt nem is lehetett volna kitalálni: az eseményen résztvevő együttesek – a bátaszéki és a szabadkai fúvószenekar, a szekszárdi és a tolnai ifjúsági fúvószenekar, valamint a budaörsi Vivace Táncegyesület mazsorettjei és „cheerleader” akrobatái – a Hősök teréről vonultak a MAG-Házhoz, rendőri és polgárőri biztosítással. A zenekarok menet közben egymást váltva játszottak, a táncosok és a sportakrobaták mozgásához is biztosítva az ütemet és a dallamot. A zenekaroknak nem kellett ragaszkodniuk semmilyen hivatalos protokollhoz, aki akart, jelmezbe bújhatott. Ezért volt, hogy a tolnaiak például pizsamában és más hálóöltözékekben vonulva fújták.

 Kép

A felvonulás jól jellemezte az egész fesztivál szellemiségét: az esemény kitalálója és rendezője, a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar egy kötetlen, vidám, ugyanakkor színvonalas zenei rendezvényt akart összehozni. Így aztán bármennyire is „szedett-vedettnek” tűnhetett például a zenészek felvonuláskori ruházata, valamennyi együttes játéka fegyelmezett volt: a zene pontosan, tisztán szólt az egész nap folyamán.

Kép

De nem csupán a felvonulás tért el az általában szokásostól. A közel kétszáz fellépő ellátását is újszerűen oldották meg a rendezők, akik főzőversenyt hirdettek meg a fesztivál alkalmából. A jelentkező csapatoktól pedig azt kérték, hogy az egyébként sem madárétkűeknek készülő főztjükből a fellépők is kóstolhassanak. Mintegy tíz csapat – köztük tolnai és környékbeli civilszervezetek, baráti és munkahelyi közösségek – nevezett a versenyre, és mondani sem kell, hogy mindenki jóllakott. Akár többször is.

Kép

A sikeres programot ismételni kell, tervbe is vette az egyesület
A fesztivál programjának fő elemei a zenekarok – kivétel nélkül színvonalas – koncertjei voltak, amelyek között a budaörsi táncosok és az akrobaták, illetve Pilisi István műsorközlő szórakoztatta a közönséget.

Kép

Tolna polgármestere, Appelshoffer Ágnes köszöntőjében méltatta a rendező Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar kiapadhatatlan energiáját és ötletgazdagságát. Üdvözlő szavait azzal zárta, hogy mivel az első tolnai Brass Vegas Fesztivál minden tekintetben sikeresnek ítélhető, érdemes lenne jövőre is megrendezni. Ahogy az egyébként a tolnai fúvósegyesület tervei között is szerepel.

Steinbach Zsolt

Képes összefoglalók a galériában.

Kultúra

Képgaléria

Ez történt Tolnán - képes beszámolók

Képgaléria
2017.09.28.

Templomok éjszakája, hetedszer

Kultúra
Templomok éjszakája, hetedszer
2017.09.29.

Molnár M. György (Mózsi) 85 éves

Kultúra
Molnár M. György (Mózsi) 85 éves
2017.10.01.

Újabb anyagokkal bővült az értéktár

Kultúra
Újabb anyagokkal bővült az értéktár
2017.10.04.

A kismadár esete a büszke kóróval

Kultúra
A kismadár esete a büszke kóróval
2017.10.05.

Tradíció védjegye van a viseletnek

Kultúra
Tradíció védjegye van a viseletnek
2017.10.10.

Dombi Tinódy László első versesköte

Kultúra
Dombi Tinódy László első versesköte
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár